MT-nábytek. Dočkal se někdo peněz?

854
28.7.16 14:21

MT-nábytek. Dočkal se někdo peněz?

Zdravím. Chtěla bych se zeptat na názor těch, které mají nějaké zkušenosti se společností MT-nábytek. Tato společnost mi dluží 13 tisíc. Moje blbost, nepřečetla jsem si recenze na Heurece dřív, než jsem si objednala gauč. Ten mi sice přišel, ale ne v té kvalitě, kterou bych očekávala, takže jsem podala reklamaci a následně odstoupila od smlouvy. 5 týdnů čekám na peníze, firma se neozývá na e-mail, nereagují ani na popud dTestu, zvažuji předžalobní výzvu, ČOIku, případně žalobu. Už fakt nevím, jestli se dočkám svých peněz.

Řešil někdo z vás podobný problém? Dočkali jste se finanční kompenzace nebo se vážně budu muset soudit?
 Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4334
28.7.16 14:25

Neměla si spíš odstoupit od smlouvy ve 14 denní lhůtě? reklamace jako taková ti bude asi k ničemu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
28.7.16 14:30

Já jsem od smlouvy odstoupila, poté, co reklamaci nevyřídili. Chtěla jsem v první řadě gauč :) Teď mi jde o to, že nemám ani gauč, ani peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4334
28.7.16 14:33

No jenže kdyby si ho vrátila hned ve 14 denní lhůtě tak už máš peníze :) Takže sis to vlastní chybou protáhla o dny z reklamace, protože na reklamaci měli 30 dnů tu pravděpodobně zamítly a ted mají ještě dalších myslím 14 dnů na vyřízení té vratky pak než to projde kolotočem… No pokud budou rychlí tak to do konce srpna snad stihnou :D pracovala jsem PC firmě takže bohužel vím jak je to potom zdlouhavé… :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
28.7.16 14:36

No, to špatně chápeš. Já odstoupila po 30 denní reklamační lhůtě, ano. Pak měli 14 dní na vrácení peněz. Nevrátili je. Je to momentálně o 3 týdny víc a peníze ještě nemám. To znamená, že lhůtu na vrácení přetáhli o 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4334
28.7.16 14:39

Co vím tak mají 14 dnů na vyřízení vratky a 14 dnů na vrácení peněz. Stejně tak jako 30 dnů na vyřízení reklamace. Ale nebudu se hádat už tam nějaký pátek nepracuji ale za mě to bylo takto teda aspon takhle jsme postupovali :) protože reklamaci 30 dnů vyřizuje jiné oddělení než vratku 14 dnů a pak to proplacení a učtárna taky nějakou dobu trvá :) Tam by to oni museli tu reklamaci uznat aby ti pak hned mohli vrátit peníze, ale pokud jí neuznali a ty si následně odstoupila ve 14 tak oni mají další čas na vyřízení té vratky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
28.7.16 14:40

Dohromady čekám vlastně víc, jak to… reklamace trvala 6 týdnů, když počítám dobu od zaregistrování reklamace. 14 dní jim trvalo, než si pro to jenom přijeli. Tak jsem počítala, že dalších 30 dní budu čekat na novej opravenej gauč. Ten nepřišel a nepřišel ani žádnej e-mail, nic. Tak jsem jim psala, že odstupuju od smlouvy, to potvrdili a napsali, že do 14dní pošlou peníze. Teď je to 5 týtnů. Takže čekám na gauč nebo peníze vlastně už 6+5 týdnů :mrgreen: Na internetu hrozné recenze, ale jak říkám, moje blbost, měla jsem si je přečíst dřív. Nicméně se nikde na internetu pořádně nemohu dočíst, jestli ti, co chtěli zpátky peníze, nějaké dostali.. zatím to totiž vypadá, že se na ně (na ten obchod) pořádalo několik hromadných žalob. ČOIka mi odepsala, že už je mají v hledáčku, nejsem první a ani poslední. Nicméně to jsem tam psala jen kvůli reklamaci.. teď budu psát znova, ale kdoví, jestli mi to bude něco platné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
28.7.16 14:42
@Anikaa02 píše:
Co vím tak mají 14 dnů na vyřízení vratky a 14 dnů na vrácení peněz. Stejně tak jako 30 dnů na vyřízení reklamace. Ale nebudu se hádat už tam nějaký pátek nepracuji ale za mě to bylo takto teda aspon takhle jsme postupovali :) protože reklamaci 30 dnů vyřizuje jiné oddělení než vratku 14 dnů a pak to proplacení a učtárna taky nějakou dobu trvá :) Tam by to oni museli tu reklamaci uznat aby ti pak hned mohli vrátit peníze, ale pokud jí neuznali a ty si následně odstoupila ve 14 tak oni mají další čas na vyřízení té vratky :)

I kdyby to takhle bylo, jak píšeš, tak pořád to nevychází, pořád jsou o týden ve skluzu a co, týden bych teda dejme tomu neřešila, ale že už se neobtěžují ani reagovat na mail, na telefon, na nic? trochu podezřelé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
28.7.16 15:31

My jsme u nich reklamovali postel; dali nám kompenzaci 500 korun a postel nám zustala :pocitac: po půl roce se rozpadla a to už jsme reklamaci ani nezkouseli, tak ji táta s bráchou dali dohromady tak, že už vydrží snad i zemětřesení:( mt nikdy víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4334
29.7.16 06:27

@rajada - Tak to je blbý, já nevím jak je to tam s tím že si to musí přijet, jestli na to mají nějaký termín nebo tak… Každopádně tvoje situace je blbá…Musíš tam zavolat a prudit a prudit skus si sehnat kontakt přímo na toho kdo tvoji vratku vyřizuje, ale to nevím jestli ti dají. No budu držet palce at to máš co nejdříve z krku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
15.9.16 21:50

Tiez mam s nimi zlu skusenost s reklamaciou. ceny maju dobre, ale predavaju dost nekvalitny tovar. nakoniec sa to vyriesilo, ale stalo ma to kopec casu a mala som z nich nervy. pre mna je to neseriozny obchod a viac od nich nekupim ani klinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.16 11:21

Do 14 dnů nedodali zboží, jak slíbili, tak jsem objednávku stornovala, teď už jsou to 3 týdny od zrušení objednávky a peníze nikde. Operátorka se vymlouvá. Že to dá na ověření a znovu se ozvou, nikdy se mi znovu neozvali. Volala jsem tam už 4×. Hádám, že to půjde soudní cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný