Mléko při průjmu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Katerina38
13.12.13 10:07

mléko při průjmu?

Ahoj holky, prosím vás o radu, nebo spíše vaší zkušenost. Malému je 25měsíců od úterka ma průjem 3 až 6 krát denně, měl jeden den zvýšenou teplotu pak už ne, byli jsme u doktorky, ta udělala výtěr, nasadila Enterol a samozřejmě šetřící dietu, tak malý papá rohlík, piškoty jablko, rýži, banán, ale o co mi jde…jak jste to měli s mlékem? Dávat či ne? Malý pije ráno 170ml Hippu. Dávaly jste nebo ne? DÍky za rady a zkušenosti…a co ještě mu můžu dát papat? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.12.13 10:08

Nedávat. Jinak baštit dietní věci ala rýže s mrkví, brambory, suché piškoty, suchý rohlík a pod.

Příspěvek upraven 13.12.13 v 10:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
13.12.13 10:08

Můžeš mu to mlíko udělat do odvaru z rýže. Ještě je dobrá vařená mrkev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
13.12.13 10:10

Mléko se dávat nemá, neplatí to tedy pro mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
13.12.13 10:10

Mléko na střevní problémy rozhodně ne. Už není miminko, pár dní bez něj vydrží. Kluci v tom věku už UM neměli vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
13.12.13 10:19

Mléko určitě ne, to se na průjmu nesmí a ty piškoty taky, je v nich vejce. V lékárně prodávají i sušené mléko, kt se může, ale nevím, jak se to jmenuje, jednou nám ho napsal doktor, když měl syn střevní potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
13.12.13 10:26

Mleko urcite ne! Nicmene ja kdyz jsem mela kluka jen na mleku bez prikrmu, tak jsem mohla delat mleko z ryzoveho odvaru (uvarit ve vode ryzi a z te vody jsem delala sunar.). Pokud je zavislak a nevydrzi bez mleka, tak zkus radeji toto. Ale vseobecne plati, ze mlecne vyrobky nedavat vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
13.12.13 10:28

Můj malý na prujmy trpí. Byla jsem minulý mesic u doktorky zase s prujmem a právě jsrm se ji ptala, jak s mlickem. Tekla, že mlicko určitě dávat, že podle posledních průzkumu se mlicko davat muze, vliv to pry nemá. Takže bych dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
13.12.13 10:41

Mleko by nemel. Mala mela prujem nedavno a doktor mi doporucil ryzove mleko z lekarny. Nevzala ho do pusy, vyhozene penize. Zkus bez mleka. Hlavne at hodne pije ostatni tekutiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
13.12.13 10:43

Také můžeš koupit bezmléčnou kaši a rozdělat jí jen s vodou, ale jestli se to lepší a na průjmy jinak netrpí, dieta stačí, hlavně, že ti jí. Důležité jsou tekutiny, s průjmem ztrácí minerály. Náš syn, když měl průjem nejedl ani tu rýži, banány vůbec, vlastně jsem jen kojila a to mu byly dva roky, za pár dní jedl vše, perfektně nám zabral Enterol:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
13.12.13 11:02

Já normálně kupuji bezlaktozové mléko v lékárně. Je buď od Nutrilonu - Low Lactose nebo AL 110 - lactose free. Zrovna na něm jedeme, má průjem po antibiotikách. Je naprosto super, malej ho pije normálně - oba typy, akorát ta cena! :cert: Oboje plechovka 400 g a kolem 150 Kč. Ale vyplatí se to. Nemáš přestávku v pití mléka, navíc náš moc nejí, tak se to hodí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
13.12.13 12:05
@lekmisa píše:
Také můžeš koupit bezmléčnou kaši a rozdělat jí jen s vodou, ale jestli se to lepší a na průjmy jinak netrpí, dieta stačí, hlavně, že ti jí. Důležité jsou tekutiny, s průjmem ztrácí minerály. Náš syn, když měl průjem nejedl ani tu rýži, banány vůbec, vlastně jsem jen kojila a to mu byly dva roky, za pár dní jedl vše, perfektně nám zabral Enterol:)
:palec: Taky jsme to tak dělali. Nemléčná rýžová kaše, hodně řídká a malé to vůbec nevadilo, hlavně, že ve flašce něco bylo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
13.12.13 12:09

Já mléko dávala ale z rýžového odvaru.. ormálně na litr vody pol. ůžíci rýže, vařit hodinu a z tý vody připravovat sunar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
13.12.13 12:27

@Katerina38 NE,kup mu ty kukuřičný křupky na chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
13.12.13 12:33
@AdaNaty píše: