Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy,
s malou jsme jeli odpoledne ke kamarádce a manža doma dělal hospodyňku a rozhodl se, že malé vyvaří všechny natahaný dudlíky. Jenže nějak uchrápnul při čekání na oněch 5 minut v křesle a místo 5-ti minut to nechal vařit 30. Samosebou voda tam stále byla, dudlíky se neroztekly, ale zajímalo by mě, jestli to nemůže těm dudákům nějak uškodit a jestli je normálně malý můžu zase dát. Předem díky, vím, že otravuju s blbostí ![]()
Jasně, pokud se opravdu nepřiškvařili, tak jim nic není
Máš je dokonale sterilní ![]()
ty jo, ty musí být extra vyvařený
, když tam zůstala voda a nepřilepily se ![]()
No, to víte, tak to dopadá, když to patlá manža
Taky jsem se divila, že se to nepřiškvařilo. Nakonec z něj vypadlo, že tam dal 2 litry vody
Ale moc z ní nezbylo ![]()
janinkaz píše:
Jasně, pokud se opravdu nepřiškvařili, tak jim nic neníMáš je dokonale sterilní
Tak tak ![]()
Lasicka píše:
Dudlíky bych v tomhle věku vůbec nevyvařovala
No, manžel je doslova posedlý informacemi od své zubařky a ta mu říkala, že z hygienického důvodu je nutné dudlíky po nějaké době vždy vyvařit. Takže vyvařujeme ![]()
luciashek píše:
No, to víte, tak to dopadá, když to patlá manžaTaky jsem se divila, že se to nepřiškvařilo. Nakonec z něj vypadlo, že tam dal 2 litry vody
Ale moc z ní nezbylo
Luci to nemusí delat ani chlap
, já jednou dala do největšiho hrnco vodu a dala sem tam všechno co potřebovalo vyvařit… tak to tak pustim vid , v klídku se najim voda ještě nevařila jak ji tam bylo hodně tak sme šla na pc a pak po hodině si vzpomenu na flašky…
a pohoda, normoš sem dala, voda tam zustala a nic přiškvařenýho nebylo ![]()
Tak já to beru tak, že takhle starý dítě se už plazí po zemi, olizuje kde co, tak na co se zlobit s vyvařováním…
Dudlíky vydrží všecko.
A například takový klobouček na kojení taky (ten jsem si vařila den po návratu z porodnice taky půl hodiny a jaký je krásný
).
Určitě se jim nic nestane, já jsem dudlíky taky posedlá a vyvařuji každý den ![]()