Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bylo mi doktorkou doporučeno balit syna do zavinovačky, aby měl ruce u těla. Nevím, jakou zavinku zvolit. Dívala jsem se na Swaddle Me a Red Castle, nemáte nějakou zkušenost, doporučení?
Já na tohle používala normální plenu (velká látková tetra plena nebo Ikea) a pak jsem ho šupla ještě do rychlozavinovačky. Podle mě je nějaká speciální zavinovačka tak trochu zbytečná.
Já svou dcerku balila do rychlozavinovačky a přes to ještě utáhla látkovou plenou. ![]()
swaddle Me jsem měla a nijak moc jsem z ní odvázaná nebyla, taky malé moc neseděla, byla volná, tuží neplnila svou fuknci a malá si z ní snadno vytáhla ručičku.
Já nedám dopustit na merinozavinovačku, je to pružný velký kus tlusčího úpletu, miminko se do něj krásně zabalí, jak je pružný, dá se dobře utáhnout, jak je velký, tak vydrží dlouho…tetra plena často nestačila, ale na střídačku jsem ji používala, kdy jsem potřebovala merinku vyprat…
stojí docela dost, ale dá se koupit levněji u sijemedetem.cz nebo na anavy.cz
podle mě to byla ta nejlepší investice pro miminko a tahám ji dodnes jako lehkou deku.
a další významný plus je, že výborně reguluje teplotu, což je u novorozenců k nezaplacení…
Já svazuju prckovi ruce na spaní doteď (3 m). Dělám to tak, že do rychlozavinovačky dám na trojůhelník poskládanou plenku, na horní roh dítko položím, zbylýma dvěma cípama mu stáhnu ruce podél těla a cípy pak strčím pod zadek. A potom ho ještě zavinu do té rychlozavinovačky. Většinou se nevymaní, jen když se hodně vzteká. Jinak se mi osvědčila i klasická stará dobrá péřová zavinovačka, ale to je opravdu jen pro ty nejmenší prťata.
Já mám zavinovačku s outlastem od little angel a je super
dítě se v tom nepotí, když je větší, používám jako peřinku ![]()
zavinuju do swadle me,za mě naprostá spokojenost,ted už jí ta malá začíná být malá,tak už mám objednanou tu větší velikost ![]()
Já taky malou balím do látkové pleny (je důležité pevně, ale opravdu pevně utahovat, jinak se prcek bude chvíli vrtět a ručky bude mít venku) a pak ji ještě dávám do rychlozavinovačky. Nějaká speciální zavinovačka mi přijde zbytečná, ale to už tu určitě někdo zmińoval. ![]()
Zkus nejdřív obyčejnou látkovou plenku - moje malá nesnášela zavinutí téměř od narození, takže abys neudělala zbytečnou investici. Do teď spí jedině rozvalená ve velké posteli. Malá postýlka je jí „asi fakt malá“. Potřebuje prostor.
Holky, asi jsem blbá, ale jsem teprve v 9tt a žádné dítko nemám. proč se tohle musí dělat? Děkuju za vysvětlení, zase budu o něco chytřejší.
Peettrraa píše:
Holky, asi jsem blbá, ale jsem teprve v 9tt a žádné dítko nemám. proč se tohle musí dělat? Děkuju za vysvětlení, zase budu o něco chytřejší.
Ahojky
, tak já malou balím, protože se jinak budí tím jak mává ručičkama a švihá si s nima po obličeji. Když ji pevně zabalím s ručičkama u těla, tak hezky chrní a je klidnější… tož to je vše, jiný důvod asi není (možná, že je, ale ten neznám
). Užívej si těhotenství a hodně spi, bude se to hodit
![]()
nemusí, ale většina dětí tak lépe spinká, nebudí se rozhazováním ruček.
aHA, TAK DĚKUJI ZA VYSVĚTLENÍ. JÁ PRÁVĚ MYSLELA, ŽE SE TO DĚLÁ KVŮLI NĚČEMU JINÉMU. TAK SE MĚJTE HEZKY, HEZKÝ DEN VŠEM!!! ![]()