Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky, prosím Vás, mám jít na magnetickou rezonanci. Teď mi došlo, že mám nidroděložní tělísko (nehormonální měď). Budu muset nechat nejprve odstranit? Nemáte někdo zkušenost? Dík.
@Jensina Určitě si tam zavolej, někde ho můžou požadovat vyndat, někde se na to ani neptají.
Jasný. Myslíš, že jak kde? Na čem to závisí? No to mě štve. Mám ho ještě v záruce. ![]()
@Jensina Obecně se říká, že to nevadí, protože meď nemá ty klasické vlastnosti kovu a je tam toho málo. Ale pokud jsou někde až příliš opatrní, mohli by tě upozornit, že to není vhodné. ![]()
@Jensina Btw jak to teď hledám, našla jsem studii Magnetic Field Interactions of Copper-Containing Intrauterine Devices in 3.0-Tesla Magnetic Resonance Imaging: In Vivo Study , sice malinkou, ale u jednoho pacienta po MR došlo k posunutí tělíska. Takže bych si pak případně asi zašla na kontrolu, pro jistotu.
Oblast kolene. díky moc za odkaz.
tak uvidím, co mi řeknou oni. ![]()
@Jensina píše:
Oblast kolene. díky moc za odkaz.tak uvidím, co mi řeknou oni.
Tak ať to dopadne dobře, pro Tebe i pro tělísko.
A možná pro zajímavost napiš, co ti řekli. Tipuji, že u nás v ČR se spíš budou divit tvému dotazu, než že by ti to zakázali. Možná jen pokud je hodně rozhodíš, tak se tím budou krýt, ale asi nee. ![]()
Mně to vůbec nedošlo to hlásit. A teď tady tak hledám, co mě zhruba čeká a čtu kontraindikace o kardiostimulátorech a kovech, ale konkrétně o měděném tělísku nic. Tak by to mohlo snad projít. ![]()
Děkuju. snad jo. Zašla jsem v podstatě na banální ultrazvuk žil a odcházela poměrně rozhozená s žádankou na MR. ![]()
Měď není magnetická, takže by vadit nemělo. Ale nevím, co je tam ještě všechno navíc… ![]()
@Pipet dík,muž mi tohle taky odpověděl, tak děkuji za naději, že nebudu muset nechat vytahovat.
a po svátku mi to dr. snad rozsekne. byla jsem zvědavá, jaké mám naděje, že to půjde i s ním. ![]()
Dobrý den, řeším teď to samé, smím se zeptat jak jste dopadla?
@bustovka Ahoj, mužeme si tykat, prosím? ![]()
Dopadla jsem tak, že si to pouze poznamenali do papírů. Samotné rezonanci tělísko nevadilo a přežilo bez úhony a funguje dále.
![]()
Dekuju, dostala jsem od gynekologa papír co mám za telisko a že musí posoudit rentgenolog tak js
em nevěděla jestli tam mam radši předem zavolat, tak to nechám když s tím není problém, navíc jdu na MR hlavy a jasný, že si můžeme tykat ![]()