Žehlicí deka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
196
10.5.13 10:47

Žehlící deka

Poradíte, prosím, ty, co žehlíte NE na žehlícím prkně, ale na stole na nějaké žehlící dece? Potřebuju takovou žehlící deku, která bude co nejméně přenášet teplo na stůl. Můžete si, prosím, po cca půl až hodinovém žehlení sáhnout pod deku na stůl a když bude jen malinkato teplý, poslat mi značku té deky?? :-)
Uvítám i ostatní zkušenosti se žehlícími dekami.

děkuju!

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2816
10.5.13 10:51

Taková deka asi neexistuje. :think: dřív se žehlilo jedině na stole, na obyčejné nečesané dece a fungovalo to vždycky. Spíš bych ale pod deku dala něco nepromokavého - ubrus a pod, aby spíš než teplo, neponičila povrch stolu pára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
10.5.13 10:52

Co takhle gumový ubrus, deka a nahoru staré prostěradlo? Tak to dělala kdysi moje mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
10.5.13 11:04

No vidíš, to mě nenapadlo, že možná mi ty bubliny na stole, které tajím před mužem :-), udělala pára a ne teplo. Jelikož máme ten stůl celkem nový a na míru, tak mě to celkem mrzí :-(
Zkusím teda gumový ubrus. Díky za tip!

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.5.13 11:05

Tak já si vždycky vezmu povlečení a zehlim na tom, stůl nikdy horký nebyl, ale máme dreveny konferencak, nevim jak by dopadl skleněný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.13 11:07

Ahoj, my jsem doma žehlily na stole, měly jsme deku obyč „Larisu“, pod tou složený povlak na peřinu. Stůl se nezahříval vůbec, ale jak píše @jalemina, po delší době nám to stůl zničilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
10.5.13 11:08
@Adela píše:
No vidíš, to mě nenapadlo, že možná mi ty bubliny na stole, které tajím před mužem :-), udělala pára a ne teplo. Jelikož máme ten stůl celkem nový a na míru, tak mě to celkem mrzí :-(
Zkusím teda gumový ubrus. Díky za tip!A.

To je určitě tou párou. Já taky žehlím na dvou starých dekách a pod nimi mám igelitový ubrus. Horká pára je pro takový stůl likvidační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
10.5.13 11:10

Já občas žehlim na lince, je logicky odolná proti vodě, a le bejvá dost mokrá…a určitě dřevu teplo neškodí, ale vlhko ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
10.5.13 11:22

Já teda od doby co máme kulatý stůl, žehlím na prkně. na povlečení sejřim, to mě nebaví po kouskách tahat, ono se složený za čas vyžehlí ve skříni samo :D.

Ale žehlila jsem na starším konferenčáku, nalakovaným tmavým lakem.. pára udělala fleky jako prase (starej stůl, mi to nevadilo a bylo stejně v plánu ho obrousit a nalakovat světle) a bylo vidět kde prostě přitlačím páru… na stole, který má takovou tu nalepenou vrstvu dýhovou bych taky nežehlila. Ono to teplo a pára tu dýhu odlepuje.

Joo, taky dířív nebyli napařovačky, proto naše matky stoly neničily… takže je to jasný, za to může pára a ne teplo ;) Ale prkno je zespoda mokrý, tchýně napařuje tak, že musí mít na zemi pod prknem igelit bo jí z prkna voda doslova kape :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
10.5.13 11:23
@Alyss1 píše:
Já občas žehlim na lince, je logicky odolná proti vodě, a le bejvá dost mokrá…a určitě dřevu teplo neškodí, ale vlhko ano

no dřevu ne, ale moderním dřevotřískovým deskám na kterých je nalepená dýha to teplo škodit může. Bo rozpouští to lepidlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný