Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Putňátko píše:
Ahoj jako bych četla můj příběh jak přes kopírak.. Byla jsem taky vyřízena me ještě určila kdy přesně budu vytirat a kdy mit společna okna. Rikam ze žádný okna mejt nebudu ze sama nemam cas umýt si doma sva vlastni.. Dovršení to mělo takové ze jsme se pohadalu na chodbě a baba na me začala křičet pred 2.5 letou dcerkou ze jsem neschopná ani vytrit ze se fakt zmuzu jen na to dělat dítě. Úplně ve mne ztuhlo ja která bych si tohle nenechala nikdy líbit jsem nemela slov. Když přijel přítel z práce rozhodl se za babou jít.. Můj chlap je celkem klidas, ale takhle vytoceneho jsem ho snad neviděla. Zazvonil a udělal neskutečný zle dal ji slušný oprávněný kopr. Uz je to 3 měsíce co se stalo baba se nas nevsima a my mame klidseznámili jsme se tady se sousedy, kteří kdysi s babou měli stejný problém.. Baba je prostě nesmrtelná.. Takže az te to hodně nasere dej ji kopr at s tebou tak nezameta
asi bych se nestěhovala do domu, kde si uklízí nájemníci sami… nicméně pokud se tam točí uklid společných prostor(kam asi patřej i ty okna) tak mi sousedka říct, že to mejt nebude, tak jako nevím, jestli bych měla pochopení(byť mi moje okna jednou umyla tchýně a podruhý je budu mýt před stěhováním)…
Vykašli se na ní, je stará, možná už ani nikoho nemá, a tak si našla zábavu - nadávat na ostatní. jedním uchem tam, druhým ven. ![]()
@Karolina snažilka píše:
@Sojkka no jasne, takze kdyz je pani vdova, deti za ni nejezdi, tak my si z ni mame sednout na zadek a nechat se od ni urazet, ne?! Mame tu stejny prava jako ona, jsme vlastnici bytu, bordel nedelame, jsme slusni lidi. Za to, ze je babka protivna zla mura my nemuzeme.
Dle Tvých reakcí usuzuju, že problém nebude zdaleka jen v sousedce, působíš hádavě a konfliktně.
Kdyby sis s ní v klidu promluvila, tak byste to třeba vyřešili bez velkých konfliktů.
Ty raději budeš nadávat, říkat jí na plná ústa, co si myslíš a bojovat s ní, s 80letou paní, která už tam (zřejmě) bydlí dlouhá léta.
Tak když si myslíš, že touto cestou dojdeš ke klidu…
@Gosi nás je tady 6 bytu a meje to jen nase patro nikdo jiný ani správce domu a jeho manželka to nemyji. Kdyby mi to řekla slušně tak se můžeme bavit ale jelikož na me hulaka rovnou tak proc bych to mela dělat? ![]()
Taky máme pod sebou takovou
té vadí i zaplý rádio ve 4 odpoledne, když jsme měli psa tak to dohnala až ke komisi, museli jsme ho nakonec dát pryč kvůli ní
přitom tam nic hroznýho nedělal, jen přirozeně, štěkal když šel někdo po chodbě, jinak nic. A to ještě nemáme děti, nevím co bude dělat až je budeme mít a budou tam dupat
No teď je celkem klid, ale to tak bývá…je třeba půl roku klid a dalšího půl roku otravuje ve dne v noci. No, už jí vždy odpovídám s úsměvem, nehádám se s ní, minule jsem si vyslechla že jsme cigáni
(ne opravdu nejsme, já vypadám spíše jako sněhurka
) akorát k nám občas pošle policajta se kterým táhne za jeden provaz, ten nám vždycky pohrozí nějakým nesmyslem, třeba jednou přišel kvůli hudbě asi kolem 5 odpo, zrovna jsme malovali, tak nám pohrozil hygienou že tam máme bordel
(jo měli jsme tam bordel, malovali jsme celej byt
) no prostě lepší je to moc neřešit, jinak by mi z toho hráblo
ještě že ostatní sousedi jsou normální ![]()
@Karolina snažilka píše:No a dnes večer si jdu lehnout, najednou slyším nadávání, tak jdu k oknu a slyším „dop.dele, tady se nedá spát, už máš dávno spát a né se vším třískat a dupat“ upozornňuji, že bylo 21:45 a opravdu jsem s ničím nebouchala, maximálně to mohli být dvěře, které tu jsou staré a budeme je měnit, a šla jsem normálně, žádné dupání ani běhání
babku těžko v jejím věku změníš nebo přesvědčíš, ta si jede už po svém jako gramofonová deska… holt i stáří má své mouchy…
Ale jestli bude takhle nadávat příště, tak se můžeš jen v duchu pousmát a říct si, že co teď, ale až se miminko narodí, to bude noční jízda…
Babka může mít nějaké zdravotní problémy, nemůže spát, všechno ji probudí a vynervuje… ale s tím nic nenaděláš… nejspíš jí vadí i běžné pohyby a zvuky… ale vznášet se stejně nenaučíš, tak bych ji brala jedním uchem tam a druhým ven…
Ahoj mám něco takového za sebou a psychicky mě to ve výsledku hodně zdeptalo. Ze zkušenosti vím že s takovým člověkem slušně nevyjdeš naopak bude se to zhoršovat získá tak totiž pocit převahy. Čekáš miminko měla bys být v pohodě. Pokud se to bude opakovat pošli na ní partnera tyto osoby si převážně troufají na ty co považují za slabší. Přeji ať se to brzy vyřeší a hodně sil do budoucna.
Ja mam úctu ke starouškum. Nicméně čím vic si necháte líbit, tím vic vás začne omezovat. Úděl paneláku a bytovek. Babca uz nemůže pravděpodobně spát, takže nejspíš pospava přes den a vy hold děláte ramus
Ne vázne. Peklo nastane až se vam národi mimco. To pak uslysis, proč ti to tak furt brečí a co tam s nim děláš.. Spis bych se pozastavila u toho, proč se tak často nájemnici meli potřebu stěhovat.. ![]()
Tady pomůže asi jediné. Slušně pozdravit a jinak ignorovat. Ať si pinda..
@Karolina snažilka je to tak těžké ji prostě ignorovat? je stará, má svoje mouchy
ať si pobrblá, ne? jednim uchem tam, druhým ven… nech ji žít ![]()
@Karolina snažilka Nechte ji být. Je hodně stará, nic si na ní nevezmete, jen budete ti špatní. Vydržte to. Narodí se vám dítě a uvidíte, že se tomu budete jen smát. Je to zřejmě podivínka. Máte svých starostí dost. Pro jistotu ji ale natáčejte, třeba se to jednou bude hodit.
Hele tchyne bydli v takovy bytovce a nad ni se taky prestehovali novy lidi, maj dva kluky cca 6 a 8 a ted miminko.. a to je jako hruza.. tam je slyset uplne vsechno, malej se tam vubec nevyspi.. miminko teda neslysim vubec ale dupani, jeceni, bouchani celej den
bydlet bych tam fakt nechtela.. doporucovala bych vam pod plovoucku neco co mate dat tu odhlucnovaci plachtu nebo co to je.. nebo aspon koberce
ono se to nezda ale fakt i bezna chuze zni jak dupot..
Tak ji prostě neřeš, ne?
ať si brblá. Pokud vám vyloženě nedělá žádné naschvály, tak nevím co řešíš. Když ji potkáš, mile se usměj, pozdrav ji. Když ji budeš odporovat a nadávat, akorát ji přihraješ do karet a bude jen a jen horší.
Babka má svých starostí asi dost. Já si vybavila důcho´dák, kde žije babička, a ona sama říkala, je tam všeho všudy osm bytů a nemohu se domluvit mezi sebou. A právěže tam mají jednu sousedku, strašně dětinská naivní, hloupá, ale současně afektovaná, vztahovačná. Naše rodina navštěvuje babičku co to jde, voláme jí, bereme na výlety, nakupujeme, vozíme do města autem, aby nemusela autobusem. Babka sice rodinu má, ale evidentně o ní nikdo nestojí, ani se asi není čemu divit. Takže asi taky závidí, je jí to líto, kdo ví.
Třeba tu vaši babku taky něco bolí, trápí, je prostě špatná ze svého života. Ty teda nemáš povinnost to řešit, ale kdoví, jací my budem, až nám bude tolik a tolik. A třeba ty její výlevy jsou právě jen volání, všimněte si mně, já tu taky ještě jsem. Akorát že to dělá špatně.
@arada píše:
Chudák babča, dovolila si zestárnout a touží po klidu.Ona ho chce po deváté večer i když ještě není doba nočního klidu a ty v 7 ráno, což už je hodinu po nočním klidu..opravdu se nechci stresovat zlou babkouchceme tu žít pěkný život.A co babča, myslíš, že nechce dožít klidný život v bytě, ve kterém žije 50 let? Co tak trochu empatie? Už je z tvého psaní je cítit, jak máš nevymáchanou hu.bu a nestydíš se veřejně přiznat, že babče těch pár let co ji zbývá pěkně okořeníš. Gratuluji a přeji ti na stáří podobnou sousedku jako jsi ty.
a proč babička nezaklepe a nevyjádří se slušně? Přeci ona začala s agresí. Věk jí podle mě neomlouvá. Pokud je pravda, že se kvůli ní už sousedi vícekrát odstěhovali, opravdu nemusí být vina tady na zakladatelce. ![]()
@a12 píše:
Hele tchyne bydli v takovy bytovce a nad ni se taky prestehovali novy lidi, maj dva kluky cca 6 a 8 a ted miminko.. a to je jako hruza.. tam je slyset uplne vsechno, malej se tam vubec nevyspi.. miminko teda neslysim vubec ale dupani, jeceni, bouchani celej denbydlet bych tam fakt nechtela.. doporucovala bych vam pod plovoucku neco co mate dat tu odhlucnovaci plachtu nebo co to je.. nebo aspon koberce
ono se to nezda ale fakt i bezna chuze zni jak dupot..
Dobrej napad
Akorát ted uz asi neproveditelný, kdyz maji hotovou podlahu. Prave kvůli sousedskym vztahum, jsem zvolila pod koberec takovou podložku. Uz se to prodává bežně. Ma to super zvukový a tepelný vlastnosti. Škoda ze jsem na to nepřišla driv. Chodí se potom luxusně..