Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky, chtěla bych poprosit o vaše zkušenosti se školičkou Mary Poppins v Králově Poli. Jak se tam vašim dětem líbí nebo líbilo a jak vy jste se školkou spokojené? Naučili se tam vaše děti něco zajímavého? A které dny jste dítko do školky dávaly, když nechodilo celý týden? Co jste musely na začátku pořizovat, mají nějaké speciální požadavky? A prosím, kolik jste platily a za kolik dnů? Na svých stránkách píší, že mají logopeda, máte zkušenost? Všem moc děkuji za odpovědi ![]()
@Calla já tam měla syna asi jen 3× v jeho 1,5 roce. Byli jsme spokojení. Jsou tam zaměřený spíš na menší děti, hodně tam tlačí angličtinu, jinak jsou i dost drazí. mám pocit, že jsem platila za jedno dopoledne 500,–, ale už nevím přesně je to 3,5 roku zpátky… záleží na tom co od toho očekáváš, v Brně je spoustu školek, jsou různě drahé a mají různé zaměření. My pak chodili ještě do Emily na zemědělské a děs běs
@Terlas Chtěla bych tak na tři dny v týdnu a očekávání je takové, aby se dětem věnovali, něco je naučili a pracovali s nimi (tím nemám na mysli zrovna angličtinu, ale třeba nějaké tvoření, hry, pohybové cvičení, říkanky atd). Aby byl dohled na hygienu, slušný vychování a samostatnost. Dcera navíc nemluví nějak moc dobře, tak mě zaujal ten logoped, jestli se třeba snaží děti líp rozmluvit. Vzpomínám tak když jsem chodila do školky já a učitelky celý den posedávaly, popíjely kafíčko a děcka pobíhali po místnosti jak králíci a nikdo se jim pořádně nevěnoval
. Tak zrovna to bych nechtěla
.
@Calla kolik holčičce je? Mě tahle školka přišla spíš hlídací než učící
nejlepší bude když tam zajdeš, domluvíš si schůzku s ředitelkou a při tom to budeš i sledovat
já jsem ho tam dala, jen proto, že jsem to měla blízko, jinak bych si asi vybrala něco zaměřeného na přírodu. Angličtinu tam tlačí i proto, že tam mají děti co mluví jen anglicky (aspon tehdy)…
V brně existují i státní jesle od 2 let. Kamarádka tam měla dítě a nemohla si to vynachválit. Jen netuším jak je to s přihláškama…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.