Dětské sušenky bez cukru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
weruuunka
9.8.11 13:16
kolozubka píše:
weruuunka píše:
kolozubka píše:
weruuunka píše:
kolozubka píše:
Taky jsem nekoukala na metřík, takže med takhle brzy se nedoporučuje.
Jo to vim, ale až bude starší, tak je určitě lepší než cuk. :palec:
Ale to mi nejde do hlavy proč dělají medovou kaši pro 6.měsíční děti.
Já tedy tyhle hotovky nikdy nekupovala. Vždy mi tam něco nesedělo ve složení, takže jsem vařila.
A máš postup.
Já jsem na to levá a tak nevim jak na to. :oops: :lol:
Do roka jsem „vařila“ kaše z UM, takže to jsem kupovala instantní kaše ve zdravé výživě v biokvalitě a od roka vařím z kravského bio plnotučného mléka a to jsem zase nakupovala ve zdravé výživě, ale né už instatní, ale klasiku krupice, mouky, třeba rýžovou mouku, nebo různé vločky, různě jsem to kombinovala a ani to malá nevyžadovala osladit. Ovoce mi tedy nejí, ale když by ti je jedla, tak klidně nastrouhat třeba jablíčko, nebo nakrájet banán. Už si přesně nepamatuju ty kombinace, co jsem dělala, protože teď už mi malá na kaše prdí :mrgreen:

Tak to se musim podívat do zdravý výživy. :palec: Asi neviš jak se jmenovala. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12272
9.8.11 13:17
weruuunka píše:
kolozubka píše:
weruuunka píše:
kolozubka píše:
weruuunka píše:
kolozubka píše:
Já tedy tyhle hotovky nikdy nekupovala. Vždy mi tam něco nesedělo ve složení, takže jsem vařila.
A máš postup.
Do roka jsem „vařila“ kaše z UM, takže to jsem kupovala instantní kaše ve zdravé výživě v biokvalitě a od roka vařím z kravského bio plnotučného mléka a to jsem zase nakupovala ve zdravé výživě, ale né už instatní, ale klasiku krupice, mouky, třeba rýžovou mouku, nebo různé vločky, různě jsem to kombinovala a ani to malá nevyžadovala osladit. Ovoce mi tedy nejí, ale když by ti je jedla, tak klidně nastrouhat třeba jablíčko, nebo nakrájet banán. Už si přesně nepamatuju ty kombinace, co jsem dělala, protože teď už mi malá na kaše prdí :mrgreen:
Tak to se musim podívat do zdravý výživy. :palec: Asi neviš jak se jmenovala. :mrgreen:

Mají tam různé - jáhlovou, rýžovou, jakou jen si vzpomeneš, jen pozor na lepek. Nevím, jak je to teď jeho zaváděním, tak bys musela vybrat bezlepkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
9.8.11 13:18
kolozubka píše:
weruuunka píše:
kolozubka píše:
weruuunka píše:
kolozubka píše:
weruuunka píše:
kolozubka píše:
A máš postup.
Tak to se musim podívat do zdravý výživy. :palec: Asi neviš jak se jmenovala. :mrgreen:
Mají tam různé - jáhlovou, rýžovou, jakou jen si vzpomeneš, jen pozor na lepek. Nevím, jak je to teď jeho zaváděním, tak bys musela vybrat bezlepkovou.

Děkuju. :wink:

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
9.8.11 14:16

A ještě jsem se chtěla zeptat, :mrgreen: malýmu bude na vánoce 8měsíců. A už to vidim, jak do něj budou všichni chtít cpát cukroví. :pocitac: Nevíte o nějakém cukroví, který by mohl. :wink:

• Citovat
  • Upravit
15074
9.8.11 15:02

Taky o tom přemýšlím, vlastně i na narozeniny (konec listopadu) bych chtěla udělat něco ve stylu linecká kolečka s vykrojenou jedničkou a odlehčenou verzi. Budu muset něco vymyslet nebo najít:-)

weruuunka píše:
A ještě jsem se chtěla zeptat, :mrgreen: malýmu bude na vánoce 8měsíců. A už to vidim, jak do něj budou všichni chtít cpát cukroví. :pocitac: Nevíte o nějakém cukroví, který by mohl. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.8.11 15:13
hofka píše:
Taky o tom přemýšlím, vlastně i na narozeniny (konec listopadu) bych chtěla udělat něco ve stylu linecká kolečka s vykrojenou jedničkou a odlehčenou verzi. Budu muset něco vymyslet nebo najít:-)
weruuunka píše:
A ještě jsem se chtěla zeptat, :mrgreen: malýmu bude na vánoce 8měsíců. A už to vidim, jak do něj budou všichni chtít cpát cukroví. :pocitac: Nevíte o nějakém cukroví, který by mohl. :wink:

Malé k prvním narozeninám jsem dělala nepečený dort se zakysané smetany s jablky. :palec: Dělala jsem ho i letos a malé chutnal z těch tří, co dostala nejvíce. Určitě by se dal i nějak pěkně ozdobit, já jsem na to poleno :wink:

Příspěvek upraven 19.04.14 v 00:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
9.8.11 15:15

Já budu na sobotu dělat malé dortík z piškotu (ten si upeču sama), na to dám ovoce, a no to upatlám zakysanou smetanu s tvarohem a trošku do toho vsypu ztužovač aby to drželo :)

• Citovat
  • Upravit
15074
9.8.11 16:07

Dort myslím problém nebude, spíš jsem chtěla jako další pohoštění vhodné i pro malou:-)

kolozubka píše:
hofka píše:
weruuunka píše:
Malé k prvním narozeninám jsem dělala nepečený dort se zakysané smetany s jablky. :palec: Dělala jsem ho i letos a malé chutnal z těch tří, co dostala nejvíce. Určitě by se dal i nějak pěkně ozdobit, já jsem na to poleno :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čaver
9.8.11 20:05

Souhlas, ty z DM - jsou slazené medem. Dávám křupky a občas i piškoty - také dost nechápu tu paniku z cukru. Co budete dělat, až dostanou od někoho čokoládu nebo jiné sladké - zrovna cukru bych válku nevyhlašovala. Čím později se nasadí, tím hůř z hlediska toho, že starší děti si neumí dobře poradit s jeho rozkladem. Takže spíš bych řekla všeho s mírou. Většina kaší je také slazená cukrem. Je fakt, že moje malá nemá ty s cukrem ráda, ale piškoty dlabe. No a pokud jí nechceš dávat piškot - peč koláče a dávej tam 1/3 množství cukru a to se do celé dávky pěkně rozloží. Pinďata toho stejně sní hrozně málo.

• Citovat
  • Upravit
čaver
9.8.11 20:06

Ztužovač není potřeba - smetana s tvarohem drží velmi dobře. Pokud chceš mít jistotu, že to bude držet, přimíchej tam spíš trochu želatiny.

• Citovat
  • Upravit
15074
9.8.11 21:19

No, tak nějak. Nechci se úplně stranit cukru, ale nechci taky zvykat na přeslazenost. Prostě sladit míň.

čaver píše:
Souhlas, ty z DM - jsou slazené medem. Dávám křupky a občas i piškoty - také dost nechápu tu paniku z cukru. Co budete dělat, až dostanou od někoho čokoládu nebo jiné sladké - zrovna cukru bych válku nevyhlašovala. Čím později se nasadí, tím hůř z hlediska toho, že starší děti si neumí dobře poradit s jeho rozkladem. Takže spíš bych řekla všeho s mírou. Většina kaší je také slazená cukrem. Je fakt, že moje malá nemá ty s cukrem ráda, ale piškoty dlabe. No a pokud jí nechceš dávat piškot - peč koláče a dávej tam 1/3 množství cukru a to se do celé dávky pěkně rozloží. Pinďata toho stejně sní hrozně málo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.8.11 22:20
hofka píše:
No, tak nějak. Nechci se úplně stranit cukru, ale nechci taky zvykat na přeslazenost. Prostě sladit míň.
čaver píše:
Souhlas, ty z DM - jsou slazené medem. Dávám křupky a občas i piškoty - také dost nechápu tu paniku z cukru. Co budete dělat, až dostanou od někoho čokoládu nebo jiné sladké - zrovna cukru bych válku nevyhlašovala. Čím později se nasadí, tím hůř z hlediska toho, že starší děti si neumí dobře poradit s jeho rozkladem. Takže spíš bych řekla všeho s mírou. Většina kaší je také slazená cukrem. Je fakt, že moje malá nemá ty s cukrem ráda, ale piškoty dlabe. No a pokud jí nechceš dávat piškot - peč koláče a dávej tam 1/3 množství cukru a to se do celé dávky pěkně rozloží. Pinďata toho stejně sní hrozně málo.

Když peču, tak dávám část třtinového a část bílého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
23.2.14 07:03

Obnovujem diskusiu:
Su nejake susenky pre 7mes bez cukru, medu?
Popripade ktore?
Diky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.2.14 07:08

@miisenka Obávám se, že to všechno bude nabušené cukříky. Můj tedy zatím neměl ani piškot a zatím mu to myslím nijak neschází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
23.2.14 07:16
@miisenka píše:
Obnovujem diskusiu:
Su nejake susenky pre 7mes bez cukru, medu?
Popripade ktore?
Diky. :kytka:

Tyhle byly od 6teho mesice, ale ted to posunuli od 10mesice kvuli bezpecnosti miminka…
 http://www.klub-maminek.cz/…k6c3VzZW5reQ

Jinak nasemu chutnaly tyhle, ale ty jsou az od 1.roku :think: ty fakt nejsou sladky, mne osobne moc nechutnaly kdyz jsem je ochutnala, ale malej nic sladkeho neznal, tak mu jely :mrgreen:

http://www.zbozi.cz/…150g-cz3559/

Příspěvek upraven 23.02.14 v 07:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí