Možnost kurzu, ale mám miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Možnost kurzu, ale mám miminko
Ahoj zkušené maminky ![]()
Obracím se na vás, jestli náhodou některá z vás nema tuto zkušenost. Mám synka, který se narodil 25.2.2016. Od začátku října tohoto roku mam možnost si udělat kurz. Pokud mi to tedy příští týden pracák proplatí. To se ještě uvidí. Ale dejme tomu, že ano. Tak kurz bude bývat 2× týdně a jeho délka bude asi 6 hodin. Jediný, kdo mi může mimi hlídat je moje sestra, která bydlí cca 42 km daleko. Takže bych musela vždy malého převážet. Sice náročné, ale dá se to. Vede tam dálnice. Už asi tři týdny přikrmuji. Na snídani kaší, na oběd zeleninou a na večeři též kašičku. Behem kurzu bych musela mléko odstrikat, pač to bych nevydržela tolik hodin. Během tak tři hodin mám už prsa hodně plná. Kurz by býval asi od nějaké deváté do třetí. Malý mi spí od desíti do jedenácti a odpoledne od čtyř do pěti. Vždy ho uspavam kojením. Zatím jinak mi bohužel neusne. Jen když je třeba fakt unavený, tak houpanim v naruci. Jak jinak by ho ona uspala? Na lahvičku se mu zatím moc nechce. Aby mi pil Sunar, když tu nebudu. Nebo se u ní uspal. Lahvičku má spíše jako kousatko. Stále si říkám, že teď do toho půjdu, pak že ne a tak pořád dokola. Nevím, jak to bez něj vydržím a jak on beze mě. Zatím jsme od sebe tak dlouho nebyli. Se sestrou si rozumí dobře. Vždy blbnou. Ale vždy jsem tam i já nekde
Pak si reknu, že to odlozim o rok, ale bude mít rok a půl a to bude už spíš vnímat nepřítomnost maminky. Pak, že až na konec mateřské, jenže sestra je teď těhotná (17. týden) a pak bude mít sama dost práce s miminkem (její třetí dítě). Jsem pořád tak na hraně ano ne a nevím, jestli to není nezodpovědné ho takhle dát hlídat a já si pojedu někde na kurz. Jo jeste jsem neřekla, že ten kurz je asi na dva měsíce. Takže na konci kurzu bude mít maly 9 měsíců. Navíc máme režim, kdy spává, ale ne vždy jako usne. Někdy později než má. Ale aby si to nerozbpural úplně tímto? Možná mám i až přehnané otázky, že?
![]()
Takže děkuji za trpělivost této slohovky a snad mě vezmete a pochopitelně jak to celé myslim a nebude tu moc kritiky
Ale moc ráda si nechám poradit.
Děkuji maminky a přeji krásné první podzimní dny
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Janka88 no divej, to dite to dycky zvládne - bude muset. Pokud kurz potřebuješ k praci a neni moznost udělat ho az treba za rok a musíš na nej jít, bez, dite svěr sestře, dej ji jídlo a pleny a věř ze to zvládnou. Mozna se mu rezim pohne, mozna ne…těžko dopředu říct. A sestru bych pak poslala na tyden do lázní ![]()
- Citovat
- Upravit
Co dávat odstříkané mlíčko Calmou od Medely?
Pracovala jsem jeden den v týdnu od 3měsíců dcery a krásně jsme to s babičkami zvládli. Dcera měla zajetý režim, ten se s obměnami dodržuje stále.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka88 taky jsem šla na kurz, když bylo malému 8 měsíců. V pohodě to zvládnul. Neboj se, důvěřuj sestře, oni to dají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já od října začínám studovat VŠ, jednou v měsíci dva dny( cca 6-8hod).
Už od srpna na to malou připravuji. Zrušila jsem uspávání u prsa, zatím nošením v šátku a nebo kočárkem.
Hlídat bude moje mamka, chlap a nebo slečna na hlídání.
Pokud do kurzu chceš, tak ho na to začni připravovat. Neuspávat u prsa, jedno jídlo ( to co budeš pryč) nahradit MM za pevnou stravu. A hlavně pevný režim, ten kdo bude hlídat se bude mít čeho chytit a malýho by mělo uklidnit, že je všechno jako vždycky i když ty tam nejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, ze sestra je tehotna +k tomu ma dve dalsi deti, bych radeji kurz ozelela. Me by zajimalo co je to za kuez, ze ho po cas rodicaku plati UP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak prostě odstříkávej, ať má odstříkanou dávku, seber mu prso a neuspávej ho u prsa, za týden si ten návyk odbourá, 6 hodin 2× týdně to půlročák bez tebe dá v pohodě. Já bych šla, ale nedřív bych trošku zapracovala na uspávání dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ráďa81 píše:
Vzhledem k tomu, ze sestra je tehotna +k tomu ma dve dalsi deti, bych radeji kurz ozelela. Me by zajimalo co je to za kuez, ze ho po cas rodicaku plati UP
To mě taky, nikdy jsme neslyšela o možnosti proplácet kurz někomu, kde není v evidenci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
To mě taky, nikdy jsme neslyšela o možnosti proplácet kurz někomu, kde není v evidenci.
Ona v evidenci být může. Ale pro proplacení by měl být nějaký příslib budoucího zaměstnání, ne? ![]()
Jinak se teda přikláním k tomu, že bych kurz oželela kvůli těhotné sestře a raději se pohlédla po jiném hlídání
Dítě to zvládne líp, než si dospělý dovede představit.
- Citovat
- Upravit
@terinka4444 píše:
Sestra má střídavou péči s jejím exmanželem. A děti mají 11 a 8 let. A ona moc chce hlídat. Dokonce se mě stále ptá, jestli s tím může počítat
Kurz je akreditovaný ÚP. Ale aby ho pracák proplatí, musím být v evidenci. Už jsem zaevidovaná. Musíte být buď jako uchazeč o zaměstnání nebo jako zájemce. Já jsem jako normálně zaevidovaná, protože tím mi i vznikl nárok na podporu. A slečna, u které jsem ví, že mám malé mimi a že mi jde hlavně o ten kurz, takže mi i žádné nabídky na práci nedává. Ale to mám jen štěstí, že jsem chytla tolerantní slečnu. A tím, kdyby mi pracák kurz proplatí, tak po ukončení kurzu bych si správně musela do měsíce najít práci. Ale vzhledem k tomu, že jsem na mateřské, ve které chci pokračovat, tak se pak můžu odevidovat a tím pádem mi nemůžou nic. Ale já chci během mateřské sbírat praxi v dané oblasti, abych pak po mateřské měla lepší šance sehnat práci. Asi tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Já od října začínám studovat VŠ, jednou v měsíci dva dny( cca 6-8hod).
Už od srpna na to malou připravuji. Zrušila jsem uspávání u prsa, zatím nošením v šátku a nebo kočárkem.
Hlídat bude moje mamka, chlap a nebo slečna na hlídání.Pokud do kurzu chceš, tak ho na to začni připravovat. Neuspávat u prsa, jedno jídlo ( to co budeš pryč) nahradit MM za pevnou stravu. A hlavně pevný režim, ten kdo bude hlídat se bude mít čeho chytit a malýho by mělo uklidnit, že je všechno jako vždycky i když ty tam nejsi.
Děkuji
Zkusím ho dopoledne uspávat bez prsa
a najít jiný způsob. Alespoň se to pohne lepším směrem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka88 jak už tu psali, já bych do toho šla, ale začala bych zajíždět režim trošku jiný než dosud, nahradit jedno kojení jídlem, sestra pokud si na to troufá, tak ať si to párkrát vyzkouší, ty buď na telefonu ale mimo dům a uvidíte jak to klapne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janka88 Na jak dlouho, že je ten kurz? Na 3 měsíce, tak 3 měsíce se to asi vydržet dá- to nemůže být v jiném termínu než hned teď v říjnu?
Jinak je nutné, aby uěl z něčeho pít, těžko může někdo hlídat celý den miminko, které se neumí ź ničeho napít, to je o zdraví (i život) miminka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit