Mozaicismus - Downův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4226
30.11.15 17:14
@truelly píše:
www.juliankas.blog.cz
:srdce: :potlesk: :srdce: :potlesk: :srdce: nemám slov, děkuju za odkaz, klaním se až k zemi statečným rodičům :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
30.11.15 17:18

@Zacharova Já jsem si nechala dělat odběr vody jenom proto, abych věděla co přesně malé je, a mohla se s tím nějak vyrovnat, jinak ti přeji, aby jsi měla chlapečka co nejméně postiženého, a zvládli jste co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
30.11.15 17:18
@mamule42 píše:
@martina82 Ano,viděla jsem dokument Julianky, s její maminkou si dopisuji, abych dostala pár rad a informací. Jinak vypadá úplně normálně, nemá rozštěp, pouze přeložené prstíky na ručičce, už bude u porodu záležet na jejím srdíčku, jestli to zvládne, zatím vážné poškození na srdíčku není, tak se uvidí, co bude dál. Víš chtěla bych jí moc poznat a rozloučit se s ní, pokud to dopadne špatně, pořád lepší než několik dní si nechat vyvolávat porod a navíc to berou do 24.týdne jako potrat, a nemůžeš ji ani důstojně pohřbít, není to přece žádný odpad.Je to pro mě velmi těžká situace ale bezbolestná cesta není. Nejsem už nejmladší a bude to zřejmě už poslední dítě tak s ní chci být co nejdéle. A věř tomu, změní to pohled na různé věci.

jee tak tak to je super ze si s maminkou pisete, ta holcicka ma prave rozstep ale jinak vypada normalne, oni maji aji stranky tak tam kolikrat koukam, maji 3 deti a dost je pry sikovna, no ono prave zalezi jak je tam srdecni vada velka, no to rozhodne odpad neni to si napsala dobre.tak to je dobre ze tam poskozeni na srdci neni prilis velke, moc ti preji abys ji poznala a aby ste spolu byli co nejdele, mas uz nake deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
30.11.15 17:23

@truelly Já nejsem věřící, manžel trochu ano, ví do čeho jde a zná všechna rizika, a už se jí nemůže dočkat, jak se na ni těší. Počítá i s tím že bude postižená, ale přesto potrat nedopustil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
30.11.15 17:28

@martina82 Mám děti, tak jsem už zvyklá, a určitě zvládnu se postarat o malou, i když postiženou, udělám všechno pro to, aby ji bylo co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
30.11.15 17:30
@mamule42 píše:
@martina82 Mám děti, tak jsem už zvyklá, a určitě zvládnu se postarat o malou, i když postiženou, udělám všechno pro to, aby ji bylo co nejlépe.

to verim, preji aby vse dobre dopadlo, kdyztak sem muzes prubezne psat jak si natom atd, teda jestli se ti chce, jinak dekuji za napsani :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
30.11.15 17:33

@martina82 Tak napsat průběžně můžu, ale klidně si můžem psát i o jiných věcech, přišla bych chvíli na jiné myšlenky, teda pokud máš zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
30.11.15 17:36
@mamule42 píše:
@martina82 Tak napsat průběžně můžu, ale klidně si můžem psát i o jiných věcech, přišla bych chvíli na jiné myšlenky, teda pokud máš zájem.

jee promin, ani sem si neuvedomila ze ti toto tema asi vadi, jak rikam nikoho neznam, vim ze je toto vzacne a znam prave jen tu pani o ktere sem ti psala a pak sem tu narazila na tebe, tak sem hned reagovala nezlob se, zajimalo me jak si natom jaky budes mit prubeh atd, zkratka mam rada stastne konce :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
30.11.15 17:43

@martina82 To jsi špatně pochopila, mě nevadí o tom psát, ale klidně pokecám i o jiných věcech, nevím jestli máš děti, jsem doma s malýma dcerkama na neschopence, tak mě trochu chybí komunikace. Navíc skoro nikdo neví z rodiny že čekám další :roll: to by bylo řečí, a zřejmě jsou všichni slepí, že nikdo na mě nepozná, že jsem v 6 měsíci, na mě se to nějak divně rozjelo, že vypadám spíš tlustá než těhotná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
30.11.15 19:27
@Litta píše: 0,5 % není moc. I v jednotkách procent nemusí být vada vůbec poznatelná. Byla bych v klidu. Akorát může být problém, kdyby zrovna pohlavní buňky dítěte nesly tuto mutaci. Pak by se přenášela i na jeho potomky, ale v dnešní době umělého oplození to není taková tragedie. Jen je dobré to vědět. Určitě jim byla nabídnuta konzultace s genetikem. Ať tam zajdou a nechají se uklidnit. ;)

Toto je z odběru z placenty, teď ještě chtějí odebrat plodovku, aby věděli jistěji. A za 14 dní výsledky. No uvidíme, na genetice jim toho zatím moc neřekli…nijak extra podrobně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
30.11.15 19:45
@mamule42 píše:
@martina82 To jsi špatně pochopila, mě nevadí o tom psát, ale klidně pokecám i o jiných věcech, nevím jestli máš děti, jsem doma s malýma dcerkama na neschopence, tak mě trochu chybí komunikace. Navíc skoro nikdo neví z rodiny že čekám další :roll: to by bylo řečí, a zřejmě jsou všichni slepí, že nikdo na mě nepozná, že jsem v 6 měsíci, na mě se to nějak divně rozjelo, že vypadám spíš tlustá než těhotná :oops:

jasny v pohode, mela sem jen obavy abych se te nejak svymi otazkami nedotkla, no ja se pokousim o dalsi ;) proc reci? nikdo by z rodiny nemel radost? no v 6 meisici nepoznat to uz musu byt clovek slepy no poznat se to da aji na tluste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
30.11.15 20:08

@martina82 No kdyby záleželo na mých rodičích, tak mám možná jedno, to víš u nás děti nejsou moc vítané. Kolik máš dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
30.11.15 20:13
@mamule42 píše:
@martina82 No kdyby záleželo na mých rodičích, tak mám možná jedno, to víš u nás děti nejsou moc vítané. Kolik máš dětí?

no teda az tak jo? z kolikati si deti? ja ze trech. jinak tolik co ty bohuzel nemam :( mam jen jedno :( zkousime druhy no ale zatim nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
2.12.15 07:51

@martina82 Já ze dvou, jak máš starý dítě a jak dlouho se snažíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
2.12.15 13:54
@mamule42 píše:
@martina82 Já ze dvou, jak máš starý dítě a jak dlouho se snažíš?

4 roky a zkousime 4 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+