Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všichni, malý už je víc jak deset dní nemocný, má 17měsíců, už jsme bez teplot, měl to sedlé na průduškách, teď je to prý dobré, ale pořád kašle a to se doktorce nelíbí, že ani ven nemáme chodit, už nás to doma nebaví, jít ven tím myslím, že bude sedět v kočárku a jen tak přejít třeba k našim je to 5-8min cesty, co by se jako mohlo stát? doktorka mě to zakázala, ale já jsem nemyslela, že by běhal venku hodinu, jen v tom kočárku. má do pondělí antibiotika, nemohlo by mu být spíš líp na čerstvém vzduchu? ![]()
No a neřekla to doktorka třeba kvůli inverzím, to je na průdušky debilní ![]()
Jinak chápu, náš taky kašle a jinak je jak rtuť a ve vynikající náladě, takže doma se nudí a škodí, kde může
Taky už jsem to nevydržela a aspoň do krámu jsme došli (v pudu sebezáchovy, hrozila smrt hladem) ![]()
Budeš riskovat u svého dítěte zápal plic, protože se nudíš? TAk ať přijdou vaši k vám ne?
Příspěvek upraven 22.11.12 v 09:52
Tak já nevím, ale mě naopak dr. říkala, že není dobré, když je dítě doma ve vydýchaném vzduch. Ven jsem s prťaty vždycky šla - pokud je v kočárku a nelítá, tak si myslím, že není problém a naopak čerstvý vzduch je vždycky lepší než doma, ve vytopeném bytě. Můj syn je pořád zdravý, ale tím, jak doma topíme, tak ho to dráždí a kašle. Jakmile vyleze ven, nezakašle třeba celý den. A nebo mu musím v pokojíčku celý den větrat, ale to je tam potom zase zima
![]()
A nechce třeba kvůli inverzím?
Jinak na průdušky (pokud není inverze a nějaký extra mráz a nemá dítě teploty)), je právě super procházka venku, obzvláště kolem řeky ![]()
Co si vzpomínám, tak s malým jsem právě pak ven ke konci onemocnění chodila a chodili jsme kolem řeky, pak mnohem míň kašlal a pokud ano, tak málo ale účinně, vše pěkně vykašlal.
Já bych šla - důležitější je psychika mámy, abys byla v pohodě a ne seděla deset dní zavřená doma. Navíc jen tak krátkou procházku k babičce…
…jako nevím, ale kdyby byl malý nemocný, tak bych s ním doma stejně nepřetržitě být nemohla, manžel je věčně v luftě a kdo by nám nakoupil? Rodinu máme daleko.
Timinka - to je trochu přehnané nemyslíš?
Já bych šla, myslím, že těch 10minut venku i v té inverzi neuškodí, hoď mu šátek přes nosík a klid, jen mezi lidi třeba do krámu bych nešla, to je jasný
Kdyby se takhle snadno dal chytit zápal plic, tak děti neléčim z ničeho jinýho, než je právě zápal plic ![]()
No já taky myslím, že to bylo myšleno na tu inverzi.. Snad se shodneme všechny, že být celý den doma je na palici - pro prcky možná ještě víc než pro nás.. Já byla s roční včera po dlouhý době celý den doma - jsem nemocná já a úplně mi jí bylo líto.. Naše doktorka naopak říká, že jakmile nejsou horečky vzduch jim neuškodí - samozřejmě by neměli lítat.. A znovu a znovu se tu utvrzuju v tom, že jsem si našla normální doktorku ![]()
Malej ma taky casto prudusky a doktorka nam naopak rika ze kdyz nema teploty tak mame jit ven
samozrejmne na klidnou vychazku, coz nekdy moc nejde je strasne aktivni
ale asi bych v tomhle pocasi ven nesla (myslim ta mlha, inverze)
zapal plic z toho asi chytit nemuze a jen tak prebehnout v kocarku k rodicum by taky nemelo uskodit ![]()
Za normálních okolností bych šla, spíš by to jen prospělo, ale teď s tou inverzí bych asi ještě pár dní vydržela. My teď chodíme ven minimálně, a to má super imunitu. Je jí 27 měsíců a byla nemocná jen jednou, a to ještě z jeslí
Uzasny dite na/po antibiotikach, venku inverze jak blazen, ze i zdravym lidem se blbe dycha a ty si dotcena, ze ti doktorka zakaze courat s ditkem v rekonvalescenci venku… ![]()