Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Petrolka a kdo tvrdi, ze my nemame uctu ke starsim lidem? Zdravime normalne jako prvni, babca odpovi a jde se dal..
@arada píše:
To netvrdím, ale my měli sousedy, kteří dupali, bouchali dveřmi, ozývaly se od nich rány. Nutno podotknout, že byli stejného věku jako mí rodiče. Nepomohly domluvy, sami tvrdili, že proto bydlí až v posledním patře, aby to, co zažíváme s nimi oni nezažívali. Paní je stará, to je jedna věc a když se zakladatelce nelíbí, že si s někým povídá z okna v 7 hodin ráno, tak by mohla pro změnu pochopit, že babču ruší dupání a bouchání. A podle toho s jakou agresí se zakladatelka tady projevuje, no potěš koště. Za sousedku bych ji nechtěla.
Tak pokud dobře čtu, zakladatelka píše, že žádný hluk nevytvářejí, potom se zakladatelčinu vytočení nedivím, tím spíš, když je těhotná a děsí se toho, co bude, až u nich opravdu někdo bude dupat. Neříkám, že jí má nadávat a úctu ke starším opravdu mám, ale pokud bych takové kecy měla poslouchat neustále, tak bych jí také něco řekla.
@Karolina snažilka píše:
@Koty mam to v planu donest ji neco dobryho, jakmile pozveme pratele, aby neprudika. Mam ale strach, ze se ji nezavdecime. Pritel ji posejal travnik a ani nepodekovala. Ma syna, ktery za ni nejezdije sama a vyliva si zlost na nas.. Urcite nic nevrtame v 8 vecer, ani nevysavam takhke pozde, normalne dychame, chodime, zijeme.. Nejvic me teda mrzi, ze jsme tady ani ne mesic a uz to pekne zacina..
Je to nejspíš stará, nešťastná a zahořklá paní. Zkus to na ní s úsměvem a hezkým slovem vždy, když jí potkáš. I když bude nadávat. Třeba se stane zázrak a stane se z ní pohádková babička. Není to moc reálné, ale co kdyby.. ![]()
@Karolina snažilka píše:
@Koty mam to v planu donest ji neco dobryho, jakmile pozveme pratele, aby neprudika. Mam ale strach, ze se ji nezavdecime. Pritel ji posejal travnik a ani nepodekovala. Ma syna, ktery za ni nejezdije sama a vyliva si zlost na nas.. Urcite nic nevrtame v 8 vecer, ani nevysavam takhke pozde, normalne dychame, chodime, zijeme.. Nejvic me teda mrzi, ze jsme tady ani ne mesic a uz to pekne zacina..
Však já Tě chápu. Mít někoho takhle napruzeného za souseda je peklo. Jen mi prostě příjde lepší na to jít smírnou cestou, než se handrkovat a žít v nervech. Já jsem právě taky nervák a navíc si vše strašně zabírám, takže v takové situaci bych sama se sebou hodně bojovala, jak se mám zachovat
Vlastně až díky mé babičce se na to dokážu podívat i z druhé strany.
@Karolina snažilka píše:
@Petrolka a kdo tvrdi, ze my nemame uctu ke starsim lidem? Zdravime normalne jako prvni, babca odpovi a jde se dal..
No ale do hovězího jsi jí nadala, podle prvního příspěvku ![]()
@Karolina snažilka píše:
Zdravím, nutně potřebuji jakékoliv rady a zkušenosti…S přítelem jsme si koupili byt 3kk v malé bytovce - 2patra,4 byty. Bydlíme tu ani ne měsíc, nic jsme nerekonstruovali, jelikož byt byl po rek., jen jsme vymalovali, smontovali nabytek atd..
Pod námi bydlí paní, asi 80let, a neustále si stěžuje, nadává, brble.. Minulý majitel nám řekl, že si u nich taky neodpustila poznámka typu: co vám zase spadlo?, deti dupou, atd..
Neřešili jsme to, byli jsme rádi, že máme krásnej byt, v dobré lokalitě,..První týden po nastěhování jsme měli službu. Vytírá se jen zem (2p.) a proto, že přítel měl hodně práce, tak jsem vzala mop a kýbl a země vytřela (jsem na konci 6 mesice). Ne, opravdu jsem podlahu nedrhla, neklečela jsem na kolenou, v 1p. předělávají sousedé celý byt a práší se všude, takže to ani nebylo možné…
Další ráno na to na mě z okna huláká sousedka babča, že jestli vůbec vím, že jsme měli službu, že země nebyli umyté.. (Asi chodí s lupou a kontroluje) moje odpověď byla strohá, a to taková, že jsem schody umyla, víc jsem se s ní bavit nechtěla.
No a dnes večer si jdu lehnout, najednou slyším nadávání, tak jdu k oknu a slyším „dop.dele, tady se nedá spát, už máš dávno spát a né se vším třískat a dupat“ upozornňuji, že bylo 21:45 a opravdu jsem s ničím nebouchala, maximálně to mohli být dvěře, které tu jsou staré a budeme je měnit, a šla jsem normálně, žádné dupání ani běhání
Jsem výbušné povahy, takže jsem si zanadávala jaká to je k.ava, ale doteď nemůžu spát, říkám si co bude, až se nám v říjnu narodí prcek, bude plakat a ložnice máme pod sebou, okno bude otevřené, ne, opravdu se nechci stresovat zlou babkouchceme tu žít pěkný život. Mimochodem..ostatní sousedi nám popřáli ať se nám tu hezky bydlí, s nimi problém není. Jen s babkou. Vždycky si říkám, že jestli ji potkám a bude mít kecy, že ji pěkně od plic povím, co si o ní myslím.. No ale to uvidíme v dané situaci, nechci se nervovat skrz malýho, a taky nechci rozpoutávat válku.
Jen nám to dost znepříjemňuje bydlíme tu, tak pokud máte nějakou zkušenost nebo radu, ráda si ji přečtu
Pardon za slohovku, ale nemůžu usnout s tím, že nám bude neustále nadávat![]()
Jó, tak tohle já znám a velice dobře. Přesně, sousedka přes 80 let a hrozně na nás mlátila v noci, že od nás slyší hudbu a nemůže spát.. Už jsem to zde před půl rokem taky řešila. Nic od nás nešlo, normálně jsme spali. Babky jsem měla už plné zuby. nakonec jsem to vyřešila s jejími mladými, s ní to nešlo. Oni se nám pak omlouvali a od té doby máme svatý klid. jestli má děti, raději si promluvte s nimi. v tomhle věku jsou někteří senilní a řešit s nimi něco je nad lidké síly…
@Petrolka píše:
No ale do hovězího jsi jí nadala, podle prvního příspěvku
Já to tedy pochopila tak, že si zanadávala doma, né jí ![]()
@radúna píše:
Tykání jako takové nevadí, pokud pochází z úst slušné a normální osoby. Pokud je někdo přednasraný na všechno a na všechny kolem, tak takové tykání vadí. A hodně. A věřím tomu, že spoustě lidem by takové chování vadilo.
Vždyť ona jí netykala. Nadávala si pro sebe doma, zakladatelka jen něco zaslechla.
Reagovala na to tak, že jí začala nadávat do krav, opět pro sebe.
Takže si mohou tyto dvě jít akorát podat ruce, jsou stejné.
Zkusit to muzu, za to nic nedam.
Rok jsme bydleli v podnajmu ve 3/3p, sousedy pod nama jsme potkavali denodenne, i jsme se ptali jestli moc nedupeme, nikdy se nestalo aby takhle nadavali, nikdy.
ja jsem doma od zacatku tehotenstvi, vetsinu dne lezim, protoze me boli bricho, samozrejme jdu na wc, uvarim, poklidim.. Mame pejska-jorksira (2,5kg) tak jestli treba ji vadi ze skace ze sedacky/ postele. Urcite dupat nemuze
a vetsinu dne semnou prolezi. Je zajimavy, ze uz 3 rodiny se kvuli ni stehovali, samozrejme jsme se na sousedy ptali, ale kdo vam rekne, ze pod vama bydli nesnesitelna babca, chce prodat byt preci..
@Karolina snažilka píše:
A nezlobte se na me, ale vek neomlouva. Navuc je to byvala ucitelka, vse musi byt v lajne. Sousedi co delaji rekonstrukci buzeruje kazdej den, dnes zase, chudaci. jediny co me napada je, donest ji nejakej ten zakusek, az pozveme par pratel, jelikoz to ji 10000% bude vadita desi me predstava az se malej narodi… Ono je tezky se na nekoho usmivat, kdyz vam nadava.. Pozdravim vzdy slusne a jdu dal.
No jeste zákusky ji budes nosit
Babce se ničím nezavdecis.. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak zas, když už to člověk ví, tak ji pro chvilku klidu tu radost udělá, ne?
To mas pravdu (vetsinou se obetuje tatka),ale kolikrat to prezene a ne vzdy mas naladu to brat s nadhledem
.
@radkka píše:
Já to tedy pochopila tak, že si zanadávala doma, né jí
To ano, stejně tak sousedka nadávala pro sebe a tady se z toho udělá, že zakladatelce tyká a nadává.
@radkka nadavala ze svyho okna a ja to slysela, ja si zanadavala v duchu a pred pritelem, urcite ne ji, paneboze..
@Adinal píše:
To ano, stejně tak sousedka nadávala pro sebe a tady se z toho udělá, že zakladatelce tyká a nadává.
Pro sebe z okna, aha
tak to je hodně pro sebe no. Že si zakladatelka ve vzteku doma PRO SEBE zanadávala je špatně, ale že sousedka nadává z okna, aby to všichni slyšeli je v pořádku. Jako já chápu, že je teplo, ale takové přehřátí jsem neočekávala.
@radkka píše:
Já to tedy pochopila tak, že si zanadávala doma, né jí
Asi ano, ale v paneláku je slyšet slovo od slova. Pokud zakladatelka slyšela nadávky od paní, tak to bylo i naopak ![]()