Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nedávat. Jinak baštit dietní věci ala rýže s mrkví, brambory, suché piškoty, suchý rohlík a pod.
Příspěvek upraven 13.12.13 v 10:09
Můžeš mu to mlíko udělat do odvaru z rýže. Ještě je dobrá vařená mrkev.
Mléko na střevní problémy rozhodně ne. Už není miminko, pár dní bez něj vydrží. Kluci v tom věku už UM neměli vůbec.
Mléko určitě ne, to se na průjmu nesmí a ty piškoty taky, je v nich vejce. V lékárně prodávají i sušené mléko, kt se může, ale nevím, jak se to jmenuje, jednou nám ho napsal doktor, když měl syn střevní potíže.
Mleko urcite ne! Nicmene ja kdyz jsem mela kluka jen na mleku bez prikrmu, tak jsem mohla delat mleko z ryzoveho odvaru (uvarit ve vode ryzi a z te vody jsem delala sunar.). Pokud je zavislak a nevydrzi bez mleka, tak zkus radeji toto. Ale vseobecne plati, ze mlecne vyrobky nedavat vubec.
Můj malý na prujmy trpí. Byla jsem minulý mesic u doktorky zase s prujmem a právě jsrm se ji ptala, jak s mlickem. Tekla, že mlicko určitě dávat, že podle posledních průzkumu se mlicko davat muze, vliv to pry nemá. Takže bych dala
Mleko by nemel. Mala mela prujem nedavno a doktor mi doporucil ryzove mleko z lekarny. Nevzala ho do pusy, vyhozene penize. Zkus bez mleka. Hlavne at hodne pije ostatni tekutiny
Také můžeš koupit bezmléčnou kaši a rozdělat jí jen s vodou, ale jestli se to lepší a na průjmy jinak netrpí, dieta stačí, hlavně, že ti jí. Důležité jsou tekutiny, s průjmem ztrácí minerály. Náš syn, když měl průjem nejedl ani tu rýži, banány vůbec, vlastně jsem jen kojila a to mu byly dva roky, za pár dní jedl vše, perfektně nám zabral Enterol:)
Já normálně kupuji bezlaktozové mléko v lékárně. Je buď od Nutrilonu - Low Lactose nebo AL 110 - lactose free. Zrovna na něm jedeme, má průjem po antibiotikách. Je naprosto super, malej ho pije normálně - oba typy, akorát ta cena!
Oboje plechovka 400 g a kolem 150 Kč. Ale vyplatí se to. Nemáš přestávku v pití mléka, navíc náš moc nejí, tak se to hodí. ![]()
@lekmisa píše:
Také můžeš koupit bezmléčnou kaši a rozdělat jí jen s vodou, ale jestli se to lepší a na průjmy jinak netrpí, dieta stačí, hlavně, že ti jí. Důležité jsou tekutiny, s průjmem ztrácí minerály. Náš syn, když měl průjem nejedl ani tu rýži, banány vůbec, vlastně jsem jen kojila a to mu byly dva roky, za pár dní jedl vše, perfektně nám zabral Enterol:)
Já mléko dávala ale z rýžového odvaru.. ormálně na litr vody pol. ůžíci rýže, vařit hodinu a z tý vody připravovat sunar…
@AdaNaty píše:
@Katerina38 NE,kup mu ty kukuřičný křupky na chut
Kukuřice na průjem není moc dobrá.
Ahoj holky, prosím vás o radu, nebo spíše vaší zkušenost. Malému je 25měsíců od úterka ma průjem 3 až 6 krát denně, měl jeden den zvýšenou teplotu pak už ne, byli jsme u doktorky, ta udělala výtěr, nasadila Enterol a samozřejmě šetřící dietu, tak malý papá rohlík, piškoty jablko, rýži, banán, ale o co mi jde…jak jste to měli s mlékem? Dávat či ne? Malý pije ráno 170ml Hippu. Dávaly jste nebo ne? DÍky za rady a zkušenosti…a co ještě mu můžu dát papat?