Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já ho používala cele těhotenství a do tašky do porodnice měla připravené dvě láhvičky…
Byla jsem na orl jak jsem otěhotněla že jsem závisla.. prý dojděte po porodu, ted vám nemůžu dát na to nic…neřekl nic víc… noo tak já stříkala. Bylo to už asi 8-9let v tu dobu kdy jsem byla závisla. V dceřiném půlroce už to bylo tak že mi ani ten muconasal nepomohl tak jsem měla oteklou sliznici… takže po novém roce ORL… nebylo to moc dobré. Ale joo zvládla jsem to. Dcera má deset let, je naprosto zdravé dítě!!! Anonom prosím.
To ti tu nejspíš nikdo nepoví. Nemuselo se nic stát a taky mohlo. Proto je vždycky důležité si o lécích zjistit, zda se v těhu můžou. Clovek brzo přijde na to, ze nemůže skoro nic.
Závislost na těchto kapkách není žádná sranda. Melo by se to víc hlídat a ideálně být na předpis. Zrovna nedávno jsem byla v lékárně a pan požadoval tři balení, hádal se s lékárníkem. Ten ho upozorňoval, jake to má dopady, od závislosti po totálně zničenou nosní přepážku. Bylo mu to jedno… sama jsem je měsíc užívala, stačily tři dny s ucpaným nosem, a bylo po závislosti. Neni to nic, co by se nedalo vydržet.
@Anora píše: Více
záleží jak je ta závislost rozjetá… já trpěl dva týdny, ale dá se to přežít. V noci nespíš
ale pak to dospíš. A jasné nesmíš nic, nebo na těhotných prostě není nic testované…
Nejspíš se nestalo vůbec nic. Já ve dvou těhotenstvích trpěla tehotenskou rýmou. Od začátku až do konce totálně ucpaný nos. Mořská voda, Vincentka, konvička, všechno nulový účinek. Doktor mi kapky na uvolnění sám posvětil, nemohla jsem vůbec dýchat, v noci záchvaty paniky… Prý raději spreji do nosu, než tohle. Obe děti jsou ok.
Ahojte, jdu s dotazem ohledně toho, že jsem celý první trimestr užívala muconasal a netušila, že se nemůže. Byla jsem před těhotenstvím víc jak měsíc těhotná, tak jsem si vytvořila závislost. Teď náhodou jsem pŕečetla, že by to mohlo způsobit vývojové vady? 🥺 tak mám teď hodně veliké obavy zda jsem tím nezpůsobila něco
Nemáte někdo zkušenost?