Dětské sušenky bez cukru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
9.8.11 11:27
weruuunka píše:
Ale ptam se proto, že všechny babičky a podobně by mu dali nejradši do pusy čokoládu. :pocitac:

To znám :zed: - tchýně dala malé o víkendu zákusek z cukrárny :zed: - sice jen to žele a v tom to ovoce, ale i tak, je to sladké jak cumel. Nic jí nebylo, malá má už rok, takže to vlastně i může, mě spíše vadí že v tom je cukru až běda a ona jí to klidně dá :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
12272
9.8.11 11:29
nepřihlášená xyz píše:
Ahojky, nejsem v práci přihlášená, tak asi nevidím, jak máš starý miminko, proto se ptám, jak jste starý.
Proč ti tolik vadí cukr? Vím, že se to nemá přehánět, ale ani na druhej extrém se to přehánět nesmí. To bys dítku nesměla dát ani kaši, ovoce …

Mě dítě mlsá Bebesušenky (ty čtverečky) - ano, ve složení píšou „cukr“, ale ony nijak výrazně sladký nejsou a určitě to dítěti nezmění priority, že by pak už nic míň sladkýho nechtěl.
U nás máme jinou úchylku - miluje slaný. Já jsem nikdy nesolila vůbec a teď v 18m sem tam spetičkou přisolim třeba brambory nebo rejži, takže mu je naopak slaná chuť delikatesou … bohužel, když ochutnal kukuřičný křupavý chlebíčky (normální pro dospěláky, od Zátky třeba), tak to může furt, miluje to a na původní neslaný křupky mi prdí. Sladkou chuť nijak nevyhledává a není pro něj vzácná, protože je maličko slazená kaše ráno i večer, sladký má ovoce a tak 1-2× od týdne má sladkej jogurt nemo lipánek (jinak jen bílej), takže před něj můžu dát sebesladší čokoládu, on jen olízne, nechce a uteče pryč :-)

Takže jen chci říct, že panika a válka proti cukru už jen v minimálním množství je taky úchylná a ne uplně v zájmu dětí, ne? Dítě trošililinku cukru taky potřebuje. Pak ti ve třech letech ochutná tatranku, bude to pro něj taková šokující dobrota, že ti na tom začne ujíždět víc než jiný děti. Když bude malilinkato sladkýho dostávat, tak to pak pro něj nebude taková vzácnost. Ale asi se mýlim a pustíte se tu do mě

No ale on je cukr a cukr. http://www.sportvital.cz/…e-sacharidy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.8.11 11:31

Taky jsem názoru, že na cukr maj času dost. Nejsem proti, ale někde mi to přijde zbytečné a výrobci to přehánějí nejen pro děti, i pro dospělé mi přijde kupa věcí zbytečně přeslazených. Prostě útočej už na miniděti, aby vznikl návyk a táhlo se to s nima a rodiče kupovali. Fujtajbl:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.8.11 11:32

(a to píšu žvýkajíc čokoládu) :-))

hofka píše:
Taky jsem názoru, že na cukr maj času dost. Nejsem proti, ale někde mi to přijde zbytečné a výrobci to přehánějí nejen pro děti, i pro dospělé mi přijde kupa věcí zbytečně přeslazených. Prostě útočej už na miniděti, aby vznikl návyk a táhlo se to s nima a rodiče kupovali. Fujtajbl:-)))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
9.8.11 11:33
PetkaK píše:
weruuunka píše:
Ale ptam se proto, že všechny babičky a podobně by mu dali nejradši do pusy čokoládu. :pocitac:
To znám :zed: - tchýně dala malé o víkendu zákusek z cukrárny :zed: - sice jen to žele a v tom to ovoce, ale i tak, je to sladké jak cumel. Nic jí nebylo, malá má už rok, takže to vlastně i může, mě spíše vadí že v tom je cukru až běda a ona jí to klidně dá :roll: :roll:

Mě stačí když vezme malýmu dudlika a už ho běží namáčet do medu, nuteli, marmelády a nevim čeho všeho možnýho. :pocitac: :cert: Zatim se mi daří zabránit aby mu ho dala do pusy. :roll: :twisted:

• Citovat
  • Upravit
12272
9.8.11 11:34

Taky jsem nekoukala na metřík, takže med takhle brzy se nedoporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
9.8.11 11:36
kolozubka píše:

Jo to vim, ale až bude starší, tak je určitě lepší než cuk. :palec:
Ale to mi nejde do hlavy proč dělají medovou kaši pro 6.měsíční děti.

• Citovat
  • Upravit
15074
9.8.11 11:37

V tom je beztak medu minimum a upravený tak, že je ok.

weruuunka píše:
kolozubka píše:
Ale to mi nejde do hlavy proč dělají medovou kaši pro 6.měsíční děti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.8.11 11:37
weruuunka píše:
kolozubka píše:

Já jen že jsem ti radila ty sušenky Alnatura, kde je med a nekoukla jsem ti na metřík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.8.11 11:38
weruuunka píše:
kolozubka píše:

Já tedy tyhle hotovky nikdy nekupovala. Vždy mi tam něco nesedělo ve složení, takže jsem vařila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
9.8.11 11:38
hofka píše:
V tom je beztak medu minimum a upravený tak, že je ok.
weruuunka píše:
kolozubka píše:

Aha, tak jsem zase o něco chytřejší. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
9.8.11 11:39
kolozubka píše:
weruuunka píše:
kolozubka píše:
Já tedy tyhle hotovky nikdy nekupovala. Vždy mi tam něco nesedělo ve složení, takže jsem vařila.

A máš postup.
Já jsem na to levá a tak nevim jak na to. :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
260
9.8.11 11:59
PetkaK píše:
Tyhle jsou bez cukru, ale mě se zdá že se špatně rozpouští v puse :think: a to už mám roční slečnu, a s těmito si moc neporadí. :nevim:

Já jsem ty Hero sušenky dávala naší asi tak od 8.měsíce a dokázala si s nima poradit dobře a to měla první zub až na 13.měsíci a kousky jí dělaly dost problémy.
Jinak jsem taky spíš pro to, že cukrů se nají ještě až až a bohatě stačí v ovoci, kaších apod. Když někdy po roce dostala šušenky sunarky, které jsou o dost sladší tak samozřejmě tyhle už moc nechce, potvůrka :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.8.11 12:10

Ahoj, dávala jsem až cca od roku věku a to od HeroBaby BIOnatu vanilkové a Hami Safari. Do té doby jsem s sebou na cestách měla banán a lžičku, v krabičce nakrájené ovoce, bílý jogurt, domácí přesnídávku s vločkama a kousky chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.8.11 13:12
weruuunka píše:
kolozubka píše:
weruuunka píše:
kolozubka píše:
A máš postup.
Já jsem na to levá a tak nevim jak na to. :oops: :lol:

Do roka jsem „vařila“ kaše z UM, takže to jsem kupovala instantní kaše ve zdravé výživě v biokvalitě a od roka vařím z kravského bio plnotučného mléka a to jsem zase nakupovala ve zdravé výživě, ale né už instatní, ale klasiku krupice, mouky, třeba rýžovou mouku, nebo různé vločky, různě jsem to kombinovala a ani to malá nevyžadovala osladit. Ovoce mi tedy nejí, ale když by ti je jedla, tak klidně nastrouhat třeba jablíčko, nebo nakrájet banán. Už si přesně nepamatuju ty kombinace, co jsem dělala, protože teď už mi malá na kaše prdí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí