MS bolest před porodem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Thalyssa
29.4.22 06:46

MS bolest před porodem

Ahoj holky,

Vím, že tady takových témat je hafo, ale zajímá mě, jestli to některá z vás měla podobně nebo dokonce stejně, popřípadě jak dlouho trvalo, než se při takových “obtížích” rozjel porod. Dnes jsem 38tt. Včera jsem měla kontrolu v porodnici, malá připravená k porodu, hlavička naléhala na spodek, otevřená na prst (už ale přes dva týdny - tehdy mi má gyn. oznámila, že to nedám ani do další kontroly). Dva dny zpátky jsem pocítila na záchodě lupnutí, a “vytekl” ze mě průhledný táhlý hlen (předpokládám že zátka). Od včerejška od večera mi začaly lehké ms bolesti (nikdy jsem na ně netrpěla), a teď ráno po probuzení mi přijdou silnější, ale jsou v kuse, ne v intervalech. Tvrdnutí břicha není, přitom jsem ho zažívala cca poslední dva měsíce. Chtěla jsem se zeptat, zda-li to může signalizovat blížící se porod i když to není v těch intervalech? (Bolest se nemění ani v jiných polohách, je pořád stejná, ale jak říkám, sílí). Do porodnice mám v plánu jet až po prasknutí vody, nevím ale, jestli se radši nezačít připravovat. :D
Moc děkuji předem za názory :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35605
29.4.22 07:00

Nahřej si podbrisek ve sprše hodně horkou vodou a uvidíš. Já jsem třeba u prvního porodu prasknutí vody ani nezaznamenala, ale nejspíš mě odtekla jen trocha ve sprše a malá pak zbytek ucpala, protože hodně vody vyteklo až u samotného porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
29.4.22 07:02

MS bolesti jsem mela, kdyz jsem se otevirala. U me 1 hodina = 1 prst. Ale to je individual. A kdyz jsem v sobe ucitila lupnuti, tak to mi lupla voda. Nevim, jestli to muze lupnout i u zatky, snad da hodne brzo vedet nekdo jiny. Ale ja bych klidne jela i na kontrolu. Muzou dat hamiltona a do par hodin muze byt hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18580
29.4.22 07:06

@Thalyssa tohle jsou poslicci. Zkus klasicky teplou sprchu a buď to polevi - poslicci, nebo to zintenzivni - kontrakce a jakoby oddělí - pzačínající porod. Jinak ano, ten začátek je jak MS bolesti, pak kontrakce vylozene jako křeče když mas prujem - pomalu to narůstá, bolest kulminuje a rychle odejde (kontrakce trvá cca 40-60s). Akorát v jakem si stavu nikdo neřekne. Muže te břicho bolet ještě dalších par hodin, pak to odejde a další dva týdny budeš 2v1, nebo se ti rozjíždí porod a večer porodíš :nevim: osobně bych zkontrolovala tasku, jestli chceš zkusit vyhnat mimco, tak sex s ejakulaci dovnitř (‘ja’ si tak porod rozjela v 39+0 s ms bolesti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18580
29.4.22 07:09

@Nejmm já jako prvorodicka první dvě hodiny jako ty a další dvě 1 hodina = 3 Cm. Jsem zvědavá co tentokrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5935
29.4.22 07:10

Když mi začaly ms bolesti, tak jsem porodila za cca 30 hodin. Voda mi praskla až v porodnici 3 hodiny před závěrem.
Ale mohou to být jen poslíčci. Jak už tu někdo psal, horká vana a buďto se to rozjede nebo ne. Hlavně nečekej opravdu až na prasknutí vody :mrgreen:
Taky by si mohla porodit doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18580
29.4.22 07:11

@Markéta188 jo, po prasknutí byl kluk do hodiny venku. Kamosce pichli u obou děti na sále a ty byly do par min venku. Taky bych se vodou neridila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
29.4.22 07:53

Takovou kontinuální bolest jsem nikdy neměla, vždy křeče jak při průjmu.

Voda mi nikdy nepraskla, vždy ji lupli na sále. Kdyby ji nelupli, zřejmě by praskla až při tlačení. Resp. u toho druhého by se snad dítě narodilo i s obalem :mrgreen: protože ani při začátku tlačení nepraskla. Takže já bych taky nečekala. To je dost risk. Ale pokud je to první dítě, zřejmě se té bolesti budeš divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
29.4.22 09:38

Mám momentálně to samé a jsem taky 38tt. Už takhle trpím asi 3 den. Včera jsem byla v porodnici a řekla mi že se tělo připravuje na porod tak proto ty MS křeče. Dej si vanu nebo sprchu s teplou vodou, pokud to nepřejde rodíš, pokud přejde poslíčci. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12876
30.4.22 03:47

Mně teda praskla nejdřív voda, ale pak se mi kontrakce dost brzo slily do jedné, žádné pauzy nebyly. Ale bylo to teda silnější než ms bolesti o dost, to bys poznala si myslím. A hlavně mi u toho bylo strašně zle od žaludku. Takže podle mě kontrakce nemusí být vždy s pauzami, může to být i kontinuální bolest břicha. Zkusila bych tu horkou sprchu, jak holky radí, a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí