Miminko a rehabilitace

12134
9.8.11 21:25

miminko a rehabilitace

ahoj holky, máte někdo zkušenosti s rehabilitací u malého miminka? mam téměř pětiměsíčního synka, zhruba ve 2měsících jsme byly odeslaní na rahabilitaci kvůli zvýšenému záklonu hlavičky… No a od té doby je to jak jeden velký kolotoč, už dávno se nám záklon hlavičky srovnal, ale pokaždé se paní doktorce něco nelíbí, jednou že malý neuchopil hračku, přitom doma to normálně dělá, pak zase že se točí na bříško a je to ještě brzo ve 4m, přitom to dělá každé druhé dítě mých kamarádek, pak zase že má zvýšený úklon doprava… Mam pocit,že tam budeme chodit do Kubových 18narozenin, protože asi žádné dítě nemá ideálně stavěné tělo… Určitě bych tam nepřestala chodit, protože bych nerada něco zanedbala, na druhou stranu to malýho strašně stresuje, u cvičení pláče a pak ho dlouho utěšuju a přitom mi přijde, že není nijak pozadu… Máte s tím některá zkušenosti??
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6907
9.8.11 21:34

Ahoj. S malým chodím cvičit od 6 ti týdnů. Začal cvičit kvůli tomu, že nechtěl jíst, to už je v pohodě, ale přesně jak píšeš, úklon hlavičky na jednu stranu, špatně posiluje břicho, zkrácená achilovka. Je to pořád něco nového, ale zas na druhou stranu terapeutce důvěřuji a jsem ráda, že roste správným směrem. Od známé malej začal cvičit až ve dvou letech, protože nechtěl chodit. Malýmu jsou teprve 4 měsíce a dr mi říkala, že minimálně budem cvičit do půl roku a pak kontroly. Hlavu vzhůru. jednou to určitě zkončí a mi budeme v klidu. :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
9.8.11 21:34

A cvičíš Vojtu? tak ten se cvičí dokud dítě neleze nebo nechodí. Já s malou cvičila do 2 let než začala samostatně chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.8.11 21:38

Na jedné straně nechtějí nic zanedbat a na druhé…je to živí, tak přeci tě nebude posílat domů, že už je vše ok a přijdou o pacienta..
Já šla s malou ve 2 měs., zdále se mi, že se stáčí doprava. Prohlédla ji dr, řekla, že se uvidí ve 3měs.Přišli jsme, byla spokojená, další návčtěva v 6měs…Zase v pohodě, tak teda v 10.měs, zas v pohodě, no tak až začne chodit, aby viděla postavení..Přišli jsme ve 13.měs, uzavřeno, že je šikovná, nemá co vytknout…Ale hlavně že si takto zajistila na celý rok pacienta, ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.8.11 21:39

Nikdy jsme ale necvičili, nebyl důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
9.8.11 21:41

jestli se ti to nezdá, zkus skonzultovat ještě s někým - ideálně rehabilitační lékař, neurolog.

Já bych s dcerkou taky asi cvičila ještě teď, protože rehabilitačnímu doktorovi se pořád něco nezdálo, ale neuroložka, která nás tam původně poslala, rozhodla, že už to není potřeba. Přímo mi řekla, že rehabka má tendenci mít klapky na očích a trvají na ideálním pohybu a nevidí, že prostě perfektní stavbu nemá nikdo (ani oni ne:-))

• Citovat
  • Upravit
12134
9.8.11 21:45

no my jdeme na konci srpna na kontrolu k jiné doktorce, kt. nás tam ale poslala, je to rehabilitační doktorka, ale právě rozhoduje o tom, zda poslat dítě na rehabilitace či ne, no tak se chci poptat… Určitě to má výsledky, jen mě štvou ty řeči o tom, že je jako napřed v něčem, co je na tom špatně? přece ho nemůžu přivázat, aby se nepřetáčel… Jednou je pozadu, podruhé napřed..Navíc u ní vůbec nespolupracuje, úplně se zabejčí a chová se jak kdyby mu byl min. 2měsíce, nechce uchopovat hračku, točit se, pást nic, jen řve…, těžko mu to přikážu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
9.8.11 21:49

No,nevim Panndo.
Zakladatelko- pokud dítko cvičí a zlepší se, může se stát, že bez cvičení se chyba zase vrátí. A je správné, aby cvičené děti cvičily dokud nezačnou chodit.
Zkousni to. Vydrž.
Osobně jsem viděla víc dětí, který se ve čtyřech měsících otočily na bříško a bylo to spadnutí a ne správné otočení. I když to bylo otočení-spadnutí za hračkou. Míň bylo těch dětí, které se regulérně otáčely.

A pětiměsíční miminko se cvičí lépe než 2 leté a chyby se také napravují líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.8.11 21:52

Jinak holky cvičte, je to jen dobře pro dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.8.11 21:53

MR a k té rehabilitační vás poslala dětská obvodní lékařka? Asi bych chtěla kontrolu od neurologa, zda je cvičení nutné. Ony ty rehabilitační vidí pořád něco. Nás poslala tenkrát na pár cvičení naše obvodní, ale s tím, že nás odeslala i na neurologii a zbytek už se řídil pokyny z neurologie. Cvičení bylo nutné do začátku lezení(dcera měla rozdílné svalové napětí v levé a pravé polovině těla, jednu stranu méně používala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
9.8.11 21:53

no já chápu, že to smysl má, rozhodně to nehodlám ukončit, ale ráda bych se dozvěděla víc názorů a zkušeností… Mě nepřijde, že by na bříško spadl,záměrně pokrčí nožičky a točí se, strčí si tam ručičky a krásně se přetočí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
9.8.11 21:54

ano, poslala nás tam obvodní, ale k té rehabilitační doktorce, ta ho zkoukla a poslala nás na rehabilitaci, asi tu neurologii zkusím, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
9.8.11 22:13

asi me ukamenujete,ale v CR musi byt vsechny deti podle tabulek a jakmile neco nesedi tak se honem cvici,
a opravdu myslim, ze casto zbytecne, stresuje se dite i mamka
urcite bych to zkonzultovala jeste s nekym jinym

• Citovat
  • Upravit
7584
9.8.11 22:23

Mmonica- já si to teda nemyslím. To o tabulkách se píše pořád v takových diskusích.
Asi tak - naopak na rehabilitaci jsou často mnohem mírnější než u obvoďáka. Třeba když se řekne, že v 6ti měsících se má dítě otočit ze zad na bříško. Znamená to, že 50% dětí se otočí ze zad na bříško. Někdo dřív a nědo později. Ale sleduje se toho víc a dává do souvslostí.

Těhotná se tu asi taky sleduje víc než jinde. Ale to už lidem až tak nevadí.

Sestřenice necvičila dceru a teď v 8mi letech tak chodí po špičkách, že se jí na ortpedii zhrozili, jak je to zanedbané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
10.8.11 08:05

Ahojky

mám kamarádku, kdy se jí dcerka narodila o 4t dříve, měla váhu 2 kg a byla takový drobínek. Hodně prospala prvně měsíce.
Dětské dr. se zdála opožděná (jen proto, že se nepřetáčí když dr. chce a malé se nechce), tak je odeslala na neurologii..... tam ted řeší, že malá v 10m seděla, chtěla už chodit ale nelezla. Rehabilitační sestra jí řekla, že MUSÍ lozit, že je nejméně o 4 měsíce opožděná..... ha ha ha
Ted měla rok, nepříjde mi vůbec opožděná, dělá vše, co ostatní děti, krom toho, že nelozí, ale rovnou chodí, pouští se, chce už sama, bez držení. Hraje si s hračkama, začíná mluvit, zkuší baštit sama. Prostě normální dítko :wink: (ted jsme společně trávily týden na chatě).
Kromě rehabilitací chodí i na plavání, takže cvičí, trénují..... Ale kolik je dětí, které přeskočily lození a rovnou začaly chodit???

Hodně záleží na dětské dr. i rehab.dr., jak posoudí celkový vývoj mimča, ale určitě je dobrá i konzultace s jiným odborníkem ;-) Kamarádka se na to zrovna chystá taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí