Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu
Máme na zahradě 3 do sebe přetékající sudy na dešťovou vodu a ráda bych jestli se nedá někde sehnat nějaký kryt nebo něco takového aby tam voda i nadále tekla ale aby do toho nemohlo spadnout dítě. Našla jsem na internetu jen nějakou síťovinu. Pro šťoury, vím že si mám dítě hlídat a to taky dělám, tohle je jen bezpečnostní opatření, co kdyby náhodou, radši budu připravená než později litovat. Všem moc děkuju
Máme sudy dost vysoko (prcek by se tam neměl dostat), nevím, jak jinak to zabezpečit, ale máš pravdu, taky se bojím.
@Ester13 no my právě moc vysoko ne, malá teď když se vytahne na špičky tak do toho nejmenšího nakoukne
zatím je opatrná a neví na co se to používá (zaléváme když spí) ale až jí to dojde tak se fakt bojím, že jí to bude přitahovat. Já jsem kdysi u někoho viděla takový jakoby železný kryt (pásky), jako víko, tak mě napadlo, že třeba tady by někdo věděl, jestli se to dá koupit nebo vyrobit.
Ta mříž na výlevku se používá ve špitále na normoš záchod bez prkýnka, takže počítám, že to bude ale malé. Ale třeba kdyby byl manžel šikula a uměl se on nebo někdo známý ohánět svářečkou, tak by něco podobného vyrobil..
@PetiteFillette to asi malé bude, ale taťka je docela kutil, tak by s tím už mohl něco udělat. Aspoň se mám od čeho odpíchnout ![]()
Ještě mě napadlo udělat na to dekl z obyčejného drátěného pletiva na ploty. Ale to by bylo potřeba nějak vymyslet, aby to tam drželo. Ono i ta mříž na výlevku má udělátka na přimontování jen na jedné straně, aby se to dalo zvedat, tak stejně byste museli něco vyšpekulovat i tam.. ![]()
@Prazule132 píše:
@PetiteFillette to asi malé bude, ale taťka je docela kutil, tak by s tím už mohl něco udělat. Aspoň se mám od čeho odpíchnout
Tak to je supr, určitě něco vymyslíte ![]()
@PetiteFillette já fakt moc děkuju za radu
i když ta výlevka není ono, možná k tomu půjde něco přidělat a pak zase nějak k sudu, ale to už nechám na chlapech
ať si tenhle technický oříšek vyloupnou sami ![]()
Není zač
Tak ať se podaří. Takovýmhle nehodám je potřeba předcházet ![]()
Ale je zač
, já bych tu strávila noc přemýšlením jak to nazvat a pod čím hledat. Až to bude nějak vyřešeno (asi to chvilku potrvá) tak se pochlubím a třeba to pomůže i někomu dál ![]()
Ahoj, muj tata byl klempir. Tak sudy delal sam a udelal na ne i takove poklice s drzakem uprostred. Je to vse plechove. Pokud zajdete do klempirstvi, urcite vam je udelaji. Delal to hlavne kvuli nam detem, ale ani listi, jehlici…tak do sudu nepada.
Naši mají plastové sudy s víkem. I na kovové jsem viděla víka. Z té mříže bych měla strach, aby to na sebe ve finále ze zvědavosti třeba nestrhla…