Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
chěla bych do linky pod dřez vestavný odpadkový koš, s pojezdem dopředu, nejlépe 2, jeden na odpadkya druhý na tříděný.
Máte někdo zkušenosti? A kde to sehnat? Mám rohový dřez vyvýšený a pod ním všechny možné přípravky a saponáty a samozřejmě koš, který musím pořád vytahovat, mám obyč., ale chtěla bych ten vestavný.
Na obyčejné odpadky bych použil takový ten „s rovnýma zádama“, koupil dvě čtvercové podložky pod šroubky, dva vruty a přivrutil bych to vrtačkou na vnitřní stranu dvířek kuchyňské linky. No a ten na tříděný odpad - podíval bych se TESCO, IKEA, SCONTO a tak všude různě. (Já mám oba zmiňované - z TESCO).
Tak jsem ti vyfotil ten s rovnýma zádama. Nahoře jsou dva „háčky“, stačily by i ty dva vruty bez podložek. Vzdálenost středů děr pro vruty je přesně 150 milimetrů.
Ahoj,
já jsem měla vysouvací koupený truhlářem k lince a do roka se rozbil.Stál 1500,–
a byl to takový vysouvací panel s kovovým uchem a v něm koš.
Pak jsem si koupila v IKEA zvlášť pojezdy a zvlášť koš a nemůžu si ho vynachválit.Měli dvě velikosti i s víkem, pořizovací cena byla asi 500,–.Myslím,že je pořád mají.
No já mám navíc v tomhle ještě jednu výhodu: mám šikovného kamaráda zámečníka a když je potřeba, tak mně udělá cokoliv, třeba i z nerez plechu (silného i tenkého). A to včetně elektrojiskrově gravírovaných ornamentů.
Taky mám ten pojízdný koš z Ikea a je bezvadný. Akorát sám nevyjíždí, musíš ho vysunout (pořád vymýšlím nějaký mechanismus, jak ho připevnit k dvířkům, aby sám vyjížděl po otevření).
Vejdou se do něj dva koše (40×26×13).
Vypadá takhle (bez košů) http://www.ikea.com/…66968_S3.jpg
ahoj máme udělaný pod dřezem obyčejnou výsuvnou skřín a v ní odpadkové koše z ikei, ten set na třídění stál něco kolem 5000kč a nás to takto vyšlo na 300Kč a spokojenonost maximální. jinak tím že máš rohovou skřín tak to je celkem dost blbé řešení, vlastně skříň s největším úložným prostorem máš díky tomu koši málo využitou , že?
AnastazieB píše:
Taky mám ten pojízdný koš z Ikea a je bezvadný. Akorát sám nevyjíždí, musíš ho vysunout (pořád vymýšlím nějaký mechanismus, jak ho připevnit k dvířkům, aby sám vyjížděl po otevření).
Vejdou se do něj dva koše (40×26×13).Vypadá takhle (bez košů) http://www.ikea.com/…66968_S3.jpg
Mám taky rohový dřez a na dvířkách přidělaný kulatý odpaďák (nechala jsem ho tam dát při výrobě kuchyně z nabídky od truhláře). Už bych ho asi nechtěla, možná ten obyč bílý, jak píše Jura.
Jinak jsem si nechala do té skříňky udělat polici na levé straně (na pravých dvířkách je odpaďák) a mimo hadic od dřezu a myčky tam mám postavený za odpaďákem klasický odkapavač pod policí velký pekáč od tulipu, velký box s formičkama (asi 45×30 cm,)nahoře friťák, termosku a ještě je tam místo, před poličkou na zemi tam momentálně stojí 2 jary, 1 Cif, leštidlo, sůl, asi 2 prášky do myčky a tuším ještě něco a v pohodě… ![]()
Odpad třídíme, ale prostě papír a plasty dáváme zatím do igelitek do nedodělaného pokoje ![]()
Ahojky,
takze Juro ten kos co pises jsem mela,ale dala jsem ho pryc,ponevadz se mi zdal maly a navic se do nej spatne chytal pytlik, kdyz je tam to viko.
Ale ted vidim ze i ty vestavne kose jsou mensi, nez ten kos co mam ja, ale to uz by mi ani tak nevadilo, jako to, ze tim, ze mam rohovou skrinku a dvirka neco kolem 45cm, tak nemuzu mit kos na dvirkach, nebo plnovysuv, protoze pri kosi na dvirkach, bych uz se do skrinky nedostala a pri plnovysuvu zas zalezi na tom ,jaky by mel sirku. Ja muzu narovno vysunout kos o nejakem rozmeru 20-25cm, coz opravdu neni moc, leda ze by se nevysunoval.
A jak pisete o tom kosi z ikei, to by mi uplne stacilo, myslite ze je na netu nejkay katalog? Ja byla v ikei nedavno, ale je pravda ze jsem se po tomhle nedivala, tak ani nevim, kde bych ho mela hledat. V katalogu ale myslim nejkae kose popsane jsou, kouknu se.
Je fakt, ze diky te rohove skrince, sifonu a kosi, tam moc uprav udelat nejde.
Lendiku tak to mas tu skrinku maximalne vyuzitou. A my zatim tridime do tasek na chodbe pred bytem, nastetsi mame barak a bydlime nahore, tak to neni tak hrozny, ale do budoucna to tak nechci, to je jasny.
Jo a mame drez s mensim odkapem, takze do sifonu jdou jakoby dva odpadY + odpad z mycky, takze mame sice policku do skrinky, ale lezi na dne, protze se tam nevejde, byla by kvuli tomu sifonu moc nizko a uz bych pod ni nic nedala. Tak tam mam jeden velky prostor, jo a jinak mame drez vyvyseny mirne nad linku, nejakych 12cm asi.
Daninko - taky máme dvojdřez a výška rohu stejná jako kuchyň. Když nebudu líná, tak až se malý vzbudí nafotím vám to…