Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemáte někdo zkušenost s letním kinem? Mame osmimesicni ditko, ktere nam bezne usne pri televizi a chteli bychom vyrazit do letniho kina. Da se to? Neni to moc velky rachot?
Diky za odpoved ![]()
no nevim, ja bych osmimesicni dite do letniho kina netahala…
uz jen ta predstava, ze si chci orazit bez deti a vyrazit do kina a tam mi rve cizi mimino neni nic moc…
Mozna jsem mela zduraznit „letni kino“ a „spici dite“ Samozrejme, ze se rvoucim bdelym ditetem tam nebudu zustavat ![]()
Nestojim o osobni hodnoceni a blbe kecy. Ptala jsem se, protoze jsem v letnim kine nikdy nebyla, nakolik velky je to rachot a jestli nema nekdo osobni zkusenost se spicim ditkem, jestli ho to probudi/neprobudi.
Já si myslím, že by ho to asi vzbudilo. My jsme byli v letňáku ve Valticích na zámku a bylo to doooost nahlas. Myslím, že by u toho miminko vklidu spát nemohlo.
Letní kino řve trochu méně než běžné kino. Já bych klidně jela (šla), naše děti jsou na rámus zvyklé, takže když spí tak je nic nevzbudí.
terak píše:
Nestojim o osobni hodnoceni a blbe kecy. Ptala jsem se, protoze jsem v letnim kine nikdy nebyla, nakolik velky je to rachot a jestli nema nekdo osobni zkusenost se spicim ditkem, jestli ho to probudi/neprobudi.
nestojíš o blbé kecy, ale na blbý dotaz ty blbé kecy dostaneš.
Jinak ačkoliv se jedná o kino letní a tudíž venku, hlasitost bývá dost velká. Spát se u toho fakt nedá. A pochybuji, že by byl někdo z mimina a jeho případného vzbuzení nadšený.
My jsme byli několikrát s prckem v kočárku a užili jsme si to. Malá spala celou dobu - seděli jsme až vzadu a kočárek trochu stranou. Malé bylo 15 měsíců.
ynax píše:terak píše:nestojíš o blbé kecy, ale na blbý dotaz ty blbé kecy dostaneš.
Jinak ačkoliv se jedná o kino letní a tudíž venku, hlasitost bývá dost velká. Spát se u toho fakt nedá. A pochybuji, že by byl někdo z mimina a jeho případného vzbuzení nadšený.
Spát se u toho dá úplně v klidu. Mám vlastní zkušenost - nudný film.
![]()
Asi jde o to, jaky mimco a jaky kino… my s malou chodili od jejich osmi do cca deseti mesicu do letnaku na strelak (praha). Byli sme tam asi 4× nebo 5×, sice jsem tam dalsi kocarek nevidela, ale nikomu to nevadilo - ani mal, ani nam a ani ostatnim lidem, takze kazdopadne prijemna zkusennost… musim ale podotknout, ze mela hluboky kocar - meli sme tehdz starou inglesinu, ktera mela 95 cm vnitrni rozmer korbicky, takze spalo se ji tam pohodlene a ani sraky ji nevadily, protoze to nebyly ty napevno a mohla pohodlne i otocit - bez toho bz to u ni konkretne asi neslo - ale jak rikam, zalezi vzdy na mimcu ![]()
Pro me to blbej dotaz neni. U nas ve meste otevreloi letak po nekolika letech a budou zrovna davat dobrej film. Nemame hlidani a ciziho do domu nepustim, tak taky resime, jak to udelat…
Jo a k te hlasitosti - kdyz das malou tak, aby mela kocar otoceny „striskou“ k reprakum a nejlepe kdyz ji jeste zakrejes zbytek dekou, hlasitost v kocarku je mnohem mensi… a ne kazde letni kino je prezvucene
Taky moc nechápu, co je na tom dotazu tak špatnýho …
… lidi tahají malý děti po „horších“ místech a nikdo se nad tím nepozastavuje …
Takze asi proste risknout a odzkouset a prinejhorsim holt propadne vstupne, tak se aspon pujdeme projit a mame zkusenost na priste
S tou hlasitosti to bude fakt asi u kazdeho kina jinak, tak se spis zkusim poradit s pokladni, kde je nejtissi misto, urcite tam udela hodne akustika prostoru.