Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
muj 6ti týdenni syn se skoro porad mraci, kouka na me a mraci se..jen malokdy se jakoby smeje al prijde mi ze se furt mraci a to trtebas i po krmeni, uz se mu delaj i trosku vrasky mezi ocickama…je to normalni? nemuze mit neco s ocickama? jako ze treba nevidi??? Ani kolotoc nad postylkou ho totiz moc nebere
TAk tos ještě neviděla naší půlroční sousedku
mračí se taky nepřetržitě- usměje se jen když na ní někdo udělá ksichtíka.
A muj malej se zase při soustředění na hračku tváří hrozně nešťastně- jak kdyby mu někdo ubližoval - ale to má po tatínkovi ![]()
Neboj, za pár měsíců se bude smát na celé kolo
! Je ještě malý, dej mu čas.
Ahoj, naše malá se také v té době hodně mračila:-) tohle je jedna z těch míň mračících fotek ![]()
Myslíš něco takového?
Tak si měřil Samík každého až skoro do dvou let
![]()
Ale je teda fakt, že se tvářil i jinak - hlavně na nás…
Naše malá se začala mračit teprve nedávno, zato se teď mračí často. A má to po tátovi, kterej i když není naštvanej, tak se mračí. Prý přemýšlí. Tak to má malá asi po něm. Taky se malá mračí, když jí svítí do očí, a to staší i málo.
angua: jojo takhle kouka malej furt.....jen obcas po krmeni hodi jakoze usmev aby se nereklo ![]()
Tak asi bude podobná povaha, jak ten náš
Je zádumčivý…
Je vidět, že hodně o věcech přemýšlí, jiné děti řeší, že je autíčko červené a je tam koník, on řeší, jestli se točí správně kola a dumá nad tím ![]()
Navíc já se tak tvářím taky a můj taťka též, takže mě to naprosto nepřekvapilo - moje mamka mu vždycky říká „zas máš ten dědkův výraz“
![]()
A jedna holka, která byla taková pozitivní křesťanka se na mě furt snažila usmívat a ať se nemračím atd. - přitom jsem normálně přemýšlela o pěkných věcech
Tak třeba to má váš malý podobně…
Angua píše:
Myslíš něco takového?Tak si měřil Samík každého až skoro do dvou let
![]()
![]()
Takhle se synovec tváří i teď, bude mu pět
Nohama stojí asi pevně na zemi, neb když si u něj náš starší hrál s trubkou jakousi, že tam je plyn a já nevím co všechno, tak na něj chvíli koukal a pak řekl - Co to meleš za nesmysly, to je vodovodní kohoutek.
Hanule píše:Angua píše:Takhle se synovec tváří i teď, bude mu pět
Myslíš něco takového?Tak si měřil Samík každého až skoro do dvou let
![]()
![]()
Jo, to on taky, ale už občas nasadí na nově příchozího i příjemnější výraz
Pravidelně se tak třeba tváří, když vjíždíme do obchodu s hadrama ![]()
no tak že bysme doma měli myslitele? No nevim nevim o čem v tomhle věku může přemýšlet..dá mlíko nedá mlíko? ![]()
ahojda, my měli něco podobného.
Malá se sice nemračila,ale furt krabatila čelo, jako když nad něčím přemýšlí
(od 3 týdnů), vydrželo do asi do čtyř měsíců, teď má zase šlebivé
a bublinové období. ..Ono se to u těch miminek mění..Nelámej si s tím hlavu, určo to není nic špatného..hlavně že je spokojený… ![]()
kremilekk píše:
no tak že bysme doma měli myslitele? No nevim nevim o čem v tomhle věku může přemýšlet..dá mlíko nedá mlíko?
To nevím, nad čím přemýšlel, ale vydrželo mu to a teď už je vidět, že mu to šrotuje (nebo je teda otrávený
).
Zas na přemýšlení má kopec věcí, všecko je pro něho neznámé ![]()