Moulinex Home Bread Baguette

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
472
18.11.09 11:07

Moulinex home bread baguette

Nevlastníte prosím někdo tuto pekárnu? Mám ji jen krátce a potřebovala bych poradit…

1. upekla jsem zatím 2 chleby, ale vždy se mi zapekly hnětací háky do chleba, jednou mi zůstal jeden hák normálně v té nádobě, ale totálně zapečený od chleba, že ten hák ani nešel vyndat a až po odmočení ve vodě se pustil. Samozřejmě, když jsem chlebík vyklápěla, zůstala mi v chlebu obří díra. Druhý pokus (ale jiný druh chleba) byl sice lepší, ale zase mi háky zůstaly v tom chlebu. Kdž jsem je z chleba páčila ven, tak se mi tam opět udělaly obří díry. Když pak chleba krájím, tak se mi akorát díky dírám rozpadá. Nevím, jestli ty háky tam nemám dané třeba špatně. Protože když je tam nasadím, tak uprostřed (na to, jak se to nasazuje) mi zůstane asi 3mm dírka (a to proto, že pod hákem okolo té tyčky na kterou se ten hák nasazuje je taková červená guma nebo co to je. Proto mi ten hák nedolíhá až ke dnu a nahoře je volná dírka. Máte to taky tak? Někde tady na fóru jsem taky četla, že ty háky jdou před kynutím nebo pečením vyndat, ale nevím kdy přesně, už to jaksi nemohu najít. Tak kdy se vyndávají, aby se mi tam nezapíkaly?
  2. Kdy u této pekárny sypete semínka na povrch chleba? V jaké fázy a jak tu fázy poznám?
  3. Už mám projíté snad všechny možné recepty, na celozrnný chleba, někde jsem třeba četla, že se i celozrnný chleba má nastavit na klasické pečení. V čem je vlastně rozdíl, při tom pečení jestli nastavím program na celozrnný nebo klasický chléb?
  4. Nemáte někdo osvědčený receptík na bagety celozrnné nebo vícezrnné? Chtěla bych nějaký, který bude hodně podobný pečivu když si např. koupím vícezrnnou bagetu v obchodě. Nechápu, jak ji dělají, že je tak krásně měkoučká? :nevim:
  5. Upekla jsem celozrnný chleba, ale vydržel mi jen jeden den a druhý den se šíííleně drobil a už nebyl vůbec dobrý. Máte někdo nějaký osvědčený, který pečete?
  6. Když najdu recept na chleba z pekárny, tak jsem si všimla, že tam kolikrát není uvedeno, jakou váhu mám nastavit. Jak tedy poznám co nastavit?

Omlouvám se za haldu otázek. :oops:
Moc díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13744
18.11.09 15:00

Ahoj Pett, tuhle pekárnu sice nemám, ale ony jsou všechny podobné. 1)Háky se mi do chleba nikdy takhle nepřipekly, ale zkusila bych trochu jiný recept nebo snížit barvu kůrky, aby se to tak dlouho nepeklo. Pokud se ti kvůli dírám rozpadá, zkusila bych taky jiný recept, já mám taky díry,ale nerozpadá se kvůli tomu.
S háky a gumičkou neporadím, ale některé pekárny mají háky trochu nadzvedlé od dna, abys mohla dát už na začátku semínka, aby ti nepoškrábaly nádobu. Myslím, že tím nadzvednutím to zapečení do chleba nebude.
S tím vyndaváním, vyndavají se po posledním promíchání (které je většinou mezi kynutím), měla bys mít v návodu takovou tabulku, kdy se co děje, tak se tam podívej a podle toho to vyndej. Ale pak musí těsto ještě kynout, protože při vyndavání se ti asi trochu propadne.

1. Semínka se sypou taky po posledním míchání, ale já na povrch semínka nerada sypu, stejně potom většina odpadá a je to škoda. Dávám je normálně na začátku, formu mi nikdy nepoškrábaly.
  2. Rozdíl mezi pečením celozrnného a normálního je v tom, že celoz. mouka má míň lepku a proto hůř kyne. Proto je program delší. Mně se nikdy 100% cel. chleba upéct nepodařilo, vždycky to byl jen tuhý „kámen“. Je třeba to zkoušet.
  3. Bagety jsem nepekla, ale myslím, že v normální pekárně používají ještě různá „měkčidla“ a podobně. Ale zkus různé recepty, třeba se to někdy podaří, já tohle moc nepeču.
  4. Nastavuje se podle hmotnosti chleba, tj. podle hmotnosti mouky (+-), alespoň já to tak dělám.

Osvědčený recept mám, ale není celozrnný:
600g mouky (1/3 pšen. chlebové, 1/3 žitné chl., 1/3 špaldové - ale může se to různě měnit)
asi 3 lžíce oleje (olivový, slun.)
asi 3 lžíce octa
sůl, mletý kmín, semínka…
375 ml vody

Podívej se na www.domacipekarny.cz, nebo ještě lépe na http://domacipekarny.dama.cz/ tam je hodně receptů i popsaných pekáren :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
5.1.10 14:16

My máme taky tuto pekárnu dva měsíce a tedko se nám pokazila, tak ji musíme reklamovat. A taky se mi tam ty háky zapékají, myslím, že pokud je nevyndáš před pečením, tak tam v chlebu budou pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí