Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj syn se taky muchlal s plínkou, taky do té doby co měl dudlíka. Výhoda byla, že když se plína někde zatoulala, byla po ruce náhradní. Teď je mu 5 let a usíná s plyšákem - má jednoho nejoblíbenějšího, ale nevadí mu je i prostřídat.
My máme plyšového slona-muchláčka z Tesca, občas ho tam mívají…
Je super, syn s ním usne bez problémů, ale je to bič - MUSÍME ho vozit všude s sebou, bez něj neusne ani v autě, pokud se u vás uchytí, rychle si kupte ještě jednoho do zásoby, kdyby se ztratil nebo něco. My udělali ještě jednu chybu, koupili jsme náhradního a jednou jsme mu půjčili oba najednou, Od té doby MUSÍ mít na spaní oba dva ![]()
Je to problém i s praním, musím vždycky vyprat, hned jak kluk vstane, aby do poledního spánku byl zase ready ![]()
já jsem vikiho naučila na plínku, mám takové pevné napl fleesové. manžel chtěl na plyšáka, ale mě se to nelíbí, protože při zapomenutí plyšáka by byl problém. plínku mám vždycky po ruce a pravda je, že vezme za vděk jakoukoliv. takže my položíme do postýlky, dostane dudlíka, plínku na tvářičku a pustím kolotoč, pusu a odcházím. párkrát se musím vrátit položit ho, ale pak usíná. a jde to i bez kolotoče. pokud malého naučíš na plyšáka nebo muchláčka, tak určitě kup několik do zásoby ![]()
mame z ca ale ten az taky uspech nemal
ale toto http://www.expresscomputercare.com.au/shop/item.aspx?… je take mekucke a prijemne, ziadne pevne casti vnutri nie su a nicolka ho zboznuje .. taha ho vsade a bez neho vobec nezaspi ![]()
Tak dneska jsem vyzkoušela dát Míšulkovi do postýlky na spaní moje tričko, který jsem na sobě měla celé odpoledne a odešla jsem. Zabralo to skvěle, chvilku si ho prohlížel a nakonec usnul bez jediné slzičky. Tak asi muchláčka kupovat nakonec nebudeme, ale moc děkuji za diskuzi ![]()
Ahoj Eliáško, jojo, to zapeklité usínámí!!?? ![]()
My jsme muchláčka-usínáčka koupili nedávno, ale z důvodu toho, že při každém usínám si malá prostě musela něco žužlat v ruce, ať to byla deka, peřina nebo plína. Muchláček usínaček vypadá vzhledově lépe, ale malé je to jedno, co si žužlá, hlavně, že má něco v ruce.
A co se týče toho usínání mimi s tebou, tak zkus malýmu dát tvoje tričko, voní po tobě a malý bude klidný a hned usne. Nebo jestli je zvyklý na tvůj hlas, nahraj se na cd(vyprávěj pohádku) zaručeně usne.
My jsme měli ze začátku podobný problém, malá nechtěla spát v úplném tichu, tak jsem ji pouštěla radio, myslela si, že tam s ní někdo je a hnedka usla.
jo málem bych zapomněla. My máme značku NATTOU kravičku, ale mají i jiné, pejska, medvídka, králíčka,…