Mucosolvan, nebo Stoptussin?

13536
23.11.12 06:41

Mucosolvan nebo Stoptussin?

Ahoj holky, malá má kašel. Začala prý nejdříve se suchým kašlem, ale to jsem nebyla doma a když jsem přijela, tak už normálně odkašlávala a měla v krku hlen. Tak jsem nasadila Mucosolvan. Jenže dneska se ráno probudila a úplně štěkala. Tak teď nevím, zda raději nedávat nic nebo dát Stoptussin??? Poradíte někdo? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
23.11.12 06:55

Na dráždivý štěkavý kašel tedy nevím, mladej chrchlá už 3 týdny, za tu dobu měl mucosolvan, pak stoptusin, teď kombinaci Ventolinu a Edromedu, ale vše předepsané dr. Dneska jdem na kontrolu a mám neblahý pocit že vyfásnem něco jiného a bude zase doma. Jinak nám se osvědčil při jakémkoliv kašli jitrocelový sirup, jen tentokrát nám nezabírá :zed: Zkusila bych stoptusin a poradu s dr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
23.11.12 07:00

@martina.se Já ji právě ještě k dr. nechci tahat, protože tam je to teď plné bacilů a ona už párkrát takhle kašlala a vždycky jsme to během týdne vyléčili doma (jen se jí to tedy takhle neměnilo). Jitrocelový sirup je dobrý nápad, zaběhnu koupit. On ten Stoptussin je právě na ten suchý kašel, kdežto Mucosolvan spíše na hlenovitý. Ale teď mám pocit, že už zase odkašlává, že měla suchý jen po ránu. Tak asi zatím nechám ten Mucosolvan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
23.11.12 07:06

Mucosolvan…jedine von protože dr stejne nepiše to same…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.11.12 07:36

@ajleenka pokud s tím máte zkušenosti, tak určitě. Ten jitrocelák je dobrý, ale nevím, co mladý teď chytil, že mu to nezabírá :zed: už je doma 3 týdny, je to na hlavu. Mucosolvan je na vlhký kašel, ty ostatní sirupy máme od dr, ale jitrocelák koupíš v mnoha podobách v lékárně. Máme od dr Mullera a zatím vždy zabral..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.11.12 07:41

Dala bych mucosolvan, před tím nechala vycucat preventan, a na kašel jsou dobré takové ty kašlací čaje a sirupy - svař 10dkg cukru s vodou, nech chvilku povařit, pak do toho nasypej půl sáčku tymiánu, zamíchej a nech než to vystydne - pak přeceď a dávej 2 lžičky za den. Kašlací čaj se dělá tak, že svaříš kastrol střední vody, do něj 1,5 jablka - stačí jen rozkrájet, 1 cibule - oloupat a na 4 čtvrtky, a hrst majoránky, kterou pomneš v ruce - nech svařit do té doby, dokud nebude jablko měkké - pak sceď, pokud ti to nebude chutnat, přidej med - tohle popíjíme všichni na litry, pokud se objeví kašel a do pár dní je pryč. Dětem moc nechutná, ale mě ano - ale naštěstí si už zvykly, protože s tím já nedebatuju - vypij, nebo ti bude hůř. Držím palce, ať vás to brzo přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
23.11.12 07:56

Taky bych se klonila k Mucolovanu, pokud chceš nějaké léky. Osobně bych to asi řešila nějakým přírodním jitrocelovým nebo břečťanovým sirupem, medem s cibulovou šťávou nebo samotným medem. Taky Vincentka s medem pomáhá. Rozhodně bych nekombinovala antikašlací a vykašlávací léky.

• Citovat
  • Upravit
3780
23.11.12 08:14

@ajleenka Jsem lékárenská laborantka.
Mucosolvan může dráždit na kašlání - proto ti „štěká“.
Stoptussin má oba účinky - rozpustí hlen a zataví dráždění.
Pokud by byla Terinka hodně zahleněná, dávala bych raději něco jiného než Mucosolvan. ACC nebo Sinecosin sirup.
Ať se brzo uzdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.11.12 08:19

Hele, já můžu doporučit kapky Kaloby, jsou naprosto vynikající, mám je doporušené od doktora, že kolikrít pomohly a on nemusel dá antibiotika, když už to bylo na průduškách. Stojí sice 150,– ale jsou fakt dobrý, přes den Kalobu a na noc já osobně nejraději pro děti sinecod, na zastavení, ať se vyspí a přs den zase Kalobu, jsou fakt dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
23.11.12 08:22

Ahojky ja jsem nedala dopustit na mucosolvan ale ted malymu vubec nezabral tak jsem zkusila stodal a tenn na teda do tri dnu zabral skvele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
23.11.12 08:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
23.11.12 08:58

Nechci strašit, ale když nám malý poprvé místo kašle štěkal a my dojeli na pohotovost, tak nás málem zavřeli, že jsme nezodpovědní rodiče, že jsme měli volat sanitku, že má laringitidu a zrovna si nás nechali v nemocnici na JIP, takže já jsem pro tu doktorku a pak když tak pro nějakou přírodu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
23.11.12 09:13

On ti každý poradí něco jiného, takže fakt je lepší asi zajít do lékárny :-). Ale ptala jsem se tam na to včera, říkali, že ten stoptussin je fakt dobrý jako první volba, než se uvidí, jak se kašel vyvine, může se dávat i na noc… takže já bych dávala stoptussin do doby, než si budeš jistá, pak to můžeš změnit.

Nebo zajdi se štěkavým kašlem k doktorovi, pohotovost o víkendu je pěkná pruda :_)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
23.11.12 09:46

Připojím se, malá taky má štěkavej kašel, je to už druhá laringitida během dvou měsíců :-( přes den dáváme na doporučení doktorky mucosolvan a sirup aerius. poslední mucosolvan ve 4 odpoledne a před spaním, případně v noci stoptussin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
1.7.13 08:24

Holky, mame velky kasel, taky tiez skor nehlenovity, ale uz mam pocit ze zacinaju hleny. Tie kapky kaloba - mate doporucene od lekara, teraz som citala zlozenie, je tam alkohol… je to teda i pre skoro 2 rocne? ci skor nie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí