Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, kdo dáváte UM, jak často kakají vaše dětičky
Náš malý (7m) 3× denně. Zdá se mi to hodně. Stolička vypadá normálně, podle toho co sní, po mrkvičče tužší jinak blátičko. Dáváme zatím 1 příkrm v poledne a jinak UM Nutrilon (teď přecházíme z 1 na 2). Jak jste na tom vy. Děkuji za odpovědi.
Já krmím oběd masozel a odpolední svačina je jogurt nebo přesnídávka, jinak taky Nutrilon. Malej (8m) kaká dvakrát denně. Ránu mu dávám do mléka laktobacílky swiss. Myslím si, že třikrát denně není nic nenormálního
.
Ahojky,
my taky kakáme jak divý má skoro 3měsíce a po každém kojení v něm zavrčí i běhěm kojení a jde to ven je to oranžový a řidký jak kdy
Ahoj holky, tak ja mam 2mesicni slecnu a ta posledni dobou uz kakala tak 2× denne, nekdy 3×, ale klidne i jen jednou a ted je to druhy den co prebaluji kazdou chvili pokadenou plinu. Je normalni, ze se to takto meni? Kadi i v noci a to nedelala ani prvni mesic. Volala jsem k doktorce, ale nikdo to tam nebere
@zrzana2 ahoj nemyslím si, že by to nebylo v pořádku. Pokud to nemá malá nějaké hnilobně zapáchající, nebo nakysle páchnoucí, hlenové nebo podivné barvy - tím myslím zelenou, tak je to dle mě OK. Mě děti kadily hodně i tak 6× denně, někdy jsem měla jako by máznutou skoro každou plenu (když si odprcly). Stani
U nás je to taky jak kdy, jeden den jednou, další den 6×…pokud je jinak v pohodě, neřešila bych.
brr - rýžový odvar s mrkví - na 1 lžíci rýže cca 5 lžic vody - nechat rozvařit, rozmixovat a případně přilít další převařenou vodu (neřešila jsem kojeneckou, prý i ta se má převařovat). Já od začátku převařuji vodu z vodovodu v rychlovarné konvici a až teď mi kamarádka řekla, že jsem jí měla převařovat 5min, brrr. Mrkev ven ze skleničky - malou lžičku. Mrkev sama o sobě je ucpávací.