Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, my máme pračku v kuchyňské lince a řekla bych, že úplně v pohodě. Na podlaze máme kachličky a žádné poškození na nich nevidím. Co se týče linky, s tím dost dobře neporadím, máme ji tam pouze „vloženou“ a ne zabudouvanou. Ale pokud se pračka dobře ukotví a „vyváží“ těma nožkama vespod, něměla by se jakkoliv klepat a dělat rambajs
Záleží jak starou máte pračku, ale ta naše moc hluku nedělá
Ahoj, my to před lety v paneláku v pidibytě taky řešili. Nakonec jsme dali pračku do koupelny. V kuchyni je to nepraktické, už jen proto, že špinavé prádlo se stejně skladuje v koupelně a kdyby náhodou pračka vytekla, tak v koupelce to nenadělá takovou paseku. Taky ji máme v rohu bez přívodu vody, ale přítel to vyřešil. Jako přívod vody a odpadu slouží dvě hadice. V rohu koupelny je provrtaná díra do chodby akorát do šatní skříně. Tou skříní vedou hadice pod práh (mezi koupelnou a chodbou) je tak kvůli tomu specielně dělaná štěrbina a dál vedou hadice pod vanou do stoupačky k vodě a odpad je vyveden rovnou do sifonu od vany. Celkem maj ty hadice asi 5 metrů a funguje to bezvadně. Když už budete dělat celkovou rekonstrukci, tak popřemýšlejte, jestli by ty hadice taky nějak nešly zakamuflovat v té koupelně. Jo, ale elektrická zásuvka je hned nad pračkou, to nevím jestli by bylo bezpečné vést zrovna el. šňůru někam daleko
Jinak pračka do kuchyně asi jde, ale já bych do toho nešla.
Ahoj, tak mi máme momentálně pračku v kuchyni, ze stejného důvodu a také právě provádíme rekonstrukci bytu, do kterého se budeme do měsíce stěhovat. První na čem jsme se shodli je, že pračka bude určitě v koupelně na úkor místa. Máme pračku novou a i přesto se v kuchyni nedá vydržet, když ždímá, občas to blbě naplánuju a skutečně se u večeře neslyšíme. Také ji teda máme jen vloženou do kuchy.linky. Takže my bychom to už neudělali, ale vím, že co se týče umístění, je právě důležité to napojení na odpad a vodu. Snad ti to trochu pomůže se rozhodnout. A ještě mě napadá, že už dělají opravdu minipračky, které zaberou méně místa, než ty klasické. Pěkný den a hodně zdaru s rekonstrukcí. Lenka
Ahojky, tak my máme rekonstrukci bytu zdárně za sebou a taky jsem uvažovala, kam s pračkou..koupelnu jsme zamítli hned, takže měla jít do kuchyně. Ale nakonec ji máme v předsíni a až bude hotová vestavěná předsíňová skříň, tak půjde tam
Zdálo se mi to z těch předešlých možností nejvíce praktické. Pračka nepůjde vidět, nerozklíží se linka, kdyby se začala pračka hodně třepat a hned vedle si dám koš na špinavé prádlo a budu mít všechno při ruce.
Ahoj Sin..
tak mě napadá - když budete přeci dělat rekonstrukci, dá se přívod vody i odpad k místu, kde by pračka stála v koupelně přitáhnout, ne?
stejně tak se tam dá natáhnout i elektrika a udělat zásuvka nad pračku…
osobně bych hlasovala pro pračku v koupelně, je to praktičtější a jak už tu zaznělo - kdyby vytekla, méně škody.. v kuchyni jsme jí kdysi mívali u našich a nebylo to uplně nejhorší,ale když prala, bylo to prostě slyšet a rušilo to a navíc to nošení špinavého prádla k pračce.. ![]()
Jak psala Moni, ten přívod se dá natáhnout..my ho máme udělaný právě do toho místa v předsíni, kde pak bude skříň..
My máme skutečně mini koupelnu, takže pračka je v kuchyni. Neruší nás, protože po 10-ti leté službě jsme nechali vyměnit ložiska a pračka je při ždímání na 1100 otáček ještě tišší, než při nákupu. Koš na špinavé prádlo máme v ložnici, takže je úplně jedno, jestli ho nosím do kuchyně nebo do koupelny. V lince zabudovaná není, stojí na kraji vedle myčky.
Martina
klidně dej pračku do kuchyně ,když jsem bydlela v UK měl to tam skoro každý ,kdo neměl ještě zvláštní prádelnu .Vůbec to nerušilo a nevadilo .3pinavé prádlo můžeš mít někde ve výklenku v chodbičce nebo v koši v ložnici.A když by pračka vytekla ? -no to je blbý vždycky a konešckonců myka taky může vytéct a nebudu si ji kvůli tomu rvát do koupelny.Koupelnu máte malinkou tak si ji nechte na relaxaci +možná zvažte jestli nespojit s WC a neoddělit jen nějakým sádrošem ,třeba do půlky,nebo zástěnou.
Ahojky,
v minulém bytě jsme měli pračku v kuchyni zasazenou v lince - bylo to úplně bez problémů. Žádná katastrofa v podobě vyteklé vody, ani žádný extra hluk - a to byla v kuchyni plovoucí podlaha. Jediné, co mi vadilo, bylo, že zabírala místo, kde by mohla být jinak skříňka na nádobí. Celkově byla linka malá, takže ten „úkor“ místa byl znatelný. Ale jestli bude vaše kuchyň mít dost místa, neváhala bych a koupelnu si zabarikádovat pračkou nenechala ![]()
TAky ame malinkou koupelnu a i kuchyn
Pracka je podstavena v lince..... zadny problem. Pradlo nemame v koupelne- neni kam dat ![]()
Hluk je minimalni, pracka jede denne, nic se nehybe, je opravdu ticha- mame 2 roky starou Bochku
Ano zabira mi misto na jine veci z kuchyne, ale kdybych mohla, odstranim tam i horni dil linky a dam na pracku jeste susicku ![]()
Já ji mám velde linky - vyhovující řešení, i když ne ideální; většinu prádla suším na skládacím sušáku v „obývací kuchyni“. Do budoucna to chci ještě mírně jinak.
Děkuji za názory. Pořád si to kreslím na plánky a spekuluji. Kdybyste prosím věděli o nějakých www stránkách, kde jsou i fotky jak koupelny, tak i kuchyně. Aby měl člověk nějakou inspiraci. Děkuji Sindarela
Zkus zajít do knihovny v krajském městě (za ten čas a námahu to stojí…) a projít si tam pár ročníků časopisů „Můj byt“ a Můj dům". Tam by mělo být inspirace dostatek. A ještě mě napadá časopis „Praktik“, který vychází ale míň než 10 let, takže si cestu do knihoven možná ještě nenašel. Ale zase tam míváš i vyfocené fáze stavebních postupů…
Dobrý den, chtěla jsme se jen zeptat jak jste psala že máte pračku vedle myčky máte to na sebe hned nalepené? a nevadí to té myčce? aby se třeba nepoškodila jak pračka ždíme? my děláme novou kuchyňskou linku a budeme mít vestavnou myčku a hned vedle pračku jen neví jestli to nevadí.
Ahoj holky,
dlouho jsem tu nebyla. Několik marných pokusů o koupení bytu padlo a teď to konečně vypadá, že se na nám to podařilo vyřešit. Hledali jsme 3+1 nakonec kupujeme 2+1 s nikou, ale čeká nás rekonstrukce, na kterou se docela těšíme, protože si to můžeme udělat tak, jak se nám to bude líbit. A tak si říkám, že si od Vás nechám poradit, jak jste ji řešili třeba Vy.
Máme malou kuchyňku a koupelničku ještě víc. Vůbec nevím, jak to udělat s pračkou. Jestli ji dát do kuchyňské linky. Je to praktické? Koupelna s vyzděním jádra vychází prostorově kolem 140×140 cm. Ovšem pro umístění pračky krajně nevhodné, protože tam, kam by vešla už nepovede voda ani odpad. I když budeme mít menší vanu, pračka tam bude nepraktická. Je možné ji dát do kuchyňské linky? Nebude časem dělat humbuk a velké vibrace? Aby se nám potom nerozklížila celá kuchyň. Máte s tím zkušenosti? A také s tím, kolik nadělá hluku? Třeba při jídle aby to nerušilo a tak.
Předem moc děkuji, jestli máte nějaké postřehy a nápady.
Sindarela