Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zakládám vlákno, které tu není - mohly byste, prosím, napsat své zkušenosti s mateřskými školkami na Kladně? Mě konkrétně zajímají nejvíc školky Čtyřlístek v Bulharské a školka Na Růžovém poli, ale určitě si rády počtou i jiné maminky z Kladna, které bydlí jinde. Díky
.
Děti chodily do Švýcarský a spokojenost byla půl na půl. Jedna dcera super učitelky, program, všechno. Mladší dcera jedn rok hrůza. Prý se to ale už taky změnilo k lepšímu. Holky tam chodily v letech 2009-2012. Srarší byla do školy připravená perfektně, mladší pak 2 roky chodila jinam, takže připravenost do školy nevím.
@Lucca43 Čekala jsem, že když otevřu tuto diskuzi, něco se dozvím, ale koukám, že se vlákno moc nechytlo. Je to škoda. Já mám vybraných pro kluka školek pět na Kladně a nemůžu se rozhodnout, jestli jít na zápis do všech nebo to proškrtat. Bohužel také nemám žádné reference. U nás se do užšího výběru dostala Moskevská, Vrchlického, Plzeňská, Sluníčko a Montessori, ale mám tříleťáka, takže mám strach, že mi ho nikde nevezmou…
@joker.l Obnovuji. Jak jsi se nakonec rozhodla a kam malý chodí? Vzhledem k logistice bych chtěla nějakou školku v okolí divadla, možná ještě na Sítné. Nemá někdo zkušenosti/reference na školky J.Hory a Divadelní? Předem děkuji za jakoukoliv reakci (k věci
).
@Svistice Nakonec kluk chodí do Moskevský, jen tam mi ho vzali, takže nebylo o čem… Ale na zápise byl asi ve 4 MŠ a v těch ostatních mi rovnou řekli, že bez šance..
@joker.l Hmm, Rozdělov už je docela z ruky. Jsi tam alespoň spokojená?
@Svistice Pro nás byl Rozdělov ideální, takže polohou paráda. Jinak mám k učitelkám jisté výhrady, ale to je jen k jejich chování vůči nám, rodičům. K prckům, co vím, jsou zlaté. Kluk si tam nestěžuje (jako na tety vloni v jeslích), takže jsem spokojená.
Oživuji diskuzi.
Netušíte některá, kolik jde letos dětí do školy z MŠ Montessori? Vím, že předloni a loni to bylo asi 90 dětí z celkového poštu 112 dětí, tak jestli je to letos podobné?
@Foxisssss Zdravim. Loni a predloni z Ms Montessori odchazelo do skoly kolem 50ti deti. Letos to bude podobne. U nas ve tride je 14 predskolaku, ale par jich ma odklad…a podobne je to i v ostatnich tridach…
@Foxisssss To je nesmysl, 90 dětí rozhodně neodcházelo.
U nás ve třídě jde asi 13 dětí.
@qwenny ![]()
Zdravím a připojuji se k oživené diskusi. O Montessori sice nevím nic, ale zajímaly by mě zkušenosti maminek a dětiček se školkami zmíněnými v úvodu. Zápisy jsou právě aktuální, tak třeba někdo předá zkušenosti dále. Mě konkrétně by pomohly čerstvé zkušenosti ze školek Sluníčko, Slunečnice, Čtyřlístek, případně Píšťalka. Moc děkuji za jakoukoliv informaci.
@jenny.fields
Jsem to spatne zformulovala, myslela jsem 90 deti za oba roky dohromady ![]()
@qwenny Dekuji,hlasim dceru jen sem, tak snad se dostane ![]()
@Foxisssss Tak to jo
Jestli hlásíš tu starší, tak si myslím, že se dostane bez problémů.
@janyicka Bude lepší, jestli jsi na FB se přihlásit do skupin maminky kladno diskuze a pak je tam ještě jedna, sem tolik lidí z kladna nechodí
@jenny.fields Díky, jj tu starší.
Do 22. března budou výsledky, tak budu moudřejší ![]()
Holky, už víte výsledky? My byli u zápisu ve dvou školkách, v té jedné ho nevzali a druhá školka ticho o pěšině - nic není na webu ai na školce.
Už bych to potřbovala vědět, aychom se podle toho zařdili. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.