Zavinovačka pro novorozence/miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymnní
19.6.12 13:59

Jenže spousta dětí si na to zvykne a pak bez svazování neusne, takže buď je řev za mlada nebo později.

• Citovat
  • Upravit
4228
19.6.12 14:13

Ahojky,
stačí obyčejná plena do trojúhelníku a pak do obyč zavinovačky, nic víc není třeba a jak tady někdo píše, že si děti zvyknou…dle mého názoru to někeré děti potřebují, protože v děloze byli natěsno, cítili se v bezpečí a taky se lekají ručičkama. Malý přestal vyžadovat zavinutí cca před dvěmi měsíci a bez pláče. A když jsme zavinovali dával sám ručičky k tělu…taky bez pláče. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
9.2.18 14:08

Maminky, poraďte co myslíte, která zavinovačka je lepší, praktičtější. Nevím jaký je v nich rozdíl pro miminko. První je má šňůrky na zavazování druhá zřejmě jen na suchý zip. Foto z internetu vypůjčené pro ukázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
9.2.18 14:13

@SábaW nejlepsi je suchy zip + masle, nebo jine zapinani. Suchy zip, kdyz neni kvalitni casem nefunguje :?
A jinak doporucuji perovou zavinku :palec: je to uzasna vec ;) https://www.heureka.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
9.2.18 14:14

@SábaW Já měla na obě děti rychlozavinovačky na suchý zip. Měla jsem nich několik a byla jsem s nima naprosto spokojená. Na šňůrky jsem nikdy neměla a ani nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
9.2.18 14:14

@Káťa19 take doporucuji perovou zavinovacku-ja mam na knofliky a drzi dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
9.2.18 14:15

Jinak jsem měla všechny zavinovačky ze Sam Baby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
9.2.18 14:15

Taky bych víc než zapínání řešila materiál, péřová je nej!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
9.2.18 14:18

@SábaW jestli rodíš teď někdy a ne v létě, tak péřovou (s provázky) Odpadne ti spousta oblíkání. teda já ji používala hlavně do kočáru, doma měl normálně rychlo na sucháč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
9.2.18 14:18

@SábaW Záleží i na miminku, ale to dopředu nikdy nevíš. ;) Nejstarší syn potřeboval pevné zavinutí, rychlozavinovačka na suchý zip byla k ničemu, jednou kopnul a rozdělalo se to. Takže jsem měla klasickou bílou peřinku na tři šňůrky a pak i speciální zavinovačku na to pevné zavinutí. Prostřední tolik zavinovat nepotřeboval, takže stačila opět jen šňůrková zavinovačka. A nejmladší syn spí úplně v pohodě v rychlozavinovačce na sucháč, se šňůrkama se mi nechce vázat, když nemusím.

• Citovat
  • Upravit
401
9.2.18 14:30
@Ornwen píše:
@SábaW jestli rodíš teď někdy a ne v létě, tak péřovou (s provázky) Odpadne ti spousta oblíkání. teda já ji používala hlavně do kočáru, doma měl normálně rychlo na sucháč.

Právě že rodit budu v létě. Měla bych obavu z peří. Nevím zda není příliš alergické, zda by v ní pak nebylo velké horko, jaké je na údržbu v případě nehody, praní a sušení bude jistě trvat déle.. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.2.18 14:44

@SábaW Hele, ono je to těžké. Moje dcera zavinutí nesnesla, takže jsem ji jen přikrývala rozepnutou zavinkou na sucháč jako dečkou.

Naopak jiné děti pevné zavinutí vyhledávají a na usnutí jim pomůže, když jsou fakticky „svázané do vánočky“ - to sucháč neudrží a je potřeba šňůrka.

Na Tvém místě bych se zkusila poptat v okolí, u kamarádek a příbuzných a na chvíli si nějakou půjčit - a koupit až podle toho, která se osvědčí.

Pokud chceš mít nějakou „svoji“, třeba na cestu z porodnice (i když do autosedačky je praktičtější sedačkový fusak), tak bych vzala sucháčovou s dobrým zipem: kdyby nestačil, budeš mít deku a holt pořídíš tu šněrovací navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
9.2.18 15:03
@SábaW píše:
Právě že rodit budu v létě. Měla bych obavu z peří. Nevím zda není příliš alergické, zda by v ní pak nebylo velké horko, jaké je na údržbu v případě nehody, praní a sušení bude jistě trvat déle.. M

Peří kvalitně vyčištěné = nový výrobek, je minimální možnost alergické reakce. Na peří jako takové totiž není obvyklá. Je např. na roztoče, kteří ale budou až v nějaké dlouze používané apod. Jinak v létě se používá jako podklad, nezavazuje se. Já u první dcery neměla, u druhé jo a fakt to byl rozdíl. Péřová byla prostě pohodlná. Pro to mimčo je matrace přibližně jako kdybys ty spala na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
9.2.18 15:15

@SábaW Malou jsem nezavinovala, měla prdíky a potřebovala kopat nožičkama, aby si aspoň trochu pomohla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kikinka01
9.2.21 23:15

Z vlastní zkušenosti doporučuju tu na zavazování a rozhodně péřovou. Je pro miminko mnohem pohodlnější, je nadýchaná, měkká. Synovi v ní bylo dobře a krásně mi v ní spinkal, takže jsem ho v zavinovačce začala dávat i do kočárku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure