Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, asi je tady už nějaká diskuze s tímto problémem, ale nemam čas hledat.. Naše malá na bříšku zvedá hlavičku hezky, ale občas zvedne ručičky a je jen na bříšku, což by prý už neměla.. V náručí hlavičku sama neudrží vůbec, pořád jí padá, jsou jí 3 a půl měsíce, máte s tím někdo zkušenost? Je to normální? Už začínám být nervÓzní..
tak to my to máme opačně… Maty v náručí hlavičku drží krásně, ale když ho položím na bříško tak ji nezvedne a nezvedne…
Naše takto v náručí taky ještě stoprocentně hlavičku neudrží - sem tam jí padne, tak se musí furt dávat bacha. Neboj, to přijde ![]()
Však na to je ještě dost času
V náručí jsem musela synovi přidržovat hlavu dost dlouho. Za to držení hlavičky na bříšku byla nádhera.
Myslím že ve 3,5 měsících opravdu ještě nemusíš plašit, každé mimčo je jiné. Náš Mates držel hlavu od 2 týdnů.. Já teda pořád byla připravena přidržet ale on prostě nikdy hlavou neklimbnul, mudra říkala že to taky není úplně dobrý. Ale on je holt takovej „sportovec“ ![]()
Ahojky, meli jsme to taky tak…mala zacinala drzet hlavicku od 4.mesice - taky uz jsem z toho byla nervozni - pritahovala jsem ji k sobe za rucicky, kdyz lezela na zadech, aby se ji sama snazila drzet. Pak uz jsem se na to vyprdla a ona ji postupne zacala drzet sama! Neboj se, kazdy miminko potrebuje svuj cas ![]()
Zkušenost mám takovou, že první dcera držela hlavičku ve třech měsících bravůrně, zato druhá to zvládala až kolem 5tého měsíce. Takže bych neplašila, dávala hodně na bříško, aby posilovala krční svaly a ono to přijde uvidíš ![]()
ahoj my mame 13 týdnu a malý udrží hlavičku sám jen kdýž je na bříšku. v náručí mu ji musím ještě přidržovat protože s ni škube všude možně až se bojík že to někdy nestihnu
ale taky se těším až ji udrží sám.to příjde samo ![]()