Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dceři budou v září 3 roky. Ve školce, kam bude chodit, pracuje i její teta. Mám možnost vybrat si, zda chci malou dát přímo do třídy k tetě, nebo jinam i do jiné budovy. Co byste vybraly vy? Malá je dost stydlivá a bojácná, takže by určitě byla víc v pohodě, ale zase potřebovala by se trochu osamostatnit a ne stát tetě půl dne za zadkem. Co myslíte?
Prvni rok ji dej k tete a kdyz si zvykne a bude v pohode, tak dalsi skolni rok ji preloz do jine tridy.
Nevím kam ji dát, ale myslím, že za rok ji přeložit není dobré. Ve školce si nadělá kamarády na které se začne těšit a přijde o ně. Já vím, že kamarádi ze školky měla dcera i na ZŠ a vím jak za ně byla ráda, že tam není sama
Já bych teda po roce třídu neměnila. Zvykne si, najde si kamarády a pak začínat znovu s její povahou. Moje neteře chodili do školky a učitelku jim dělala chvíli i babička (neměnili třídu děti, ale učitelky) a bylo to v pohodě. Já myslím, že teta už si poradí, aby se zapojila do kolektivu.
Co se týče toho přeložení do jiné třídy, to by nebylo potřeba, v té školce se jim každý rok mění učitelky, takže příští rok by celou tu třídu měl někdo jiný.
@hanavendy já bych jí dala klidně k tetě, alespoň tam bude mít ze začátku někoho koho zná. Pak se otrká a bude to v pohodě.
Já bych ji dala na ten první rok k tetě. Mladší neteř je taky hodně stydlivá a to, že měla první rok nebo dva ve třídě svojí babičku, ji určitě pomohlo.
Já bych ji dala do třídy za tetou, ale nejsem moc objektivní, protože já osobně jsem školku nesnášela a 4 roky jsem tam probrečela, a dala bych cokoliv za to, kdyby místo té čůzy, která nás učila, tam byla moje teta ![]()
Ne, vážně, pokud se jim po roce učitelky stejně vymění, tak bych ji klidně do třídy k tetě dala, aspoň si ráno ušetříš nervy, dcera nebude dělat scény, že nechce do školky, bude se tam těšit. Na ten první zvykací rok je to ideální.
@Jolynka píše:
Prvni rok ji dej k tete a kdyz si zvykne a bude v pohode, tak dalsi skolni rok ji preloz do jine tridy.
Ano, to se i mně zdá jako rozumné řešení
Spokojenost bude na všech frontách ![]()
I když o tom tak přemýšlím-zakladatelko podle mého(a většiny) ji dej k tetě. Pamatuji si, jak starší chodila do školky, já dělala odpolední a protože jsem bydlela kousek od školky viděla jsem na zahradu. Venku mráz a fukejř a spousta dětí lítala bez čepice, rukavic atd… Učitelky se zdály, že jim to je jedno stály na kousku kde alespoń malinko slunko svítí víc nikoho nic nezajímalo. Teta spíš koukne jak je ven oblečená atd..
@hanavendy píše:
Co se týče toho přeložení do jiné třídy, to by nebylo potřeba, v té školce se jim každý rok mění učitelky, takže příští rok by celou tu třídu měl někdo jiný.
pokud se jim mění učitelky, tak jí pro začátek dej k tetě. Budeš mít jistotu, že se lépe zadaptuje, když tam někoho dospělého zná. A vůbec to nemusí být tak, že se bude držet jen tety, třeba se rychle otrká ![]()
Ahoj, moje kamarádka je učitelkou mému synovi v MŠ, znal jí už před nástupem do školky, a já, jelikož jsem tu možnost měla, jsem si prosadila ho do její třídy dostat.
A jsem ráda, malej si dobře zvykl, mám od ní objektivní zprávy, neměnila bych.
Do jiné třídy ho rozhodně dávat nebudu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.