Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My jsme doma už 3 týdny
nejen, že klukovi utíká učivo první třídy, ještě navíc nemůžu ani pořádně na nákup, nic.. je to na hlavu, nezbývá, než vydržet… Jinak jsme z ms kraje, takže ven máme přímo zákaz díky smogovce, co tu panuje… A nějak mám strach, že zítřejší kontrola nedopadne dobře a ještě si to prodloužíme.. už takhle mi hrabe ![]()
@Timinka píše:
Jak málo stačí znuděným ženám k zábavě
Jsi nás pobavila
Děkujem ![]()
@Hanka1 píše:
Uzasny dite na/po antibiotikach, venku inverze jak blazen, ze i zdravym lidem se blbe dycha a ty si dotcena, ze ti doktorka zakaze courat s ditkem v rekonvalescenci venku…
tak ne všude je inverze jak blázen ![]()
Pokud ješte navíc bere atb, tak určitě ne. Doktorka ví, proč Ti to nedoporučuje.
Já si myslím, že doktorka trochu přehání.
Ano, chápu, že inverze nejsou dobré, ale pokud půjdeš s dítětem v kočárku okolo poledne na hodinu ven, ublížit mu nemůžeš.
Nám naopak dr. říkala, že když je dítě víc jak 3 dny bez teplot(po vážnější nemoci), tak mu pobyt venku na kočárku neuškodí, naopak prospěje, pokud není extrémní počasí - inverze a vítr jsou nejhorší.
Příspěvek o riskování zápalu plic je mimo mísu. Nevím, jak bys to řešila, kdybys měla doma další dítě nebo děti, které MUSÍ do školy. A doktorka nakázala, že nemůžeš vystrčit paty z baráku. To je nemyslitelné, pokud někdo nemá kolem sebe funkční babičky nebo nějaké poskoky.
Nedělej si starosti a jdi k vašim na návštěvu - pokud jsou tam všichni zdraví.
@Timinka píše:
@Hellísek neskutečně mě těšiloještěže vám stačí tam málo
Můžeš ještě něco hodit do placu ![]()
Stačí nám málo, protože jsme veselé a není nad to, když někdo umí pobavit, obzvláště na svůj účet, aniž by byl vztahovačný, urážlivý a umí si udělat sám ze sebe legraci
![]()
@TynaCut záleží na tom, jaké máte u vás ovzduší. Pokud je jeho kvalita dobrá, tj. není smog, nejsou vysoko znečišťující látky v ovzduší, dobře se venku dýchá, není důvod nevylézt ven. naopak, krátký (a v případě braní antibiotik neaktivní, tj. v kočárku) pobyt na čerstvém vzduchu se velmi doporučuje, v rámci rekonvalescence.
můj manžel je dr., plicař, tak o tom něco ví. běžně bereme děti ven. třeba na 30minut. většinou venku ani nekašlou, je jim tam dobře. doma je běžně extrémně suchý vzduch,
já to i dělám tak, že nechám těch 30minut, co jsme venku, otevřená okna na ventilaci, čímž se i krásně vyvětrá byt.
@Timinka píše:
Budeš riskovat u svého dítěte zápal plic, protože se nudíš? TAk ať přijdou vaši k vám ne?Příspěvek upraven 22.11.12 v 09:52
promiň, ale ty jsi dr., že víš, že hrozí zrovna zápal plic? a možná by to chtělo číst trochu lépe příspěvky, na které reaguješ. 5-8 minut mi ani nepřijde jako pobyt venku, takže zápal plic rozhodně nikdo „neryskuje“
(jak zněl původní tvůj příspěvek)
zápaly plic se chytají trochu jinak ![]()
zakladatelka sama navíc píše, že si myslí, že na vzduchu by mu bylo lépe.
neumíš si asi představit, jaké to je být třeba 14 dní vkuse zavřená doma s dítětem, případně se dvěma.
@Hanka1 píše:
Uzasny dite na/po antibiotikach, venku inverze jak blazen, ze i zdravym lidem se blbe dycha a ty si dotcena, ze ti doktorka zakaze courat s ditkem v rekonvalescenci venku…
ne všude je stejně
ne všude se nedá dýchat. Jak víš, jak mají zrovna u nich?
zakladatelka nehodlá „Courat“, ale jít na návštěvu k rodičům, do 10 minut pobytu venku.
trochu lépe číst by neškodilo ![]()
a ještě něco, dr., pokud něco „zakazuje“, měla by taky říct, z jakého důvodu. patří to k takovému férovému přístupu.
něco jiného je říct, nechoďte teď ven, je inverze, špatně se dýchá, a něco jiného je říct nesmíte ven, tečka.
A jak jezdíte k té doktorce?
Však to je stejný jak cesta k rodičům…šla bych a nic ji neříkala ![]()
Synova doktorka si taky doteď myslí, že byl celou dobu na Bebě a ne na tom zlém levném Sunaru, který jsem mu přes zákaz začala dávat ![]()
Jo, vzduch mu neuškodí, ale jaký že? Pokud nemáte inverzi a všude smog, tak bych šla. My jsme tady tři dny měli takový smog, že nebylo vidět pořádně před sebe, smrad že by jeden pad, i mě se v tom hodně špatně dýchalo a to nejsem astmatik, takže dítě bych do toho rozhodně netahala, obzvlášť po průduškách. Takže asi tak.
@Timinka píše:
Jak málo stačí znuděným ženám k zábavě
tak se nečerti, příspěvek jedna věta, ještě prudící a s takovou hrubinou, to pobaví každýho
Kvok ![]()
@RyBANA píše:
A jak jezdíte k té doktorce?Však to je stejný jak cesta k rodičům…šla bych a nic ji neříkala
Synova doktorka si taky doteď myslí, že byl celou dobu na Bebě a ne na tom zlém levném Sunaru, který jsem mu přes zákaz začala dávat
ty vogis a co je hnusnýho na hnusným levným Sunaru?
![]()
Jako neříkám, že Beba není chuťově o něco zajímavější, ale přesto… co ty doktorky nevymyslí ![]()
@RyBANA píše:
A jak jezdíte k té doktorce?Však to je stejný jak cesta k rodičům…šla bych a nic ji neříkala
No právě jsem se chtěla zeptat na to samé:-). Já mám dr. za rohem ( do 10 minut chůze), takže než bych naložila děti do auta, zaparkovala tak to jsem tam pěšky dřív.
Jestli je dítě bez teplot, nebude venku lítat, ale bude v kočárku a vaši jsou zdraví, nevidím důvod nejít. ![]()
Příspěvek upraven 22.11.12 v 10:22