Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já kupovala Hero Baby bionatur, jsou vanilkové a myslím, ještě banánové a není tam přidaný cukr.
columbia píše:
Já kupovala Hero Baby bionatur, jsou vanilkové a myslím, ještě banánové a není tam přidaný cukr.
a kde je měli prosím?
estrellita píše:
Taky by mě to zajímalo, zatím jsem viděla jen samé s cukrem
No právě já taky. ![]()
weruuunka píše:
Nebo co jinýho dáváte dětem kromě kukuřičných křupek.
Pohankové křupky:-))
http://obchod.detskavyziva.cz/…ky-125g.html tyhle? Cukr nemají, ale sladké asi jsou, díky hroznové šťávě. Záleží, jestli chcete bez cukru - nesladké nebo bez cukru, protože je to „jed“ ![]()
Děkuju. Mě to, že budou sladký nevadí, ale řekla bych, že hroznová šťáva je lepší než cukr.
![]()
columbia píše:
Jo to jsou ony. Mají je v DM, globusu a určitě i jinde.
Tak se do DM skočim podívat. ![]()
weruuunka píše:columbia píše:Tak se do DM skočim podívat.
Jo to jsou ony. Mají je v DM, globusu a určitě i jinde.
Mrkni tam i na Alnatura sušenky. Máme špaldové a je tam psaný agávový sirup a med. Jestli ti tedy nevadí dávat dítěti med. Mě osobně to přijde přijatelnější, než bílý cukr.
columbia píše:
Tyhle jsou bez cukru, ale mě se zdá že se špatně rozpouští v puse
a to už mám roční slečnu, a s těmito si moc neporadí. ![]()
Ahojky, nejsem v práci přihlášená, tak asi nevidím, jak máš starý miminko, proto se ptám, jak jste starý.
Proč ti tolik vadí cukr? Vím, že se to nemá přehánět, ale ani na druhej extrém se to přehánět nesmí. To bys dítku nesměla dát ani kaši, ovoce …
Mě dítě mlsá Bebesušenky (ty čtverečky) - ano, ve složení píšou „cukr“, ale ony nijak výrazně sladký nejsou a určitě to dítěti nezmění priority, že by pak už nic míň sladkýho nechtěl.
U nás máme jinou úchylku - miluje slaný. Já jsem nikdy nesolila vůbec a teď v 18m sem tam spetičkou přisolim třeba brambory nebo rejži, takže mu je naopak slaná chuť delikatesou … bohužel, když ochutnal kukuřičný křupavý chlebíčky (normální pro dospěláky, od Zátky třeba), tak to může furt, miluje to a na původní neslaný křupky mi prdí. Sladkou chuť nijak nevyhledává a není pro něj vzácná, protože je maličko slazená kaše ráno i večer, sladký má ovoce a tak 1-2× od týdne má sladkej jogurt nemo lipánek (jinak jen bílej), takže před něj můžu dát sebesladší čokoládu, on jen olízne, nechce a uteče pryč ![]()
Takže jen chci říct, že panika a válka proti cukru už jen v minimálním množství je taky úchylná a ne uplně v zájmu dětí, ne? Dítě trošililinku cukru taky potřebuje. Pak ti ve třech letech ochutná tatranku, bude to pro něj taková šokující dobrota, že ti na tom začne ujíždět víc než jiný děti. Když bude malilinkato sladkýho dostávat, tak to pak pro něj nebude taková vzácnost. Ale asi se mýlim a pustíte se tu do mě
Zakladatelky prcek má 4m.
To jsem si předtím nevšimla, ale to bych teda žádné sušenky nedávala. Já jsem dávala asi až do 8m jen křupky (kukuřičné, pohankové, rýžové) a potom až ty keksíky.
PetkaK píše:
Zakladatelky prcek má 4m.To jsem si předtím nevšimla, ale to bych teda žádné sušenky nedávala. Já jsem dávala asi až do 8m jen křupky (kukuřičné, pohankové, rýžové) a potom až ty keksíky.
Já mu teď dávám jenom kukuřičný křupky kvůli zubum.
Ale ptam se proto, že všechny babičky a podobně by mu dali nejradši do pusy čokoládu.
Tak jsem jim řekla, že jim koupim sušenky, který mu můžou dát až bude starší. ![]()
Já vim, že dítě potřebuje taky cukr, ale podle mě je ho dost v ovoci…
a přijde mi zbytečný cpát do tak malýho mimča bílí cukr. ![]()
Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat jestli jsou na našem trhu nějaké sušenky pro děti bez cukru.
Nebo co jinýho dáváte dětem kromě kukuřičných křupek.