Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Má někdo osobní zkušenost s touto školkou? Podle informací a fotek z oficiálncíh stránek školky vypadá školka „slušně“ a pěkně. ALE - vzhledem k tomu, že je školka v Ostravě-Přívoze, tak se trochu obávám ostatních dětí v oné školce (kdo zná tuto lokalitu, tak jiste pochopí, co mám na mysli) Je to navíc u velké křižovatky.. kde tam děti chodí na procházky? A daly byste své dítě to déto školky, kdybyste neměli jinou možnost? Musím se vrátit od září do práce - hlídání nemám, do naší školky nás na 99,9% nevezmou (malý bude mít 3 roky v září) a na soukromou školku bohužel taky nemáme. Ostatní školky, které bych měla po cestě do práce mají naplněnou kapacitu.
Nejsem z ostravy, ale nedala do této školy. vím, co máš asi namysli, prostě ne,
Jsem z Ov, dokonce jsme pár let bydleli za rohem - a nedala bych tam dítě ![]()
@bedlunka píše:
Má někdo osobní zkušenost s touto školkou? Podle informací a fotek z oficiálncíh stránek školky vypadá školka „slušně“ a pěkně. ALE - vzhledem k tomu, že je školka v Ostravě-Přívoze, tak se trochu obávám ostatních dětí v oné školce (kdo zná tuto lokalitu, tak jiste pochopí, co mám na mysli) Je to navíc u velké křižovatky.. kde tam děti chodí na procházky? A daly byste své dítě to déto školky, kdybyste neměli jinou možnost? Musím se vrátit od září do práce - hlídání nemám, do naší školky nás na 99,9% nevezmou (malý bude mít 3 roky v září) a na soukromou školku bohužel taky nemáme. Ostatní školky, které bych měla po cestě do práce mají naplněnou kapacitu.
@bedlunka, jsem z Ovy, bydlíme taky v místě, kde je plno „sociálnokulturně“
znevýhodněných. Já bych se do Mš zašla podívat…Tady tyto děti do Mš nechodí (je nutno platit stravné, a dětí mají hodně, raději utrácejí za jiné požitky, než za vzdělávání
, my tady měli naprosto suprovou učitelku
a ta chtěla navíc zálohu před nástupem do Mš 1500Kč na strávné
), děti dávájí do 0-tých ročníků a školních klubů- ty jsou zdarma a neplatí se strávné…K nám do školky chodily jen dvě romské děti, z rodin pracujících rodičů a naprosto běžně vychované, jejich maminky zdravím dodnes ![]()
Nevím jak to tam funguje, ale na fotkach ani tyto děti, které myslíš vyfocené nejsou jsou tam většinou bílé a viděla jsem na fotkach 2vietnamky co jsem se dívala na stránky a parkrát jsem je viděla jak šli na procházku přes park boženy němcové kam šli dál nevím, ale viděla jsem jen bílé tak nevím myslím si že oni ani do školky nechodí, ale spíše jim zkus napsat jestli mají nějaky den otevřených dveří nebo jestli by jses mohla přijit kouknout jak to tam funguje jaky mají program atd. že máš v plánu tam dat maleho a uvidíš ale podle mě tam tyto děti nebudou
Mně osobně se nelíbí ani to místo - Sad Božky.
@lilie12 píše:
Nevím jak to tam funguje, ale na fotkach ani tyto děti, které myslíš vyfocené nejsou jsou tam většinou bílé a viděla jsem na fotkach 2vietnamky co jsem se dívala na stránky a parkrát jsem je viděla jak šli na procházku přes park boženy němcové kam šli dál nevím, ale viděla jsem jen bílé tak nevím myslím si že oni ani do školky nechodí, ale spíše jim zkus napsat jestli mají nějaky den otevřených dveří nebo jestli by jses mohla přijit kouknout jak to tam funguje jaky mají program atd. že máš v plánu tam dat maleho a uvidíš ale podle mě tam tyto děti nebudou
@Larr píše:
Mně osobně se nelíbí ani to místo - Sad Božky.
no extra hezké není
vím co myslíš ale když si jich nevšímaš tak se to da zvladnout ale já tam jsem vždy jen na chvíli tak moc nevím jak to mají ty co tam žijí pořad
No právě - a vo tom to je.
Po 6, 8 letech žití - mohu říct - za mě Špálova nee
.
@lilie12 píše:
no extra hezké nenívím co myslíš ale když si jich nevšímaš tak se to da zvladnout ale já tam jsem vždy jen na chvíli tak moc nevím jak to mají ty co tam žijí pořad
Holky díky moc za názory.
Ta lokalita se mi teda taky nelíbí ani trochu. Ale hold jsem v situaci, kdy si nemůžu vybírat. A nemůžu se spoléhat na to, že se někde jinde do září uvolní místo
No „ráno moudřejšího večera“ takže to nechám uležet.
@bedlunka
Ahoj, nevím jak ses rozhodla, ale taky bydlíme poblíž a dítko bych tam rozhodně nedala. Taky v září mydlím do práce a už teď hledám soukromé jesle. To bude hukot, hlavně finančně
Ale četla jsem v květnovém Centrumu, že jsou ještě volné kapacity ve školkách na Křižíkove, Repince a Varenské. Žádná hitparáda to sice není, ale třeba na Křižíkovou chodila spousta dětí kamarádek a vyloženě spokojenost. Asi bych si tam zkusila minimálně zavolat, držím palec ať to vyjde
když tak mrkni na
http://www.moap.cz/…_2013web.pdf
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.