MR a tělísko

1008
5.7.15 12:32

MR a tělísko

Holky, prosím Vás, mám jít na magnetickou rezonanci. Teď mi došlo, že mám nidroděložní tělísko (nehormonální měď). Budu muset nechat nejprve odstranit? Nemáte někdo zkušenost? Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
5.7.15 12:38

@Jensina Určitě si tam zavolej, někde ho můžou požadovat vyndat, někde se na to ani neptají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
5.7.15 12:42

Jasný. Myslíš, že jak kde? Na čem to závisí? No to mě štve. Mám ho ještě v záruce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.7.15 12:47

@Jensina Obecně se říká, že to nevadí, protože meď nemá ty klasické vlastnosti kovu a je tam toho málo. Ale pokud jsou někde až příliš opatrní, mohli by tě upozornit, že to není vhodné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.7.15 12:48

@Jensina A kterou část těla ti mají dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.7.15 12:48

@Jensina Btw jak to teď hledám, našla jsem studii Magnetic Field Interactions of Copper-Containing Intrauterine Devices in 3.0-Tesla Magnetic Resonance Imaging: In Vivo Study , sice malinkou, ale u jednoho pacienta po MR došlo k posunutí tělíska. Takže bych si pak případně asi zašla na kontrolu, pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
5.7.15 12:54

Oblast kolene. díky moc za odkaz. :kytka: tak uvidím, co mi řeknou oni. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.7.15 12:56
@Jensina píše:
Oblast kolene. díky moc za odkaz. :kytka: tak uvidím, co mi řeknou oni. :)

Tak ať to dopadne dobře, pro Tebe i pro tělísko. :kytka: A možná pro zajímavost napiš, co ti řekli. Tipuji, že u nás v ČR se spíš budou divit tvému dotazu, než že by ti to zakázali. Možná jen pokud je hodně rozhodíš, tak se tím budou krýt, ale asi nee. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
5.7.15 13:02

Mně to vůbec nedošlo to hlásit. A teď tady tak hledám, co mě zhruba čeká a čtu kontraindikace o kardiostimulátorech a kovech, ale konkrétně o měděném tělísku nic. Tak by to mohlo snad projít. :)
Děkuju. snad jo. Zašla jsem v podstatě na banální ultrazvuk žil a odcházela poměrně rozhozená s žádankou na MR. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.7.15 14:06

Měď není magnetická, takže by vadit nemělo. Ale nevím, co je tam ještě všechno navíc… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
5.7.15 15:55

@Pipet dík,muž mi tohle taky odpověděl, tak děkuji za naději, že nebudu muset nechat vytahovat. :) a po svátku mi to dr. snad rozsekne. byla jsem zvědavá, jaké mám naděje, že to půjde i s ním. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.12.15 22:41

Dobrý den, řeším teď to samé, smím se zeptat jak jste dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
12.12.15 07:45

@bustovka Ahoj, mužeme si tykat, prosím? :kytka:
Dopadla jsem tak, že si to pouze poznamenali do papírů. Samotné rezonanci tělísko nevadilo a přežilo bez úhony a funguje dále. :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.12.15 09:00

Dekuju, dostala jsem od gynekologa papír co mám za telisko a že musí posoudit rentgenolog tak js
em nevěděla jestli tam mam radši předem zavolat, tak to nechám když s tím není problém, navíc jdu na MR hlavy a jasný, že si můžeme tykat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
12.12.15 10:29

Držám pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie