Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Doctus píše:
@Petraa80
Až 40 % populace může být asymptomatickými nosiči. U těchto pak SA jen čeká, až bude oslabena imunita, aby mohl naplno řádit. SA se přenáší jak kapénkově, tak i kontaktem. V kolektivech jsou i větší hrůzy, než je SA. Posilování imunity by nemělo uškodit, ve škole ovšem může být jedinec, který bacily neustále šíří. Jeho dohledání by bylo perfektní, ovšem nevím, nakolik reálné.
No právě, na stránky třídy jsem napsala, ale nějak nikdo nezná co to je a abych pravdu řekla, moc to rodiče nezajímá. Já se jen bojím, jak dlouho bude trvat až se z toho syn pořádně a nastálo dostane.On je ještě astmatik. Celá rodina jsme byly na výtěrech a vše ok.Ale dnes jsem byla u mudr se synem 15let, že ho bolí v krku, udělala výtěr a už to ve mě zase hlodá. ale před týdnem měl výtěr ok.Jen tedy ještě dodám, že tchýně na výtěr jít nechce, je PRY zdravá
a ten starší syn o víkendu u ní byl. A o středy ho bolí v krku.Tak si říkám, jestli třeba ona…No měli jsme dědečka v létě umřel a byl ležák,rakovina.Tak jsem si říkala co jsem si o této nemoci přečetla, zda se to od dědečka nechytlo.Ale to je jen moje spakulace. Díky Doctus
.
@Doctus Dobrý den. Pane doktore mela bych otázku. Pracuji v DD s spec. rezimem. Často sem navstevy nosi něco sladkeho, jistě to znáte.
V zari jsem se vracela na svoji pozici osetrovatelky. Doma jsem jedla tak nějak stridme, sladké ani moc ne. Ale v práci to začalo. Nadváhu nemám, mám 49kg. Téměř po každém sladkem (čokoládové bonbóny, boniera, nanukac) se mi udělá zle. Kdyz je to tedy spojené s fyzickou námahou. Například…Snědla jsem několik cokoladovych bonbónů, a šly sme s kolegyní polohovat pacienty. Najednou se mi udělalo mdlo, špatně, celá jsem se začala klepat a musela jsem si sednout. Posledně jsem doma snědla část nanukace, sla jsem si zatancovat a opět se mi udělalo priserne zle. To jsem tedy i zvracela. Ještě dodám že mám problém s pitným režimem, piju dost málo. Může to být něco vážného? Je to vždy spojitost sladké + fyzicka namaha.
@Anonymní píše:
@Doctus Dobrý den. Pane doktore mela bych otázku. Pracuji v DD s spec. rezimem. Často sem navstevy nosi něco sladkeho, jistě to znáte.V zari jsem se vracela na svoji pozici osetrovatelky. Doma jsem jedla tak nějak stridme, sladké ani moc ne. Ale v práci to začalo. Nadváhu nemám, mám 49kg. Téměř po každém sladkem (čokoládové bonbóny, boniera, nanukac) se mi udělá zle. Kdyz je to tedy spojené s fyzickou námahou. Například…Snědla jsem několik cokoladovych bonbónů, a šly sme s kolegyní polohovat pacienty. Najednou se mi udělalo mdlo, špatně, celá jsem se začala klepat a musela jsem si sednout. Posledně jsem doma snědla část nanukace, sla jsem si zatancovat a opět se mi udělalo priserne zle. To jsem tedy i zvracela. Ještě dodám že mám problém s pitným režimem, piju dost málo. Může to být něco vážného? Je to vždy spojitost sladké + fyzicka namaha.
Hypoglykémie (rychlý nárůst a následně rychlé snížení cukru v krvi)? Řešení je nejíst sladkosti (potraviny s vysokým glykemickym indexem) na lačno, pokud je tedy musíme vůbec jíst, ale po jídle / spolu s jídlem.
Může to být způsobeno výraznějším vyplavením inzulinu, glykémie pak rychle padá, do toho fyzická námaha. Konzultace na endokrinologii by však nebyla na škodu.
@Doctus píše:
Může to být způsobeno výraznějším vyplavením inzulinu, glykémie pak rychle padá, do toho fyzická námaha. Konzultace na endokrinologii by však nebyla na škodu.
jooo, příteli… ![]()
v poslední době jsme neudali ani uzlovitou štítnou žlázu, nevzali, prej mají plno
neuzlové hypo běžně děláme a sledujeme sami…uzlové se snažíme předat ad endokrin.
v posl. době se to nějak nedaří, mají plno a nevemou ![]()
tak inu nevím, zda tohleto bude nějakej endokr konsultovat a reálně veme…no, jde to sešupem dolů… ![]()
jen povzdech, jinak si mě nevšímejte ![]()
@Borrealis
Je to čím dál horší, bohužel. Čekací doby měsíce, někdy termín 30. února… Ale pacient samozřejmě chce vše hned, nejlépe včera.
@Doctus píše:
A lze požadovat nějaké testy od obvodního? Nebo to je čistě proste jen moje přežíraci hloupost?
![]()
@Anonymní píše:
A lze požadovat nějaké testy od obvodního? Nebo to je čistě proste jen moje přežíraci hloupost?![]()
Tak požadovat asi můžete, jen nevím, jaké s tím bude mít zkušenosti.