Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rebelka 50
Já bych řekla, že dokud ty hnidy nezlikviduješ, tak tam zůstanou.
Sami určitě nevypadnou.
Zkus je lupnout mezi nehtama. Když lupne a udělá to zvuk,znamená to, že je ta hnida živá.
@rebelka 50 píše:
Zdravím asi před 4mesici měla dcerka jednu vesku ihned jsme koupili přípravky a bylo to dobrý a teď se furt drbe ale vší nemá kontrolovala sem ji hlavu, ale našla jsem ji hnidy mě se zdá že jsou mrtve jsou lesklé a nejsou u pokožky a jdou dobře vytáhnout
nehtama Jak zůstane dlouho mrtvá hnida na vlasu neví někdo? Radši ji znovu vyčistím hlavu
dokud ji mechanicky neodstraníš…
@PHV píše:
Zkus je lupnout mezi nehtama. Když lupne a udělá to zvuk,znamená to, že je ta hnida živá.
Asi tak. Jen to nesmí být v mokrých vlasech, tam nabobtnají a praskají i mrtvé hnidy.
To, že nejsou u hlavy, není měřítko, že je mrtvá. Jsou vši, co kladou i cca 3cm od hlavy.
Bacha na to, ja mela jako mala vši a hnidy hrozně dlouho. Neslo se toho zbavit. I me mama vyholila a stejne jsem je mela. Dodnes nechapu proc (cistotna rodina, ve skole prakticky vyhubeno..) zkousely jsme zabaly, petrolej, sampony, nakonec mi oholily tu hlavu a stale byly.. nakonec zabralo neco, paranit, snad se nepletu, ale bylo to to jedine a najednou klid. Skoda te vyholene hlavy, přijít na to driv. ![]()
Edit: ale uz je to mnoho let, snad to jeste existuje.
No pokud se stále drbe, tak bych se bála, že furt budou… Jinak hnidy musíš opravdu jednu po druhé stáhnout, samy neopadají. A jako prevenci bych VŠE vyprala a preventivně umyla vlasy šamponem proti vším i sobě.
@SADM píše:
Bacha na to, ja mela jako mala vši a hnidy hrozně dlouho. Neslo se toho zbavit. I me mama vyholila a stejne jsem je mela. Dodnes nechapu proc (cistotna rodina, ve skole prakticky vyhubeno..) zkousely jsme zabaly, petrolej, sampony, nakonec mi oholily tu hlavu a stale byly.. nakonec zabralo neco, paranit, snad se nepletu, ale bylo to to jedine a najednou klid. Skoda te vyholene hlavy, přijít na to driv.
Edit: ale uz je to mnoho let, snad to jeste existuje.
Bacha, to, že to zabíralo před x lety, neznamená, že to zabere i teď. Jsou to potvory a na spoustu likvidačních přípravků si udělaly rezistenci. A to co zabíralo, to zakázala EU ![]()
To je divné, že nezabrala vyholená hlava. Přece jen, než to doroste, tak i kdybyste něco zapomněli vyprat (plyšáka apod.), tak by měly vši chcípnout hlady.
Musela to mít nějaká tvoje kamarádka. Bohužel toto jsme měli s dítětem. Léta boje, likvidace, vyčesávání, vybírání a pořád dokola a těch peněž za to
Po několika letech jsem zjistila, že jedno dítě ze třídy to zřejmě celou dobu vůbec nelikvidovali. Přitom čistotná rodina jinak ![]()