Mucosolvan, nebo Stoptussin?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1053
26.12.13 21:15

Jak dlouho se má podávat stoptussin? Vím kolik dní maximálně, ale kolik minimálně, aby léčba byla efektivní??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
7.5.14 15:14

Obnovuji diskuzi, ráda bych slyšela i jiný názor… Holka (16M) se v noci z předvčerejška na včerejšek vzbudila nechutným kašlem. Štěkavý, tuberácký, chrčelo to v ní a nešlo jí to zastavit. Určitě jí i bolelo na průduškách, protože u toho dost plakala. Pár vteřin se nemohla nadechnout. Hned ráno jsme jely k doktorce a tam nám nasadila fenistil kapky - ok, předepsala jakési čípky na akutní stav, když by se nemohla nadechnut (zatím netřeba) a na ten kašel stoptussin. Rozhodnutí naší doktorky bych vůbec nezpochybňovala, je skvělá, ale teď jsme káply na zástup, se kterým už tak dobré zkušenosti nemám. :/ Celou dobu mám pocit, že kašel dcery je spíš vlhký a dnes už nemám pochybnosti. Po zakašlání slyším, jak polyká hleny. Na příbalovém letáku píšou, že i stoptussin mění skladbu hlenů a usnadňuje vykašlávání, na druhou stranu ale kašel tlumí a tak nějak laicky vím, že je právě potřeba pro uzdravení se těchhlenů naopak zbavovat. Tak teď nevím, jestli pokračovat ve stoptussinu a být ráda, že už se neopakoval ten kašlací záchvat v takové míře nebo nasadit mucosolvan a podporovat vylučování těch hlenů. Co jsem se tak dočetla, tak mucosolvan naopak kašel podporuje, tak se zas obávám jeho účinků v noci a toho, že bude kašláním trpět. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
7.5.14 15:17

Dávala bych přes den mucosolvan a na noc stoptusin aby se v klidu vyspala…takhle nám to vždycky kombinuje dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
7.5.14 15:24

@Kapaz My jsme měli od doktorky taky stoptussin, ale poslední dávku jsme směla dát ve 4h odpoledne, aby se lépe vyspala. Přiznám se, že jsem pak dávala jen Mucosolvan, protože stoputussin zařídil to, že přestala vykašlávat a měla spíš takový sýpavý kašel a nemohla se ho zbavit. Jen jsem jí ten mucosolvan nedávala před spaním. Zabral a během týdne bylo po kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
7.5.14 15:34

Tak my používáme Mucosolvan, ale večer dávám nejpozději v 18 hodin. Kluci chodí spát ve 20 hodin, tak aby to zabralo, ale v noci nerušilo. Jo a jinak jsem ještě dávala na krk zábaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
7.5.14 16:57

Nejlepší je dávat Mucosolvan (max. do té třetí, čtvrté hodiny, záleží kdy chodí spát) a na noc dát Stoptussin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
7.5.14 17:36

Holky díky, netušila jsem, že se to dá kombinovat. Budu to teda střídat den/noc. Dnes měla i horečku, tak jsem už unavená. Od roka je to furt něco. A to jsme dnes měli odjíždět k babičce. Jak naschvál, fakt. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
7.5.14 17:42

Stoptussin je na obojí kašel, suchý dráždivý i na ten produktivní, podporuje uvolnění hlenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
7.5.14 18:11

@Kapaz Tak nějak jsme to měli tento týden..Dcera má rýmu, z toho kašle hleny. Já vždy nasadím Vincentku sirup(složení bylin) a na noc Stoptussin. A máme po kašli, jen ještě dosmrkává…Kašle jen po ránu, kdy se čistí z hlenů a takto to řeším vždy, Mucosolvan jsem ještě kupovat nemusela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
8.5.14 21:52

Máme doma tři malé děti a dávám Vincentku, stříkáme i do nosu při ucpaných nosních dírkách a uvařím tymiánový sirup s jitrocelem a čaj ze směsi podběl, petrklíč, černý bez květ, lipový květ, heřmánek s medem. Nastrouhám alespoň 1×/den jablka s mrkví. Vařím silné vývary z hovězího nebo kuřecího masa. Snažím se, aby hodně dítka ležela a odpočívala. Vždy to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
15.11.16 20:33
@geileenka píše:
Ahoj holky, malá má kašel. Začala prý nejdříve se suchým kašlem, ale to jsem nebyla doma a když jsem přijela, tak už normálně odkašlávala a měla v krku hlen. Tak jsem nasadila Mucosolvan. Jenže dneska se ráno probudila a úplně štěkala. Tak teď nevím, zda raději nedávat nic nebo dát Stoptussin??? Poradíte někdo? Díky

Nejlepší je dávat stoptussin hned a nic jiného, protože je na suchý dráždivý kašel a zároveň na vykašlávání. Je to tam i napsané. Logicky nevím, jak je to možné, ale věřím tomu, mám to vyzkoušené a nevrtám se v tom proč a zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
15.11.16 20:38
@michalka30 píše:
Máme doma tři malé děti a dávám Vincentku, stříkáme i do nosu při ucpaných nosních dírkách a uvařím tymiánový sirup s jitrocelem a čaj ze směsi podběl, petrklíč, černý bez květ, lipový květ, heřmánek s medem. Nastrouhám alespoň 1×/den jablka s mrkví. Vařím silné vývary z hovězího nebo kuřecího masa. Snažím se, aby hodně dítka ležela a odpočívala. Vždy to zabere.

To jo, to asi dělá každý. Ale dotaz zněl jaké kapky a na noc je třeba něco dát. Dobrý je také ten zelený prothazin v bílé krabičce. Půlku na noc pro vyspání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
15.11.16 20:44
@Kapaz píše:
Obnovuji diskuzi, ráda bych slyšela i jiný názor… Holka (16M) se v noci z předvčerejška na včerejšek vzbudila nechutným kašlem. Štěkavý, tuberácký, chrčelo to v ní a nešlo jí to zastavit. Určitě jí i bolelo na průduškách, protože u toho dost plakala. Pár vteřin se nemohla nadechnout. Hned ráno jsme jely k doktorce a tam nám nasadila fenistil kapky - ok, předepsala jakési čípky na akutní stav, když by se nemohla nadechnut (zatím netřeba) a na ten kašel stoptussin. Rozhodnutí naší doktorky bych vůbec nezpochybňovala, je skvělá, ale teď jsme káply na zástup, se kterým už tak dobré zkušenosti nemám. :/ Celou dobu mám pocit, že kašel dcery je spíš vlhký a dnes už nemám pochybnosti. Po zakašlání slyším, jak polyká hleny. Na příbalovém letáku píšou, že i stoptussin mění skladbu hlenů a usnadňuje vykašlávání, na druhou stranu ale kašel tlumí a tak nějak laicky vím, že je právě potřeba pro uzdravení se těchhlenů naopak zbavovat. Tak teď nevím, jestli pokračovat ve stoptussinu a být ráda, že už se neopakoval ten kašlací záchvat v takové míře nebo nasadit mucosolvan a podporovat vylučování těch hlenů. Co jsem se tak dočetla, tak mucosolvan naopak kašel podporuje, tak se zas obávám jeho účinků v noci a toho, že bude kašláním trpět. Co myslíte?

Vykašlat se na Muco a dávat Stop. Na noc určitě dát Stop nebo Prothazin ať se vyspíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
15.11.16 21:29

Taky se přidám s dotazem.Syn od čtvrtka kašle. Mudr nasadila sinupret a na noc sinecod kapky. Řekla bych, že o víkendu to bylo lepší, ale teď zas přes den pokašlává několikrát do hodiny…V noci dobrý. Může se k těmhle kapkám dát třeba ještě stoptussin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
15.11.16 23:08

Já nevím, asi bys měla zavolat dětské a zeptat se. Já nikdy nic jiného nedávala, takže nemohu poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí