Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dievcata,
chcem sa spytat ako ste to mali s menstruaciou po cisarskom reze? Ja som po porode dva mesiace a najskor som asi styri tyzdne krvacala,potom tyzden pauza,zase som tyzden krvacala,zase tyzden pauza a zase po cca tyzdni krvacam. Stalo sa to niektorej? Moze to byt normalne? Za odpoved vopred vsetkym dakujem. ![]()
Já jsem to měla v pohodě, po SC krvácení asi 3 týdny, pak nějaké špinění, 5 týdnů po porodu jsem dostala menstruaci. Po šestinedělí jsem si nechala napsat antiko a mám to pravidelně. Takže jsem Ti vlastně neporadila. A už jsi byla na prohlídce po šestinedělí? poraď se s lékařem.
Já po císaři neměla co se týče očistků šestinedělí, ale sedminedělí
, ale je fakt, že 2-3 týdny to bylo takový slaboučký, jen na slipovku, třeba celý den nic a pak pár kapek (pořád červených, rozhodně žádné popisované změny barvy od červené přes růžovou po bílou barvu očistků). Menses jsem pak dostala za půl roku, asi 10 dní po ukončení neúspěšného kojení.
ona to asi nebude ms, ale spíš ještě očistky, já to poprvé měla osm týdnů v kuse, ale taky s takovýma delšíma pauzama (tři, čtyři dny), kdy už jsem si myslela, že to skončilo, a ono ne… klasickou ms jsem dostala až 11 měsíců po porodu (kojila jsem).
ano na prehliadke som bola a povedal,ze vsetko je ok. To som si este vtedy myslela,ze som dostala normalne ms…
a neviem ci je to nahoda,ale mam pocit akoby sa mi to spustilo vzdy po sexe ![]()
Já měla to šestinedělí taky dost hektické, týden třeba nic a pak jeden den krvácení a tak se to různě střídalo. Po nasazení HA jsem měla asi tři dny jakoby MS od té doby nic, až teď 10měsíců od porodu, když jsem přestala kojit, se MS ukázala. Určitě to budou spíš očistky, někdy to Dr. zmíní, že ty očistky ještě probíhají a budou. Mě třeba na utz říkal (na kontrole po šestinedělí), že očistky už odešly a na MS to nevypadá, což měl vlastně pravdu.