Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,většinou píšou maminky,že jejich mimi málo kaká..u nás je opačný problém.možná to ani žádný problém není,ale malý(5měsíců) mi kaká za den tak 7krát.dneska i 3krát v noci.nevím,jestli je to v pořádku.u miminka jo,ale u takového většího??jinak jen kojím.říkám si,jestli to není tak časté,že třeba brzy polezou zoubky nebo tím,že nedávno bral antibiotika.poradí někdo?díky ![]()
No tak mě se sdá, že je to často, zkus mu dát nějaká probiotika, ty stoličku srovnají. Jinak po antibiotikách je stolice častá. Ty probiotika poradí v lékárně.
Ty probiotika určo dej dobrý je nutrolin b,jinak jestli má průjem tak hodně pít
Ahoj!U nás se tak projevila alergie na BKM(v nutrilonu).Ale ty plně kojíš
.Tak zkus ty probiotika jak radí holky a pokud by se to neupravilo,tak bych zašla asi k MUDr
Ahojky, pokud jsem jenom kojila tak prcek kakal po kazdym krmeni tj. 7-8 denne, nic jsem na to nedávala i doktor mi rekl ze pokud to není vyloženě průjem tak u kojených dětí se to neřeší
Ted jsme komplet na kašovite a tuhe strave a porad mi kaka temer po kazdem jidle ![]()
A nekojíš často? My jsme měli s malou (5 měsíců) něco podobného, teda denně jen 5 x, ale pak jsem jí nenechala se tak přejídat a během týdne se to upravilo tak, že teď má stoličku 3 x týdně.
Určo zkus probiotika.
Nebo taky Nutriton, na zhuštění mlíka,ale to se radí spíš u zvracení. Příkrm taky není špatný nápad, 5. měsíc se většinou už něco zkouší. Jinak nevím ![]()
Zuzana. k píše:
A nekojíš často? My jsme měli s malou (5 měsíců) něco podobného, teda denně jen 5 x, ale pak jsem jí nenechala se tak přejídat a během týdne se to upravilo tak, že teď má stoličku 3 x týdně.
no moc se mu dneska ani nechce pít,prso mu vyloženě nutím..a probiotika dávám už tak 2měsíce preventivně
Natule píše:
Určo zkus probiotika.Nebo taky Nutriton, na zhuštění mlíka,ale to se radí spíš u zvracení. Příkrm taky není špatný nápad, 5. měsíc se většinou už něco zkouší. Jinak nevím
taky uvažuji nad příkrmama,ale není to brzy u kojeného??říká se po 6.měsíci… ![]()
ahoj,
a jaká je stolice? Myslím barvu, konzistenci. malá třeba někdy okolo 7. měsíce začala kakat 7× denně a doktor mi řekl, že pořád kojím, tak to je v pořádku. Stolici tenkrát malá měla takhle často, ale byly to furt ty „vajíčka“, nic vodového, tak v pořádku. Tenkrát jsem koupili na doporučení doktora kapky Hylak a po týdnu se nám stolice srovnala. Jsou teda hnusný, malý jsme je musely dávat injekcí pod jazyk, ale zabraly. Jsou na vyčištění střevního prostředí od případných bacilů nebo virů. ![]()
Mě malej taky taklehle moc kaká
, taky je plně kojenej. Někdy to jsou vajíčka, někdy jen hořčice. Kaká tak od začátku.
peprle píše:Natule píše:taky uvažuji nad příkrmama,ale není to brzy u kojeného??říká se po 6.měsíci…
Určo zkus probiotika.Nebo taky Nutriton, na zhuštění mlíka,ale to se radí spíš u zvracení. Příkrm taky není špatný nápad, 5. měsíc se většinou už něco zkouší. Jinak nevím
Nedávej příkrm! čím později tím lépe
bud ráda že ti kaká a neřeš to, lepší než aby ho bolelo bříško ![]()
Malá kaká do teď dost často. Kojila jsem do ukončeného 7 měsíce a kakala téměř po každém jídle. Teď pokud sní něco teplého, tak se pak také vykaká. Mudra mi říkala, že pokud to není průjmové, tak se to nemá řešit. Jinak občas dávám probiotika.
no ono to právě trochu vodnatější je..no zrovna jsem přišla od dr.a říkala,ať malému dávám před každým kojením rýžový odvar s mrkví,tak jsem zvědavá..a můžu se zeptat,jak ho připravujete?díky za odpovědi ![]()