MŠMT kurz účetnictví

DMl
6
11.1.23 16:46

MŠMT kurz účetnictví

Zdravím,
chci se optat, zda si někdo dělal kurz účetnictví (i s výpočetním programem Pohoda) s akreditací MŠMT (třeba od firmy službyapodnikání)? Já ho mám od ÚP. Mám SOŠ jiného oboru, tak si neumím úplné představit, co mě čeká. A hlavně více, jak půlku mám distančně.

Co mám čekat od závěrečného testu? Je to jako maturita na několik stran?
Mám čekat spíše nějaké záludnosti?
Pokud ho neabsolvuju úspěšně, mám možnost náhradního pokusu? Někdo právě říká, že máme jeden pokus navíc, někdo zase, že máme neomezený počet pokusů, tak nevím.
Pokud ho někdo absolvoval úspěšně a klidně i přímo od této firmy, klidně budu ráda, když mi k tomu řekne více. Např.: jaký měl pocity, jestli ho to spíše zaskočilo a nebo právě překvapilo či postřehy.

Děkuji předem za diskuzi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.1.23 18:38

Žádné záludnosti nebyly, vse se probíralo na hodinách. Já mám už několikaletou praxi, takže spíš jsem se zaměřila na teorii. Byly tam hlavně otázky, které byly v tom on-line výukovém modulu. Určitě to zvládneš! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
12.1.23 10:54

Neměj z toho strach, kurz úplně v pohodě. Na závěrečný test jsme měli podmínku mít zapnutou webkameru, ale nemusela nás zabírat celé :lol:. Byla možnost náhradního termínu, ale pochybuji, že někdo využil. Už v průběhu hodin bylo vidět, kdo se chytá a kdo moc ne.
Jen teda nečekej nijak extra uplatnění. Kurz mi maximálně pomohl, že v životopise bylo vidět, že mám chuť se učit. I na juniorské pozice účetních chtěli ekonomickou školu, všude se ptali na praxi aj. Nakonec jsem našla uplatnění jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DMl
6
12.1.23 11:51

@Lucie008 Tak to test mám prezenčně, ne distančně. A co mám čekat od toho testu? Teorii a i výpočty nebo hlavně jen teorii? Vlastně na docházkovém papíru mám, že v den závěrečné zkoušky tam budu cca 3 hodiny (to jak dlouhý test musí být xD). Já se rozhodně připravuji, ale samozřejmě mám obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
13.1.23 06:59
@DMl píše:
@Lucie008 Tak to test mám prezenčně, ne distančně. A co mám čekat od toho testu? Teorii a i výpočty nebo hlavně jen teorii? Vlastně na docházkovém papíru mám, že v den závěrečné zkoušky tam budu cca 3 hodiny (to jak dlouhý test musí být xD). Já se rozhodně připravuji, ale samozřejmě mám obavy.

My měli teorii a)b)c), pak zaúčtovávání, ale všechno jednoduché, co jsme probírali. Na test jsme tuším taky měli velkou časovou mezeru, ale stíhalo se bez problémů dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DMl
6
13.1.23 08:47

@Lucie008 Tak já doufám, že to budeme mít podobně. Děkuju za informace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
16.1.23 10:07

Já byla na kurzu mzdového účetnictví v Orange Academy, ale mají i klasický kurz účetnictví. Myslím, že tam pracují v Pohodě i Money S3, každý si může vybrat. Za mě byl kurz super, bylo tam hodně opakování, tak zkoušku zvládli i ty nejpomalejší. Např. tam byl pán důchodového věku, který chtěl pomoct dceři při podnikání, to jsem koukala, že to dal. Měl rozhodně můj obdiv. Ale když se na to nevykašleš, tak bych se toho nebála. Stačí si doma opakovat a procvičovat. Já byla na kurzu v Brně, ale mají je po celé ČR https://orangeacademy.cz/…ove-evidence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DMl
6
16.1.23 14:32

@Orchideas1 Já mám právě obsahově všechno. Tak jsem taková nejistá, protože si myslím, že jsem si toho naložila hodně. Neříkám, že jsem pomalejší, ale je fakt, že trochu tápu.
Držte mi palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
16.1.23 14:57

@DMl Z vlastní zkušenosti vím, že na začátku toho je hodně, ale jak se to pak všechno opakuje pořád dokola, tak si to sedne. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.5.25 20:06

Zaverecny test

Ahoj holky, obnovuji diskuzi protoze jsem si ukousla fakt velke sousto. Ucto mi nikdy neslo ale chtela jsem kurz zkusit. Teorii mam nadrcenou ale logika to je vec jina :( je tu prosim nekdo, kdo by mi mohl napsat jake tam byli alespon priblizne priklady na zauctovani? Zkratka jak asi vypadal ten zaverecny test. Dost vysiluju protoze kdyz to nedam budu muset uhradit 20k za kurz.
Dekuju moc kazde, ktera zareaguje :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko