Také máte dítě v první třídě často nemocné?

Anonymní
13.12.13 08:49

Také máte dítě v první třídě často nemocné?

Ahoj holky, dcerka chodí do první třídy a je často nemocná, celé září, říjen bylla ok, ale před týdnem byla skoro tři týdny doma, ve třídě měli streptokoka, měla ATB, angínu…dnes v noci opět teplota, bolest v krku…půjdeme k doktorce, ale co mě zajímá, také máte děti školou povinné často nemocné? Dávala jsem jí tři měsíce Imunoglukan, teď Preventan junior, vitamíny…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26248
13.12.13 08:56

Učím třídu prvňáků a až na výjimku, co si někde uhnala spálovou angínu, mají všichni minimální absenci. Nejčastěji jsou u zubaře kvůli vypadávajícím zubům. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.13 09:11

Néé, moje dítě hodně marodilo ve školce. Ve škole jen běžné nachlazení a je fakt, že v lednu zánět průdušek, to byl doma 3 týdny. Ale potom už ani jednou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
13.12.13 09:13

Ne, syn v první třídě chyběl snad jen jeden den. Mnohem horší to bylo ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.12.13 09:18

Mně ještě nemarodil ani prvňáček, ani čtvrťák. Ale je fakt, že třídy jsou posledních pár týdnů poloprázdné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
13.12.13 09:24

Dcera taky chybela jen jeden den a to kvuli vystoupeni z baletu :think: snad si to vybrala uz ve skolce, to bylo silene :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
13.12.13 09:26

Ano, mám často nemocného prvňáčka :( Přestože chodil dva roky do školky, teď jde zase z nemoci do nemoci, už má zameškáno asi 100 hodin. V lednu jdeme na alergologii/imunologii, kéž by mu tam pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.13 09:27

No mi ve školce taky pořád nemocní, dělá mi to starosti, učí se dle učitelky výborně, ale bojím se, aby nemusela opakovat třídu, když bude hodně chybět, s rýmou chodí, ale s teplotou jí nemůžu poslat do lavice…

• Citovat
  • Upravit
72725
13.12.13 09:30
@Anonymní píše:
No mi ve školce taky pořád nemocní, dělá mi to starosti, učí se dle učitelky výborně, ale bojím se, aby nemusela opakovat třídu, když bude hodně chybět, s rýmou chodí, ale s teplotou jí nemůžu poslat do lavice…

však můžete brát učení na doma, ni ;) v té první třídě to ještě není tak hrozné. Kluk marodil téměř měsíc v kuse, učila jsem ho doma. Ve škole nepoznala píuč výpadek. Naprosto v klidu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
13.12.13 09:32
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dcerka chodí do první třídy a je často nemocná, celé září, říjen bylla ok, ale před týdnem byla skoro tři týdny doma, ve třídě měli streptokoka, měla ATB, angínu…dnes v noci opět teplota, bolest v krku…půjdeme k doktorce, ale co mě zajímá, také máte děti školou povinné často nemocné? Dávala jsem jí tři měsíce Imunoglukan, teď Preventan junior, vitamíny…

Ne, nemocná nebyla zatím ani jednou.

V první třídě to rozhodně není normální, to není školka - takže v tomhle případě bych trvala na imunologických vyšetřeních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.13 09:36

Jsme objednaní na leden na výsledky imunologických testů, také se s ní učím poctivě doma, byla po nemoci i na před o pár hodin výuky, je chytrá…

• Citovat
  • Upravit
10994
13.12.13 09:47
@Anonymní píše:
Jsme objednaní na leden na výsledky imunologických testů, také se s ní učím poctivě doma, byla po nemoci i na před o pár hodin výuky, je chytrá…

To je sice pěkné, že je chytrá, jenže to neřeší to, že je stále nemocná. Poté tě může uklidnit jen to, že učivo rychle dožene. Tak uvidíš v lednu. Pediatr na to taky něco musel říct, ne? Pěstovali jste nějak její imunitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.13 09:51

No tak to vím, že chytrost neřeší nemocnost, pediatr nám poradil Imunoglukan, Preventan junior, chodí denně ven, dbám na pestrou a vyváženou stravu, co víc mohu udělat…???zapomněla jsem napsat, že je alergik…

• Citovat
  • Upravit
22051
13.12.13 10:03
@Anonymní píše:
No tak to vím, že chytrost neřeší nemocnost, pediatr nám poradil Imunoglukan, Preventan junior, chodí denně ven, dbám na pestrou a vyváženou stravu, co víc mohu udělat…???zapomněla jsem napsat, že je alergik…

Pokud byla často nemocná už ve školce, měla jsi to řešit už minulou zimu, to především.

Což už je teď jedno. Z našich zkušeností doporučuji česnek - pravidelně a v syrovém stavu, ten se nám v kombinaci s probiotiky a Preventanem osvědčil asi nejvíc.

Mmch, kombinovat Preventan a Imunoglukan je kravina, vždycky by to mělo být jen jedno - ale spíš předpokládám, že současně jsi to nedávala a jenom to tak vyznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
13.12.13 10:05

Já myslím, že se nemusíš bát, že by musela opakovat první třídu, sice je stanovená hranice, kolik může dítě ve škole chybět, ale pokud zvládá, učíte se doma, bude mít dost známek a hlavně rozumnou pí učitelku, tak by to neměl být problém.
Já kdysi měla autonehodu a od tý doby jsem byla cca osm let víc nemocná, tolik to tu imunitu oslabilo, do tý doby jsem měla vždy zameškáno jen pár hodin. Mamka se mnou lítala po všech čertech a jediný, co mi zjistili byl EB virus a že se s tím nedá nic dělat. Brala jsem různé přípravky na posílení imunity, např. echinaceu, ale jestli pomáhaly, to netuším, časem to odeznělo, ale např. po prvním porodu jsem taky byla pořád na kaši, zase zásah do organismu. Tak jedině, jestli neprodělala něco, co by jí výrazně oslabilo. Jinak vydržte, se to spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí