Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mravenci se nám prochází v obýváku po linu (nejvíc ve škvíře u zdi, nemáme ještě lišty) a Rafánek taky. Sypat nějakou chemii nemožno, Rafánek oblizuje vše.
Máte nějaký nápad, jak zapudit ty malý ohavný tvory a neotrávit si přitom dítě?díru, kudy lezou, jsem nevypátrala.
ja bych je postrikala biolitem na mravence..ale chce to najit odkud lezou a pak dobre vytrela…obavam se ze domluvou to nepujde ![]()
Já ty mršky mám taky. Zhruba tak na tři týdny je zapudím, když do vody na stírání podlahy naliju SAVO. Oni ti prevíti jsou moc chytří, co se týká chemických podnětů… ![]()
my sme ich vzdy nahanali tak..ze sme dali kusok jedla a cakali..za chvilu prisla cela cesticka mravcov a seldovali sme..odkial potvory idu..no.jasne, ze sme celu cesticku nabrali na vlhku handru a sup do umyvadla..a potom tam, z kade vyliezali, sme naliali savo alebo minule tusim postacil lak na vlasy..ale ten tak nestecie.. ![]()
no..ale ono trea byt rychly..lebo akonahle clovek zacne likvidovat tych prvych..ostatni sa o tom nejak dozvedia..
a dakedy mozu byvat aj u susedov a len sa chodia spacirovat k vam..potvory jedny..
mozno by bolo dobre sa spytat aj susedov a cely dom nejak osetrit..ale to vy budete musiet ist na par dni prec..lebo aj ked to vystriekaju..tak to este par dni smrdi ![]()
a co zkusit takovou pastičku na mravence? tu by malý nemusel zkoumat. ale nevím, jak přesně to vypadá. to by bylo potřeba prozkoumat přímo v obchodě.
Nám většinou pomohlo na nějaký čas tam odkud lezli (u nás prahem pod dveřmi) nastříkat zvenku biolit… A jestli letos zas přilezou tak nevím co jim provedu ![]()
tak jsem mozna nasla tu diru. dala jsem prdopeč a brev desinfekční a ohradila to židlema, přeci jen se chemie na rafánka bojim.
jo jidlo jeste nenasli (uuuuuf), ale lezou rafankovi do hracek.
Samozřejmě vím, co je prdopeč (prášek do pečiva). Ale takto, napsané malou abecedou, to vypadá jako nějaká sprosťárna… já si nemůžu pomoct… ![]()
Nic hlásit nemám v úmyslu… šak sme dospělí..... a občas taky vtípek nezaškodí, si myslím…
Pudli mamka má stejny problém. Kup jim domeček raid. Je to taková pyramidka nebo chrám či co to je a oni tam vlezou a už nevylezou, jen je třeba uhlídat Rafaelka, je to mazec vím co myslíš, nám zase z půdy lezou takoví černí brouci ale neštipou, ale rovněž polezu na půdu s biolitem a vše vystříkám jako loni, jinak raid v zásuvkách je u nás celé léto imrvere v kuse manža má totiž fobii ze všeho hmyzu. ![]()
LadyRebeka píše:
Pudli mamka má stejny problém. Kup jim domeček raid. Je to taková pyramidka nebo chrám či co to je a oni tam vlezou a už nevylezou, jen je třeba uhlídat Rafaelka, je to mazec vím co myslíš, nám zase z půdy lezou takoví černí brouci ale neštipou, ale rovněž polezu na půdu s biolitem a vše vystříkám jako loni, jinak raid v zásuvkách je u nás celé léto imrvere v kuse manža má totiž fobii ze všeho hmyzu.
hehe, tam v tom chrámu se účastnbí nějaké bohoslužby na počest mravenčího božstva a jsou tak v tranzu, že tam spáchaj sebevraždu ![]()
Jura007 píše:
Nic hlásit nemám v úmyslu… šak sme dospělí..... a občas taky vtípek nezaškodí, si myslím…
to byl vtip. myslim, že za prdopeč by mě opravdu nikdo IP nebloknul ![]()