Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Nevlastníte prosím někdo tuto pekárnu? Mám ji jen krátce a potřebovala bych poradit…
Omlouvám se za haldu otázek. ![]()
Moc díky za rady.
Ahoj Pett, tuhle pekárnu sice nemám, ale ony jsou všechny podobné. 1)Háky se mi do chleba nikdy takhle nepřipekly, ale zkusila bych trochu jiný recept nebo snížit barvu kůrky, aby se to tak dlouho nepeklo. Pokud se ti kvůli dírám rozpadá, zkusila bych taky jiný recept, já mám taky díry,ale nerozpadá se kvůli tomu.
S háky a gumičkou neporadím, ale některé pekárny mají háky trochu nadzvedlé od dna, abys mohla dát už na začátku semínka, aby ti nepoškrábaly nádobu. Myslím, že tím nadzvednutím to zapečení do chleba nebude.
S tím vyndaváním, vyndavají se po posledním promíchání (které je většinou mezi kynutím), měla bys mít v návodu takovou tabulku, kdy se co děje, tak se tam podívej a podle toho to vyndej. Ale pak musí těsto ještě kynout, protože při vyndavání se ti asi trochu propadne.
Osvědčený recept mám, ale není celozrnný:
600g mouky (1/3 pšen. chlebové, 1/3 žitné chl., 1/3 špaldové - ale může se to různě měnit)
asi 3 lžíce oleje (olivový, slun.)
asi 3 lžíce octa
sůl, mletý kmín, semínka…
375 ml vody
Podívej se na www.domacipekarny.cz, nebo ještě lépe na http://domacipekarny.dama.cz/ tam je hodně receptů i popsaných pekáren ![]()
My máme taky tuto pekárnu dva měsíce a tedko se nám pokazila, tak ji musíme reklamovat. A taky se mi tam ty háky zapékají, myslím, že pokud je nevyndáš před pečením, tak tam v chlebu budou pořád.