Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martina82 To není moc dlouho, někdy to trvá déle, mě trvalo rok než se zadařilo.
@mamule42 píše:
@martina82 To není moc dlouho, někdy to trvá déle, mě trvalo rok než se zadařilo.
jo cekala sem ze mi to napises
tak o vis beru to tak, ze prvni sem mela do mesice tak sem myslela ze tak i stejne bude druhy, ale ono nic
ale v diskuzi snazilek co sem, tak sou holky co jim to slo bud za par mesicu a nekterym to trvalo taky dyl, tak nejsu jedina.
@martina82 Tak já jsem taky byla vždycky hned v tom, taky jsem byla z toho nervozní že to najednou nejde, ale asi na to moc myslíš, doktoři říkají zkoušet rok, a pak přijít na vyšetření, někdy se může stát že se ucpou po porodu vejcovody, a pak to nejde, ale to neznamená že máš tenhle problém. Však uvidíš, zkoušej dál.
@mamule42 píše:
@martina82 Tak já jsem taky byla vždycky hned v tom, taky jsem byla z toho nervozní že to najednou nejde, ale asi na to moc myslíš, doktoři říkají zkoušet rok, a pak přijít na vyšetření, někdy se může stát že se ucpou po porodu vejcovody, a pak to nejde, ale to neznamená že máš tenhle problém. Však uvidíš, zkoušej dál.
jasne diky, budu toho se neboj
jinak mas pravdu myslim nato coz driv sem nemela, prvni sem mela necekane a tohle planuji tak mozna i proto. jinak dekuji za podporu ![]()
@Anonymní píše:
Já mám zkušenost s gonosomální mozaikou, mám jí sama, ale jen v zanedbatelném množství buněk, velká většina (přes 90%) je v pořádku. Příznaky nemám žádné, nebo aspoň o ničem nevím.
Ale jak je to s mozaikou u Downova syndromu to
Tak bych vám chtěla říct, že to se to naštěstí nepotvrdilo. Buňky s downovým syndromem se nalezly naštěstí jen na odběru z placenty a v plodové vodě nejsou. Tudíž je to jen mozaicismus placenty a ne miminka. ![]()
@pajinka85 píše:
@jdukolem @mamule42Tak bych vám chtěla říct, že to se to naštěstí nepotvrdilo. Buňky s downovým syndromem se nalezly naštěstí jen na odběru z placenty a v plodové vodě nejsou. Tudíž je to jen mozaicismus placenty a ne miminka.
Jo, to bývá časté. Tak to je dobře, že je to tak. Hodně štěstí známým (nebo čí je to) i nadále. ![]()
@pajinka85 píše:
@jdukolem @mamule42Tak bych vám chtěla říct, že to se to naštěstí nepotvrdilo. Buňky s downovým syndromem se nalezly naštěstí jen na odběru z placenty a v plodové vodě nejsou. Tudíž je to jen mozaicismus placenty a ne miminka.
tak sláva…a díkybohu
![]()
Dobré ráno, mám syna s mozaikou, 90 procent down, 10 procent normální chromozomy.Na ultrazvuku nikdy nejevil znaky downa, potvrzeno tripel testy a ten drahý test v honkongu, nevzpomínám si na název, dnes je mu 2,5 roku, chodí a je velice živý, všemu rozumí, zatím nemluví ale říká třeba baf, papa, čiči, papat, vnitřně úplně zdraví, žádné nemoci srdce, ledvin atd.