Špatná mouka?

1760
8.9.09 14:23

Špatná mouka?

Ahojte holky,
peču chleba v pekárně a vždycky, když jsem pekla z mouky kupované v Kauflandu (hlavně Penam), tak se povedl,. Krásně vykynul, byl takový nadýchaný. Pak jsem ale koupila mouku přímo v jednom mlýně a chleba mi nikdy tak nenakyne. Je tak o třetinu menší, hutný. Prostě se to nedá srovnat. Může to být tou moukou, nebo co se pokazilo? Nemáte někdo zkušenost? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
8.9.09 14:41

Re: Špatná mouka?

etosha píše:
Ahojte holky,
peču chleba v pekárně a vždycky, když jsem pekla z mouky kupované v Kauflandu (hlavně Penam), tak se povedl,. Krásně vykynul, byl takový nadýchaný. Pak jsem ale koupila mouku přímo v jednom mlýně a chleba mi nikdy tak nenakyne. Je tak o třetinu menší, hutný. Prostě se to nedá srovnat. Může to být tou moukou, nebo co se pokazilo? Nemáte někdo zkušenost? Díky

Každá mouka je jiná, potřebuje jiné množství vody - ty pravděpodobně máš moc tuhé těsto, takže se zkus na těsto podívat běhěm hnětení a pak případně upravit množství vody. Nebo bych zkusila rovnou cca 10% přidat na příští chleba.

Jen jedna poznámka - vycházím z předpokladu, že ze mlýna máš klasickou hladkou pšeničnou mouku, ne směs. Pokud směs a pokud ještě přidáváš žitnou mohlo by to být tím - pak bych zkusila udělat chleba jen z té mouky ze mlýna - a ten pak odladit aby byla akorát :)

L.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
8.9.09 19:29

Ahoj, muze to byt i odrudou psenice, ze ktere je mouka namleta, nektera obsahuje prilis mnoho lepku(silna mouka) a pak je pecivo prave takove tuhe, hutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
8.9.09 19:54

Můžu se zeptat z kterého mlýna máš mouku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.9.09 22:38

Ahoj, ahoj, já jsem ti slíbila, že se přeptám toho kolegy a už jsem s ním byla :D Jim prý z Češkova mlýna kyne moc dobře, neměli problém… Akorát jednou měli nějakou várku s hmyzem, ale to se problému netýká :lol:

Tak že by to bylo tou vodou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
12.9.09 14:26

Lesi - díky za tip. Zkusila jsem těsto nechat řidší, bylo to trochu lepší, ale k tomu Kauflandovskému Penamu to mám pořád hóooodně daleko :roll: :(.

Sati - mouka je z Češkova mlýna.

Angu - díky za optání. Tak nevím, co s ní dělám špatně :?. Jo, jinak hmyz jsme si přinesli také :evil: :evil: :evil:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.9.09 14:38

Etosha - není zač :wink: Třeba je to tím, že nikdy nepoznali mouku Penam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie