Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nahřej si podbrisek ve sprše hodně horkou vodou a uvidíš. Já jsem třeba u prvního porodu prasknutí vody ani nezaznamenala, ale nejspíš mě odtekla jen trocha ve sprše a malá pak zbytek ucpala, protože hodně vody vyteklo až u samotného porodu.
MS bolesti jsem mela, kdyz jsem se otevirala. U me 1 hodina = 1 prst. Ale to je individual. A kdyz jsem v sobe ucitila lupnuti, tak to mi lupla voda. Nevim, jestli to muze lupnout i u zatky, snad da hodne brzo vedet nekdo jiny. Ale ja bych klidne jela i na kontrolu. Muzou dat hamiltona a do par hodin muze byt hotovo.
@Thalyssa tohle jsou poslicci. Zkus klasicky teplou sprchu a buď to polevi - poslicci, nebo to zintenzivni - kontrakce a jakoby oddělí - pzačínající porod. Jinak ano, ten začátek je jak MS bolesti, pak kontrakce vylozene jako křeče když mas prujem - pomalu to narůstá, bolest kulminuje a rychle odejde (kontrakce trvá cca 40-60s). Akorát v jakem si stavu nikdo neřekne. Muže te břicho bolet ještě dalších par hodin, pak to odejde a další dva týdny budeš 2v1, nebo se ti rozjíždí porod a večer porodíš
osobně bych zkontrolovala tasku, jestli chceš zkusit vyhnat mimco, tak sex s ejakulaci dovnitř (‘ja’ si tak porod rozjela v 39+0 s ms bolesti)
@Nejmm já jako prvorodicka první dvě hodiny jako ty a další dvě 1 hodina = 3 Cm. Jsem zvědavá co tentokrat.
Když mi začaly ms bolesti, tak jsem porodila za cca 30 hodin. Voda mi praskla až v porodnici 3 hodiny před závěrem.
Ale mohou to být jen poslíčci. Jak už tu někdo psal, horká vana a buďto se to rozjede nebo ne. Hlavně nečekej opravdu až na prasknutí vody ![]()
Taky by si mohla porodit doma ![]()
@Markéta188 jo, po prasknutí byl kluk do hodiny venku. Kamosce pichli u obou děti na sále a ty byly do par min venku. Taky bych se vodou neridila ![]()
Takovou kontinuální bolest jsem nikdy neměla, vždy křeče jak při průjmu.
Voda mi nikdy nepraskla, vždy ji lupli na sále. Kdyby ji nelupli, zřejmě by praskla až při tlačení. Resp. u toho druhého by se snad dítě narodilo i s obalem
protože ani při začátku tlačení nepraskla. Takže já bych taky nečekala. To je dost risk. Ale pokud je to první dítě, zřejmě se té bolesti budeš divit.
Mám momentálně to samé a jsem taky 38tt. Už takhle trpím asi 3 den. Včera jsem byla v porodnici a řekla mi že se tělo připravuje na porod tak proto ty MS křeče. Dej si vanu nebo sprchu s teplou vodou, pokud to nepřejde rodíš, pokud přejde poslíčci. Držím palce!
Mně teda praskla nejdřív voda, ale pak se mi kontrakce dost brzo slily do jedné, žádné pauzy nebyly. Ale bylo to teda silnější než ms bolesti o dost, to bys poznala si myslím. A hlavně mi u toho bylo strašně zle od žaludku. Takže podle mě kontrakce nemusí být vždy s pauzami, může to být i kontinuální bolest břicha. Zkusila bych tu horkou sprchu, jak holky radí, a uvidíš.
Ahoj holky,
Vím, že tady takových témat je hafo, ale zajímá mě, jestli to některá z vás měla podobně nebo dokonce stejně, popřípadě jak dlouho trvalo, než se při takových “obtížích” rozjel porod. Dnes jsem 38tt. Včera jsem měla kontrolu v porodnici, malá připravená k porodu, hlavička naléhala na spodek, otevřená na prst (už ale přes dva týdny - tehdy mi má gyn. oznámila, že to nedám ani do další kontroly). Dva dny zpátky jsem pocítila na záchodě lupnutí, a “vytekl” ze mě průhledný táhlý hlen (předpokládám že zátka). Od včerejška od večera mi začaly lehké ms bolesti (nikdy jsem na ně netrpěla), a teď ráno po probuzení mi přijdou silnější, ale jsou v kuse, ne v intervalech. Tvrdnutí břicha není, přitom jsem ho zažívala cca poslední dva měsíce. Chtěla jsem se zeptat, zda-li to může signalizovat blížící se porod i když to není v těch intervalech? (Bolest se nemění ani v jiných polohách, je pořád stejná, ale jak říkám, sílí). Do porodnice mám v plánu jet až po prasknutí vody, nevím ale, jestli se radši nezačít připravovat.

Moc děkuji předem za názory