Mravenci doma - co s nima?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3172
11.5.13 21:44

mravenci doma..co s nima???

Všechny moc zdravím!! Chtěla bych se zeptat, bydlíme v rodinném domě. Je tomu zhruba 10minut, kdy jsme si všimli, že máme v obýváku na koberci mravence, ale nenašli jsme nikde jejich cestičky nic..jen jsme si všimli, že tu jsou. Teď manžel našel, že jsou v pokoji u dětí pod parketami a vylézají odtamtud..co s nimi?? Jsem docela vyděšená..co teď? Nevíte někdo rychlou radu co dělat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50120
11.5.13 21:45

Taky je máme a loni jsme je také měli v tuhle dobu. Loni nám pomohly ty domečky Raid, letos je nemůžu nikde sehnat :cert: :cert: :zed: Jedná známá mi poradila hřebíček, tak to zkusim :roll:

Příspěvek upraven 11.05.13 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.5.13 21:46

Postříkat zdroj mravenců nějakým deodorantem nebo lakem na vlasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
11.5.13 21:47

Jedině biolit… Voní po citronu a na 100% funguje. Jak na ty malý potvory, tak na ty okřídlený. Vystříkám kolem oken, všechny lišty a kolem dveří a mám klid… Jinak boudičky od raid taky fungují, ale ne hned… Ale za to navždy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
11.5.13 21:48

Jak nadzvedl koberec, tak tam bylo úúplně černo, a teď pozalízali zpátky..nasypal tam rychle pepř, než jsem to stačila tady napsat..teď zalezli. Ten hřebíček asi mletý, že ;) já moc děkuju, musíme se jich zbavit, navíc jsou u dětí v pokojíčku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
11.5.13 21:49

My je měli pod palubkami na šikmině střechy. Museli jsme je všechny strhat a vystříkat Biolitem. Od té doby ťuk ťuk, :-) máme klid..

• Citovat
  • Upravit
1532
11.5.13 21:54

@Deniel : Zrovna jsem se jich taky zbavovala.

Když jich najdeš jenom pár, tak to jsou průzkumníci :lol:.

Buď vystříkat Biolitem, když budou děti přes den pryč, nebo dej misku (víčko, plechovku apod.) kostku cukru a trochu vody a přes noc uvidíš to rojení :mrgreen:. Až se nachytaj a utopí, spláchnout do WC. Průběžně měnit, ale to je na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4146
11.5.13 21:58

Taky to teď řešíme. Když to jde, vystříkám Raidem místo kudy lezou a celý den větrám. Nám nepomohly domečky, vůbec nelezly potvory dovnitř. Navíc vylízaj různě po celém baráku, na jedné straně je vyženu a na druhé se rojí.
Taky jsem četla o hřebíčku, příp. plátcích česneku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
11.5.13 21:59

Super diskuze, ráda se něco přiučím :palec:
Máme teď doma domečky, do kterých se lije taková modrá vodička, ale na název si nevzpomenu, máme ji od loňska. Funguje, ale chvilku jsou z toho jako by zblblý a lezou všude po stěnách a ne jenom v těch svých cestičkách :nevim:
Potom je na dlouho klid, ale zatím mi žádný domeček nefungoval 100% a navždy a to ani od raidu ani biolitu…
Krom toho se každý rok vrací na návštěvu další a další :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
11.5.13 22:05

Tak manžel, tam nasypal pepř, potom skořici, pak to ještě vystříkal lakem na vlasy :mrgreen: kdyby toho doma bylo víc, tak tam máme nasypaný asi všechno :mrgreen: ;) a zatím je klid ani nevylezli a to jsme tam zhasli a byli v klidu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
11.5.13 22:06

Tak jsem tu dobře..my je máme také všude, vylézají z lišt u plovouček tak jsem do škvír sypala takový modrý písek FORMITOX, a je celkem klid velké rojení pominulo, ale sem tam je ještě potkám někde…jsou dost rychlí, jako lozili i po kuchynské lince, a jakoby tušili, že beru hadr šup, šup to byl cvrkot pryč…a jak bylo výše zmíněno ve stejnou dobu jsme je měli i loni… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4146
11.5.13 22:07

Mně vyprávěla tchýně, že když byl manžel malý, tak měli doma takový rojení, že na noc dali nohy od jeho postýlky do zavařovaček s vodou, aby se k němu mravenci nedostali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
11.5.13 22:09

@gabki jojo ten Formitox jsem už slyšela, to je modrej cukr, ten si natahaj do domečků a umřou. To je dobrý i na zahradu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
11.5.13 22:09

Jo a bacha - vystříkala jsem je Biolitem a byl klid - ALE pro změnu vylezli zase pavouci :roll:. Tak nevim, co za havěť je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
11.5.13 22:10

Myslít e že je to problém starších rodiných domů? jsou i v bytech? zajímalo by mě to :think: a proč se asi každý rok vrací? :think: nevíte nekdo? super mravenčí diskuze na sobotu večer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný