Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chci koupit synovi (6.měsíců) muchláčka do postýlky. Zrovna jsme se vrátili z nemocnice po nemoci a je pořád hodně ubrečenej.
Vyžaduje abych s ním byla při usínání, tak si říkám, že by mu taková hračka mohla pomoc. Tak vás prosím o radu, jakýho koupit. Máte někdo zkušenosti.
Moc děkuji
já jsem kupovala v C&A a kupovala jsem pro nás, mamčiného malého a apk i kámošce
maj tam různé
Ahoj, náš syn si oblíbil muchlací dečky, dají se sehnat v každým dětským obchodě. Ale pokud vyžaduje při usínání tvou přítomnost, tak si myslím, že mu to úplně nepomůže. Zrovna řešíme podobný problém, malý má 10. měsíců, od malička usínal docela dobře sám v postýlce, přitulil se k té mazlící dečce, ale nedávno byl taky nemocný a od té doby taky nechce sám usínat a vyžaduje mou přítomnost do doby než úplně tvrdě usne a teď nám už nepomáhá ani muchlící dečka. Za pokus to ale určitě stojí.
Nám vždy při usínání stačí jen plínka, oblíbený plyšák a to od narození a přiznám se muchláčka neznám. ![]()
Já jsem pro mého syna největší muchláček při usínání
![]()
Měli jsme medvěda z CA, dokud měl dudlík, tak musel být i medvěd ![]()
Blbé je, že je tam mají furt a když jsme tam šli, tak měl tendence je zabavovat ![]()
Kuba použivá jako muchlačka Františka z Kouzelné školky a Mates si oblíbil pejska z Ikei.Bez nich neusnou a muchlají je celou noc ![]()
bekky: tak to já teď asi taky
, ale nevím jestli mě zrovna tuto těší. Prvního syna jsem si hrozně rozmazlila a dodnes nejde spát sám, vždy musím počkat než usne, jsou mu tři roky. Když si nám narodil druhý, tak jsem si řekla, že to už nebudu dělat nic jiného než celej večer uspávat děti, tak jsem ho od malička položila do postýky pohladila, dala pusu a odešla jsem, on koukal, chvilku si hrál a pak usnul. No a po týdnu v nemocnici, když měl čtyřicítky horečky a bylo mu opradu špatně, tak jsem ho uspávala, že jsem ho hladila po hlavičce. No a on to vyžaduje dál. Zase ho nechci nechat ječet dlouho v postýlce, přeci jen jsme 2 den doma po nemoci. Tonoucí se stébla chytá. Nebo jestli někdo máte radu, budu ráda.
Radu nemám..sama v tom usínání si nevím rady,ale já mám jen jedno dítě a zatím druhý neplánujeme ![]()
Chtěla bych jen ..u nás se vše zvrtlo když malýmu začali růst dvojky..už jsem to nevydržela ,odstranila bočnici a přirazila postýlku k naší…no a je to až do tedka,malýmu je 20 měsíců a neumí usnout sám ![]()
zdravím:)
my máme taky z C&A je to příjemný materiál..první syn ho moc nechtěl ale druhému ho dáváme jako zvyk večer před spaním (dudlíka,muchláčka pusu a spát) a je to doclea dobrý se k němu přitulí a spinká:) ještě ho občas nosím pod tričkem aby z něho pak cítil mě
tak hodně štěstí přeju ![]()
Ahoj, kdyz bylo mladsimu synovi asi sest mesicvu, taky jsem resila usinani, protoze si zvykl na mne, ale pritom se mu se mnou spalo spatne, casto se budil. Dala jsem mu me tricko…takove, ktere jsem mela zrovna na sobe, takze kazdy den jine. A opravdu to pomohlo, zmuchla si tricko, fetuje z nej maminku a spokojene spi…ted mu byly dva roky a muchlinku ma porad ![]()
náš vojta dostal takového plyšového psa. měkoučkého od mé ségry ke křtu. Bylo mu asi sedm měsíců..a je to velký oblíbenec! musí!!! ho mít! tahá ho všude s sebou! no závislost, před usnutím mu chytí ocásek a muchlá ho v ručičkách. Když se začne v noci probouzet taky ho rukama hledá… ale je docela velký tak najde a chrní dál!
Ahoj,
my měli muchláčky z CA a docela slušné jsou i v DMKu, akorát děti o ně nikdy nejevili zájem, takže se váleli jen tak v posteli a nakonec jsem je sebrala.