Mšice na pokojovce

297
17.5.13 09:14

mšice na pokojovce

Zdravím, právě jsem našla na své Marantě třtinové mšice a že jich tam je, zespoda listů :( co s tím mám dělat? bojím se, že už si přelezli i na jiné rostliny… a hlavně, nechci, aby mi kytku zničila, máte nějaké osvědčené rady? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.5.13 09:18

Kopřivový výluh - mladé kopřivy, nasekat, dát do vody, pár dní ustát, postříkat květinu. Té to neublíží, mšice to zlikviduje.. kdyžtak postřik zopakovat. Oni se bestie dostanou klidně otevřeným oknem a rychle se šíří… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
17.5.13 09:20

No mně se s tim moc nechce otálet a čekat pár dní  :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.5.13 09:36

@teriiiy existují i chem. postřiky.. např toto: Jak zakročit:
Existují tři možnosti:

Pomocí chemických postřiků
Pomocí insekticidních postřikových prostředků na přírodní bázi
Pomocí přírodního predátora

Mezi chemické postřiky, které lze použít proti mšicím, patří Talstar, Torant, Spruzit, Aztec, Mospilan a další. Při použití těchto přípravků je zapotřebí si důkladně prostudovat návod a hlavně dodržet ochrannou lhůtu, kterou výrobce vždy uvádí. Chemické postřiky bývají často účinné jen zpočátku. Časem mšice získají odolnost vůči těmto přípravkům.
Postřiky na přírodní bázi jsou sice méně účinné než ty chemické, ale zase jsou mnohem šetrnější k rostlinám, životnímu prostředí a i nám lidem. Nemají žádnou ochrannou lhůtu. Proti mšicím můžete použít například Neudosan a Biool.
Poslední možností je aplikace přírodního predátora. Proti mšicím se nejčastěji používá parazitující vosička Aphidius colemani, kterou lze aplikovat i v domácnosti. Jejím nepřítelem ale bývají již zmínění mravenci. Proto je zapotřebí zároveň zakročit i proti nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.5.13 09:37

Vyzkoušej.. s chemií nemám zkušenosti, je tam psáno i o přírodních, určitě seženeš v květince nebo hoby marketu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
17.5.13 09:45

Táta mi přinesl nějaký postřik, který používá, tak snad to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
17.5.13 09:52

Já jsem na mšice na Ibišku použila toto http://www.lovela.cz/…94/biool_211. Nechtělo se mi totiž doma stříkat ničím chemickým a ten olej mi přišel dobrý. Fungovalo to rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
17.5.13 09:53

No tak já to ani nestříkala doma, vzala jsem to na zahradu, tam to aplikovala a nechávám to tam oschnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí