Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn (4 roky) má kašel. Přes den dávám Mucosolvan junior. Na noc Sinecod. V kolik hodiny byste daly Mucosolvan naposledy, když chodí spát v sedm? Aby ho v noci nedráždil kašel a aby se to netlouklo se Sinecodem na noc. Díky ![]()
Mě v lékarně řekli, že Mucosolvan se má dávat do 17 hodin, později už ne ![]()
@Baruska2011 to spíš asi záleží, kdy jde kdo spát, ne ![]()
Já bych dala taky naposled ve čtyři, možná ještě dřív…
@AnastazieB no jasně, já jsem to myslela tak, že po 17 hodině by se už dávat neměl. Nedávat ho těsně před spaním.
Já dávám mukolytika max do 2 hodin, později už ne ( jedno dítě chodí spát v 6, druhé v
. A léky na tlumení kašle dávám hodinu před spaním, aby začly působit.
Tak přesně tenhle problém máme teď taky. Po kontultaci s dr. dávám Mucosolvan poprvé ráno po probuzení v cca 7hod potom ve 14hod a na noc Sinecod po 18hod, usíná taky kolem 19hod.
@Jaruše píše:
Tak přesně tenhle problém máme teď taky. Po kontultaci s dr. dávám Mucosolvan poprvé ráno po probuzení v cca 7hod potom ve 14hod a na noc Sinecod po 18hod, usíná taky kolem 19hod.
Udělám to stejně, díky ![]()
Jsem ráda za tuto diskuzi, taky jsem to řešila…Mudr. nám dal Mucosolvan 2×denně a nějak mi neřekl, at ho nedávám na noc, takže se mi dnes v noci malá dávila hleny…no už jsem koupila Sinecod ![]()
Zdravim chtela jsem se zeptat mala ma sileny kasel a ja ji rano o pul devate dala sinecod, kdy muzu dat mucosolvan? Mucosolvan zabira lepe. Dekuji