Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Chtěla bych se s vámi podělit o hrůzu, která mě potkala. Ve středu 26.8 jsem šla do nemocnice na ultrazvuk, který jsm si sama domluvila v nemocnici, jelikož mi moje gynekoložka dělala jen jeden na potvrzení těhotenství. To jsem byla podle ní v 7 tt. Poradila mi at se objednám na genetiku na vyšetření. Obědnali mě na 10.8. což jsem mněla být podle dr. 13+1. Při ulgrazvuku na genetice doktor naměřil stáří už 14+1, takže o týden více a testy už nešli udělat, protože už na ně bylo pozdě. Nicméně na ultrazvuku prý vipadalo vše v pořádku a zřejmě jsme čekali holčičku. Do poradny jsem šla 17.8. ale dr. mě jen změřila tlak atd. i když jsem jí říkala, že stáří miminka nesedí a testy mi nemohly být udělány, neudělala mi ani ultrazvuk. Proto jsem poprosila manžela ať v nemocnici domluví ultrazvuk abych malou mohla vidět a hlavně abychom už konečně věděli termín porodu, který mi moje dr. nebyla pořád schopna určit.
To co následovalo jsem si nedokázala představit ani v tom nejhorším snu. Zjistilo se, že malé nebije srdíčko. Nemohla jsem tomu uvěřit a utekůa z ordinace s tím, že si nechám vyšetření udělat ještě jinde. Jeli jsme s manželem okamžitě do fakultky v OL a celu cestu jsme probrečeli. Tam mi bohužel pan doktor vše potvrdil. Poslali mě domů s tím, že mám ráno přijít na vyvolání porodu. V poledne to začalo a malá se narodila ve 22.00. Manžel byl celou dobu se mnou a bez něj bych to fakt nezvládla. Neví, ale co dál. Cítím strašnou prázdnotu. Domluvili jsme se, že se začneme co nejdříve snažit o další miminko, ale mám strach. Z toho, že to nepůjde tak rychle jako před tím a hlavně z toho aby se ta hrůza neopakovala. Poraďte prosím jak vše co nelíp naplánovat a co udělat aby vše dopadlo co nejlíp. Mám podstoupit nějaké nadstandartní višetření jak před tak případně až se zadaří? Genetické vyšetření nám v OL udělají automaticky jak z mé krve tak ze vzorku s plodu. Ale říkali, že se příčina s velkou pravděpodobností nezjistí. Děkuji.
@JaneDoe píše:
Přečti si to po sobě
Proč? ![]()
@verus7 Je mi líto, co vás potkalo. V první řadě je na místě změna gynekologa, s dalším ti poradit nemůžu… Přeju hodně štěstí!!!
Nechala bych si vysetrit krev na mutace, je to nenarocne vysetreni a muze te ochranit pred dalsim zklamanim.
Bohuzel se nekdy opravdu stava, ze srdicko prestane bit bez ocividneho duvodu. Hodne sily, zvladnete to. ![]()
@JaneDoe píše:
Přečti si to po sobě
Kvuli par gramatickym chybam? ![]()
Omlouvám se za hrubky. Snad pochopíte, že mi to nějak nemyslí.
@verus7 Je to moc smutne, bohuzel se takove veci stavaji
miminko vedelo proc „odejit“… Drzte se, myslete pozitivne a az se znovu zadari urcite uz vse dopadne dobre ![]()
Ano, stává se to.
Určitě je dobré projít vyšetřením a počkat si na výsledky…
Poté v těhotenství určitě absolvovat screeningy v prvním a druhém trimestru.
Např. Gennet v Praze.
Hodně štěstí ![]()
@verus7 píše:
Omlouvám se za hrubky. Snad pochopíte, že mi to nějak nemyslí.
samozrejmne
@JaneDoe rypat kvuli par chybkam se tady v te diskuzi moc nehodi nemyslis? ![]()
Je mi to líto
k počtu utz - pojišťovna prý opravdu hradí jen 2 za celé těhotenství, to že někteří doktoři dělají utz každou poradnu, je jen z jejich vůle, ale dle mě dobrá praxe. V Anglii jsem zažila pouze jeden velký utz za celé těhu, do poradny se tam chodí k midwife, které pouze poslouchá srdíčko miminka, něco jako Angelsounds.
@JaneDoe píše:
Přečti si to po sobě
Tohle je už přes čáru, příspěvek jsem nahlásila.
Presne, to je emimino člověku se stane tragrdie a chce se z ni vypsat a tady se resi y/i
je mi moc lito co se stalo a držím palce do dalšího boje Já otěhotněla 8 měsíců po potratu 16tt a bylo u me velike riziko, že se to stane znova, ale ja jsem stejne šla do toho a mam doma 18m raracha
@verus7 je mě to moc líto
, jako první bych změnila lékaře, uvidíš jestli něco nezjistí v testech jako důvod a pak asi celkové kolečko vyšetření at jsi v klidu že jsi zdravá a byla to jen hnusná náhoda ![]()
@Zuzlounek píše:
Je mi to lítok počtu utz - pojišťovna prý opravdu hradí jen 2 za celé těhotenství, to že někteří doktoři dělají utz každou poradnu, je jen z jejich vůle, ale dle mě dobrá praxe. V Anglii jsem zažila pouze jeden velký utz za celé těhu, do poradny se tam chodí k midwife, které pouze poslouchá srdíčko miminka, něco jako Angelsounds.
Taky jsem slyšela, že někteří gyn. dr. dělají ultrazvuk jen 3×, ale mě dokor v OL řekl, že miminko je mrtvé už přibližně 14 dní, takže už bylo když jsem byla 17.8. v poradně. Nedovedu si představit co by se dělo kdyby jsem nešla nu UTZ sama ze své vůle. Další kontrolu jsem měla až na 18.9.
@JaneDoe Čtu ráda diskuze, deníčky, články atd.
U tebe pozoruji, že kdykoli přispěješ stojí to za to!
Já nějak nereaguji, nepřispivám, ale na tohle teda, už musím.
Jseš skamene, uplně vygumovaná dle mě. Nemáš soudnost? víš co to je?
@verus7
je mě to moc lito, drž se! hodně sily ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.