Mravenci!jak se zbavit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2324
2.6.25 07:41

Mravenci!jak se zbavit

Dobry den,
Mozna mi nekdo poradi? Uz jsem zoufala z mravencu na zahonku s jahodama. Sypu tam ruzny prasek proti mravencum, dala jsem i mravenci bufet, ale stale tam jsou! Jeste se mi nepodarilo utrhnout jedinou jahodu, ktera by nebyla nakousana/sezrana :roll:.
Takovych penez a pece do toho clovek investuje a k prdu :,(
Nemate nekdo zaruceny trik, jak se jich zbavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2902
2.6.25 07:53

Na zahradě jen těžko. Tam ta chemie moc fungovat nebude. On je problém i to, že zvlášť jahody ožerou kromě mravenců i svinky, slimáci, vosy a další breberky. Já mám taky vždycky vztek, a ještě si musí vybrat ty největší. Jediná pomoc sklízet každý den, nenechat je na záhonku dlouho. Teď jak prší, to by mravenci tolik ven lézt nemuseli (ale zas polezou slimáci☹️)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
2.6.25 08:03

@Buba mara ostatni havet na zahonu neni. jahody mi hubi fakt jen mravenci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8908
2.6.25 08:05

U nás se nedrží ani slimáci a ani mravenci. Stálo to peníze. Ale pořídili jsme vyvýšené záhony. Slimáky nemáme celou dobu. My pravidelně sečeme. Soused za plotem má neudržovanou džingli, tam se jim daří. Takže zůstávají tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
2.6.25 08:14

@Kelsey1 take mame vyvysene zahony. slimaka jsem na nasi zahrade tez nepotkala. a travu pravidelne seceme.ale mravenci jsou i tak 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8908
2.6.25 08:25

Zkus kolem jahod nasypat logr. My ho tam dáváme, že někde jsem četla, že má fci hnojiva. Třeba je tohle důvod, že se pak mravenci nepřibližují. Nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
2.6.25 09:40

Mletá, pálivá paprika, mletý pepř jim nevoní, to vezmou krosnu na záda a jdou pryč. Jak píše @Kelsey1 logr by měl také zabrat a opravdu slouží jako výtečné hnojivo.

• Citovat
  • Upravit
314
2.6.25 09:48

Jsme na tom letos bohužel podobně, nepomáhá vůbec nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
2.6.25 10:40

Levandule, máta, tymián, rozmarýn odpuzují mravence, jenže, to by asi muselo být nastřídačku s jahodama, asi nereálné což?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
2.6.25 10:50

@Kelsey1 logr jsem uz taky zkousela 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
2.6.25 11:20

Teď jsem narazila na článek, kde píší, že prý funguje skořice. Tak to můžeš vyzkoušet, třeba to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8908
2.6.25 11:26

Nevím, jestli fungují aj proti mravencům. Za vyzkoušení člověk nedá nic. Manžel byl včera u našich na otočku. Dovezl kilovou kostku kvasnic (tam v pekárně prodávají až po kile vážené kostky). Prý s tím máme postříkat listy rajčat. Jednak je to prý taky hnojivo a má fungovat proti plísním a škůdcům. Třeba budou kvasnice fungovat i na mravence v jahodách. My bude aplikovat prvně teda na rajčata a papriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
2.6.25 11:54

Zkus hřebíček. Já ho dávám do rohů oken a nelezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
2.6.25 13:20

V zahradnictvi mi poradili sprej proti mravencum (nastrikat klidne do misticka a dat na zahon) a pak biosil.
Bylinky, logr i koreni jsem zkousela.jsou odolní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
10.6.25 14:06

S úspěchem už roky používám kypřící prášek. Zbavil jsem se tak spousty mravenišť na zahradě, i migrujících mravenců co se rozhodli bydlet u mne v bytě. Jen je potřeba po dešti znovu nasypat, ale za ty prachy… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat