Protivná sousedka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27.7.16 00:19

Protivná sousedka

Zdravím, nutně potřebuji jakékoliv rady a zkušenosti…

S přítelem jsme si koupili byt 3kk v malé bytovce - 2patra,4 byty. Bydlíme tu ani ne měsíc, nic jsme nerekonstruovali, jelikož byt byl po rek., jen jsme vymalovali, smontovali nabytek atd..
Pod námi bydlí paní, asi 80let, a neustále si stěžuje, nadává, brble.. Minulý majitel nám řekl, že si u nich taky neodpustila poznámka typu: co vám zase spadlo?, deti dupou, atd..
Neřešili jsme to, byli jsme rádi, že máme krásnej byt, v dobré lokalitě,..

První týden po nastěhování jsme měli službu. Vytírá se jen zem (2p.) a proto, že přítel měl hodně práce, tak jsem vzala mop a kýbl a země vytřela (jsem na konci 6 mesice). Ne, opravdu jsem podlahu nedrhla, neklečela jsem na kolenou, v 1p. předělávají sousedé celý byt a práší se všude, takže to ani nebylo možné…
Další ráno na to na mě z okna huláká sousedka babča, že jestli vůbec vím, že jsme měli službu, že země nebyli umyté.. (Asi chodí s lupou a kontroluje :roll: ) moje odpověď byla strohá, a to taková, že jsem schody umyla, víc jsem se s ní bavit nechtěla.

No a dnes večer si jdu lehnout, najednou slyším nadávání, tak jdu k oknu a slyším „dop.dele, tady se nedá spát, už máš dávno spát a né se vším třískat a dupat“ upozornňuji, že bylo 21:45 a opravdu jsem s ničím nebouchala, maximálně to mohli být dvěře, které tu jsou staré a budeme je měnit, a šla jsem normálně, žádné dupání ani běhání :(
Jsem výbušné povahy, takže jsem si zanadávala jaká to je k.ava, ale doteď nemůžu spát, říkám si co bude, až se nám v říjnu narodí prcek, bude plakat a ložnice máme pod sebou, okno bude otevřené, ne, opravdu se nechci stresovat zlou babkou :cert: chceme tu žít pěkný život. Mimochodem..ostatní sousedi nám popřáli ať se nám tu hezky bydlí, s nimi problém není. Jen s babkou. Vždycky si říkám, že jestli ji potkám a bude mít kecy, že ji pěkně od plic povím, co si o ní myslím.. No ale to uvidíme v dané situaci, nechci se nervovat skrz malýho, a taky nechci rozpoutávat válku.

Jen nám to dost znepříjemňuje bydlíme tu, tak pokud máte nějakou zkušenost nebo radu, ráda si ji přečtu :palec:

Pardon za slohovku, ale nemůžu usnout s tím, že nám bude neustále nadávat :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1182
27.7.16 00:41

Určitě bych se tím nestresovala hlavně ne v těhotenství :kytka: také jsme to měly s takovýma lidma člověk nic neudělá jsou zapšklí a musí si vybíjet vztek jsem taky výbušná a dlouho mi věci leží na srdci..myslím že bych jí asi se svojí povahou poslala do prdel* na plnou pusu.. :cert: jsem taková..řekla bych že své povinnosti plním a do mě ať nestrká nos jelikož dodržuju klid a jinak jsme lidi kteří chodí po podlaze zavírají dveře a že se kvůli nehodlám vznášet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 00:54

@A.Suky ja jsem prave taky takova, drzkata kdyz prijde na vec, na hlavu si s*at nenecham :cert: strasne me to stve, ze na nas takhle nadava, a to tu nejsme ani mesic.. Kdybych nebyla tehotna, tak ji povim veci, ze by si z toho sedla, babka zla :cert: hold po spickam chodit nehodlame, jednou je to bytovka, a kdyz tu bydli, jak rika uz 50 let, tak se divim, ze si na to jeste nezvykla a porad lidem otravuje zivot :poblion: a jestli mi bude vycitat, ze v noci chodim 3-4× curat, a ze dupu, tak to uz bude vrchol :cert: ted kvuli ni nemuzu usnout, a dlouho mi to zase bude lezet v hlave.
Je uzasny, ze v 7 rano babka vyrvava z okna pod nama a bavi se s kamoskou od vedle, fakt super. Ted aby se clovek bal chodit ve svym vlastnim byte :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.7.16 00:55

@Karolina snažilka
paní je stará není asi dobré křičet a nadávat tak staré osbě ač věřím, že se chová nehezky… prostě ji pozdrav a ignoruj - to je nejlepší co se dá udělat.. rozhodně bych se styděla říkat "od plic " někomu o dvě generace staršímu.. taky budeš stará a divná bába jednou.. tak ji holt takovou ber no.. co už s babkou neštastnou..at si brble

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 01:08

@jdukolem rvat na ni urcite nebudu, za to mi to nestoji… Kdyby mela remci, tak ji to slusne reknu, at nas necha zit. Mohi babicce je taky k 80ti a takhle zla a zaplskla teda neni. Je to o cloveku, a ja se k lidem chovam tak, jak se oni chovaji oni ke me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
27.7.16 01:26

Já bych se nestyděla jedovatý člověk co druhým záměrně otravuje život by měl občas být usazen a ne ho nechat roztahovat…jsem zastáncem úcty ke starším to ano ale v tomhle případě chce bába prostě otravovat nic víc… s klidem bych jí fakt řekla něco co by si za rámeček nedala… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
27.7.16 01:28

Znám to z osobní zkušenosti… když je necháte budou se roztahovat a může to zajít mnohem dál než se slovy…u nás šlo už i to že jsme se musely dělit o zahrádku jelikož to vyběhala na úřadu ze dne na den nám zrušila „plac“ který byl veřejný…a to je jí 70…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
27.7.16 01:39
@Karolina snažilka píše:
@jdukolem rvat na ni urcite nebudu, za to mi to nestoji… Kdyby mela remci, tak ji to slusne reknu, at nas necha zit. Mohi babicce je taky k 80ti a takhle zla a zaplskla teda neni. Je to o cloveku, a ja se k lidem chovam tak, jak se oni chovaji oni ke me…

Tahle paní je o 2 generace staší než vy, ona s vámi husy nepásla. Jestli je vaše babička fajn, tak je to skvělé. Možná je tahle babička jenom sama, třeba na ní její vlastní rodina kašle. Zkuste si s ní promluvit, třeba zjistíte, že to není žádná čarodejnice, která vám chce ničit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 01:40

@A.Suky ja se jim fakt divim, ze si nedaji pokoj, babky jedny jedovaty.
Jeste me napadlo.. Chceme delat „kolaudacku“ posezeni v obyvaku s par prateli.. To se bojim, ze ji bude sakra vadit :roll: no a tak ten den by jsme se k ni stavili, donesli zakusek, chlebicek, vino.. Proste ji zacpali hubu :lol: rekli, ze bychom byli radi, abysme si vychazeli vstric, kdyz bydlime pod jednou strechou. Rozcilovat se nechci kvuli miminku, co kdybych se rozcilila a predcasne porodila?! To mi za to nestoji. Ale jsou 2h rano a ja kvuli babce nemuzu spat :lol: achjo..
Mluvila jsem z ostatnima duchodcema z vedlejsi bytovky, moc mili lidi, nadavali na babku, pry „k.ava stara, ze si neda pokoj“ pry se kvuli ni vsichni stehuji 8o
No celej zivot tu byt nechcem, tak 5-6let. Ale chci zit v klidu a ne se hadat.
K bytu patri i zahrada, sousedime s babcou, hned nas sprdla, ze chodnik je jeji, uz 50 let… :roll: schody ale vedou k nemu, my si svoje musime dodelat. Ale nebylo ji blby, kdyz pritel sekal travnik, aby mu rekla, at ji to ppseka taky 8o ja bych se na ni vyprdla, ale pritel je moc hodnej :roll: takze mame v planu udelat schodky, chodnik a oplotit to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 01:44

@Sojkka no jasne, takze kdyz je pani vdova, deti za ni nejezdi, tak my si z ni mame sednout na zadek a nechat se od ni urazet, ne?! Mame tu stejny prava jako ona, jsme vlastnici bytu, bordel nedelame, jsme slusni lidi. Za to, ze je babka protivna zla mura my nemuzeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
27.7.16 04:53

@Karolina snažilka být tebou, budu to brát, že je to malé dítě, které tropí rotyku, aby mělo pozornost. A takové dítě nebudeš trestat nadávkami. Tvoje jediná účinná zbraň je trpělivá slušnost, sousedku vymezující do jednoznačných kolejí: huláká, že něčím boucháš? Odpověz „pardon!“ a nic víc! Nehádej se s ní, neobhajuj se, prostě se slušně omluv i za zcela domnělé křivdy, a dál to neřeš. Uvidíš, že paní to rychle přejde a svoji pozornost nasměruje někam jinam.

Ale hulákat na sebe po balkóně, nadávat si - budeš si sama škodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
27.7.16 05:26
Hele jako kdykoli se může přistěhovat kdokoli… ale máte v plánu dočasné bydlení a dostali jste varování…
@jdukolem píše:
@Karolina snažilka
prostě ji pozdrav a ignoruj - to je nejlepší co se dá udělat..
to je asi nejrozumnější
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
27.7.16 06:10

Mame stejnou taky v baraku taky mensi cihlovy barak vse jde slyset babe hrabe nekolikrat ji sousede snazili usmernit jsme druzstvo a byla to vysvetlovat na meste ti udelaji tyty ty a je na mesic klud to je se na me to taky zkousela s vrcholem bylo ze mi vzbudila malou kdyz se u kocaru zacla prervavat s kamaradkou pry atnehystercim ze si ji muzu prece uspat znova no bylo to naposled co jsem sni mluvila byla jsem sprosta bohuzel a rekla ji hooodne veci od te doby se nezdravime a je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
27.7.16 06:20

Ahoj jako bych četla můj příběh jak přes kopírak.. Byla jsem taky vyřízena me ještě určila kdy přesně budu vytirat a kdy mit společna okna. Rikam ze žádný okna mejt nebudu ze sama nemam cas umýt si doma sva vlastni.. Dovršení to mělo takové ze jsme se pohadalu na chodbě a baba na me začala křičet pred 2.5 letou dcerkou ze jsem neschopná ani vytrit ze se fakt zmuzu jen na to dělat dítě. Úplně ve mne ztuhlo ja která bych si tohle nenechala nikdy líbit jsem nemela slov. Když přijel přítel z práce rozhodl se za babou jít.. Můj chlap je celkem klidas, ale takhle vytoceneho jsem ho snad neviděla. Zazvonil a udělal neskutečný zle dal ji slušný oprávněný kopr. Uz je to 3 měsíce co se stalo baba se nas nevsima a my mame klid :) seznámili jsme se tady se sousedy, kteří kdysi s babou měli stejný problém.. Baba je prostě nesmrtelná.. Takže az te to hodně nasere dej ji kopr at s tebou tak nezameta :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
27.7.16 06:32

Chudák babča, dovolila si zestárnout a touží po klidu.Ona ho chce po deváté večer i když ještě není doba nočního klidu a ty v 7 ráno, což už je hodinu po nočním klidu..opravdu se nechci stresovat zlou babkou :cert: chceme tu žít pěkný život.A co babča, myslíš, že nechce dožít klidný život v bytě, ve kterém žije 50 let? Co tak trochu empatie? Už je z tvého psaní je cítit, jak máš nevymáchanou hu.bu a nestydíš se veřejně přiznat, že babče těch pár let co ji zbývá pěkně okořeníš. Gratuluji a přeji ti na stáří podobnou sousedku jako jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný